Treceți la conținutul principal

CUPA CARTILOR - Etapa 2 - Runda 1 - Altfel de Ingeri VS Sange Albastru


Altfel de îngeri de Lili St. Crow

Numar volume: 5 (serie completa)
Volume aparute in Romania: 2
An aparitie: 2011
Editura: LEDA


Povestea este impresionantă, iar personajele sunt prezentate într-un mod cât se poate de realist.
Dru Anderson, o fată de 16 ani, este singura care poate vedea creaturile din Lumea Reală (o moştenire de familie transmisă numai pe linie feminina). Ea păstreaza vie amintirea bunicii ei şi durerea pierderii acesteia, şi se luptă cu golul lăsat de mamă, stinsă şi ea din viață. Tatăl este singurul care i-a mai rămas, persoana cea mai de preț, unicul ajutor şi prietenul ei. Dar, ca şi cum soarta nu ar fi fost destul de crudă cu ea, îl pierde şi pe el în cel mai dur mod posibil.
Rămasă singură pe lume, Dru găseşte un sprijin nesperat în colegul ei de şcoală, Graves. Relația dintre ei va deveni cu siguranță una dintre favoritele voastre. Deşi se cunosc în cele mai grele circumstanțe, prietenia ce se leagă între ei este puternică şi pare a triumfa asupra tuturor problemelor apărute. Oare? Cei doi luptă împreună pentru a supraviețui avalanşei de provocări mortale care se abate asupra lor.
Facem cunoştință şi cu Cristophe, un băiat misterios pe care nu ştim dacă e bine să ne bazăm.
Veți forma şi aici tabere şi, din nou, suntem sigure că vă va fi greu să alegeți de partea cui să stați. Probleme de familie? Probleme de supraviețuire? Se pot suprapune acestea şi în ce măsură?
Povestea curge lin dar țineți-vă bine! Odată începută acțiunea veți sta cu sufletul la gură.
Stilul autoarei este unul vioi şi veți fi nemulțumiți doar de faptul că trebuie să aşteptați volumul următor.
Trebuie să votați seria Altfel de Îngeri de Lili St. Crow pentru că este plină de suspans, de acțiune şi de tot ce trebuie unui roman fantasy. 
(Bibliophile Mystery) 

***

Sânge Albastru de Melissa de la Cruz

Numar volume: 7 (serie incompleta)
Volume aparute in Romania: 3 + #4.5
An aparitie:2010
Editura: LEDA


Autoarea foloseşte mitologia apocrifă dar şi fapte istorice reale pentru a crea o acțiune logică şi pentru a crea rațional ființe care străbat veacurile în mintea umanității: vampirii. În Sânge Albastru vampirii fac parte din istorie şi scriu istoria, iar istoria se repetă.
Ei trec prin timp şi renasc recuperându-şi toate amintirile şi sentimentele. Legăturile dintre aceştia sunt strânse şi depăşesc barierele spațiu-timp sau legăturile de sânge aşa cum le ştim, tot ceea ce conteaza este spiritul. Uneori însă un spirit nou, chiar printre cei cu Sânge Albastru, se poate naşte. Ce înseamnă şi (cum) poate influența asta vechile suflete?
Supraviețuitori ai revoltei lui Lucifer, îngerii căzuți pedepsiți să-şi trăiască nemurirea pe pământ, alături de Sânge Roşu, încă au posibilitatea de a alege între bine şi rău, între lumină şi întuneric. Sau poate nu întotdeauna. Faptele şi urmările lor îi urmăresc prin timp şi nu lasă loc păcii. Războiul e iminent.
În mijlocul tuturor acestor evenimente dramatice, în care cei buni sunt hăituiți de cei considerați odată definitiv învinşi, se desfăşoară triste poveşti de dragoste.
Cele trei eroine, din punctul de vedere al cărora este scrisă cartea, au parte de propriile suferințe, iar două dintre ele devin rivale într-o dragoste căreia i se opun cele mai vechi legi şi cea mai puternică legătură – cea dintre sufletele pereche. O dragoste ce este încă de la început sortită pierzaniei sau sortită să aducă nimicirea îndrăgostiților.
Cea de a treia eroină are parte de propria ei tragedie. Ascendența ei nu e clară şi e supusă unor presiuni care ar putea duce la distrugerea a ceea ce îi este mai drag.
Unelte şi subiecte ale unor profeții mai vechi decât istoria scrisă, cele trei încearcă să supraviețuiască tuturor întâmplărilor care le pun la încercare însăşi sufletul, iar unica eliberare pare a fi propriul sacrificiu.
Ce legi pot fi încălcate, care sunt pedepsele şi mai ales cine le-a încălcat deja? Ce eşti dispus să rişti şi până unde vei merge pentru a-ți împlini dragostea? Şi oare merită? Sunt întrebări care se strecoară în mintea cititorului şi care chinuie personajele principale.
De ce să votați Sânge albastru? Pentru că veți avea parte de un roman atemporal, inedit, plin de mistere şi suspans, de personaje credibile şi de multe sentimente sfâşietoare. Dacă nu sunteți un „adorator” al poveştilor cu îngeri, vampiri sigur veți deveni unul citind această serie.
(Bibliophile Mystery)

Puteti vota pana pe 9 iunie la ora 24.00
Pentru a vedea rezultatele rundelo anterioare intrati AICI 
*CUPA CARTILOR este parte a campaniei Viata Cartilor - Sustineti piata de carte din Romania



@Carti Alese

Comentarii

  1. eu am citit doar altfel de ingeri,dar am auzit pareri bune si despre sange albastru..:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si votul meu merge la...Altfel de ingeri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ambele cărţi sunt bune, dar pentru mine nu a fost atât de grea alegerea, ştiu ce-mi place mai mult ;)) Oricum o să fie o competiţie strânsă

    RăspundețiȘtergere
  4. ALtfel de ingeri este alegerea mea, pentru ca a fost o carte superba

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am citit doar Sange Albastru si mi-a placut mult de tot:), iar cealalta carte nu am citit-o.

    RăspundețiȘtergere
  6. musai vreau sa citesc cartea asta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Noroc de mine ca nu am citit decat una din ele. Easy for me. Votul merge la Altfel de ingeri. (^_^)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi