Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

5/30/2012

Misery de Stephen King Recenzie

Misery este cel mai mare coșmar al oricărui scriitor.

Paul Sheldon este un scriitor faimos, seria lui Misery, care urmărește destinul unei fete( Misery Chastain, i-a adus un succes fantastic. Dar a venit timpul să se axeze pe altceva, un nou roman, un nou succes. 
După ce scrie ultimele pagini a romanului Mașini de lux, acesta pleacă de la hotel cu mașina, chiar dacă afară se anunța un viscol.
Dar nu se aștepta la așa ceva...
Paul se trezește după ceva vreme și află că a avut un accident și că a fost în comă în jur de două săptămâni. Cea care l-a scos din mașină a fost Annie Wilkes, dar ceea ce nu știa Paul la prima vedere era că Annie nu era doar un fan, ci era unul înfocat...
Dar de ce nu l-a dus la spital? De ce femeia de lângă el nu l-a dus ?
Annie i-a citit manuscrisul, noul lui roman care trebuia să fie publicat și a fost dezamăgită, forțându-l pe Paul să-l distrugă ; toată munca lui s-a dus. Paul descoperă că Annie a fost o infirmieră, că se enervează foarte repede, este extrem de violentă, iar obsesia ei pentru Paul și cărțile scrise de el este de neașteptată...
Când Annie termină de citit ultimul roman din seria lui faimoasă, Paul simte pe propria lui piele furia acesteia. Este obligat de aceasta să scrie un nou roman în care s-o readucă pe Misery la viață, dar romanul trebuie să fie bine gândit, altfel... Oricât ar încerca el, Annie tot  mai are scăpări, pentru că este distrusă la nivel mental, nu are autocontrol.
Imobilizat la pat, dependent de Novril, Paul trebuie să suporte torturile fanului înfocat, altfel o să moară.
Va reuși să scrie romanul și va scăpa cu viață?

"O urăște, îl înspăimântă, ar vrea să o ucidă...dar , în același timp, are nevoie de puterea ei. Căci Annie Wilkes îi suflă viață..."
"Nu puteai să ucizi zeița. O puteai amorți temporar cu wisky..."
Misery este un thriller psihologic, care are în prim plan două personaje. Atmosfera dură, impusă de Stephen King prinde rădăcini foarte adânci, autorul explorând cealaltă latură a creatorului. Paul este scriitorul cu un mare succes pe plan material, dar cu toate acestea a avut două căsnicii eșuate și urăște personajul care l-a făcut celebru. Annie este un personaj interesant, complex, dar înspăimântător. Stephen King a uimit încă o dată prin creativitate, creând un roman cu doar două personaje centrale.
În prim plan avem creatorul, scriitorul; autorul ne demonstrează cât de dure pot fi unele situații și cum se inspiră un scriitor. În plan secund avem acea întâmplare, care marchează pe viață și din care oamenii se pot schimba sau nu.Nota: 10

Titlul: Misery
Autor: Stephen King
Editura: Nemira
Recenzie:Claudiu

@Carti Alese

15 comentarii:

 1. cartea e buna....buna rau de tot. Cine le are cu psihologia, intelege.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Psihologia este frumoasa si daca o intelegi reusesti sa te intelegi mai bine pe tine si pe cei din jurul tau .

   Ștergere
 2. Cred că e genială cartea. Stephen King e un autor foarte bun, am reuşit să citesc câte ceva din ce a scris el, m-ar tenta să citesc cartea asta, presupun că o pot găsi la bibliotecă.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu de la bibloteca le-am citit ,e putin probabil sa nu aiba nici o carte de-a lui .

   Ștergere
  2. Mai ştii, sunt tot felul de biblioteci. Spre exemplu la filiala de lângă mine nu găsesc mai nimic, aşa că trebuie să mă duc direct la sursă şi să iau, deşi nu-mi prea convine din cauza drumului pe care trebuie să-l parcurg.

   Ștergere
 3. cartea e super tare imi place foarte mult stephen king.am citit ceva din ceea ce a scris el desii nu am prea mult timp si sigur o sa-mi fac timp sa o citesc si pe aceasta abia astept continuarea.

  RăspundețiȘtergere
 4. Cred ca e geniala cartea! Subiectul mi se pare foarte original si interesant. Cartea asta si-a facut loc pe lista mea cu Must Read.

  RăspundețiȘtergere
 5. Sunt o fana inraita a cartilor psihologice :X deci cartea asta intra clar pe lista mea de viitoare achizitii .Subiectul pare foarte interesant cu siguranta nu am mai auzit de ceva asemanator si inainte .

  RăspundețiȘtergere
 6. Sunt o fana inraita a cartilor psihologice <3 .Stephen King a reusit mereu sa ma cucereasca cu cartii originale si pline de adevaruri despre firea omenesca.Din cartile lui ajungi sa cunosti mai bine profunzimile mintii umane si poate sa o si intelegi .Cu siguranta aceasta carte nu face nici o exceptie .De abia astept sa o citesc <3

  RăspundețiȘtergere
 7. Stephen King este un autor destul de bun, iar cartea trebuie citita.

  RăspundețiȘtergere
 8. as intreba daca protagonistii raman imreuna, dar stiind ca este o carte a lui Stephen King intrebare nu=si are reostu, un thriller psohologic care suna bine

  RăspundețiȘtergere
 9. Inca nu am citit nicio carte de la Stepheny King..DAr am auzit ca este un autor extraordinar:D

  RăspundețiȘtergere
 10. Ideea e foarte asemanatoarea cu cea din cartea lui Dean Koontz, Fara Indurare :D:D

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate