Treceți la conținutul principal

Despre frumusetea uitata a vietii de Andrei Plesu Recenzie


Această carte mi-a fost oferită de Libraria Online Libris, căreia îi mulțumesc mult. Puteți comanda cărți online, printre care și această carte. O noutate la Libris sunt cărțile în limba engleză , peste 100.000 de titluri.


O carte în care autorul a pus mult suflet și abordează multe probleme ale românilor din ziua de astăzi.
Cartea este formată din opt părți, fiecare parte având minicapitole, care explorează diferite teme.
Este interesant cum autorul nu plictisește pentru că fiecare temă abordată, noțiune o prezintă în câteva pagini, apoi trece la alta.Cartea lui Andrei Pleșu este una lejeră, puteți găsi răspunsuri, multe adevăruri și veți descoperi niște păreri despre poporul român, care nu le puteți contrazice.
Andrei Pleșu este  este un scriitor și eseist român, estetician și istoric al artei. A fost ministrul Culturii (28 dec. 1989 - 16 oct. 1991) și ministrul Afacerilor externe (29 dec. 1997 - 22 dec. 1999). Recomand această carte cu multă căldură, deocamdată este prima carte citită de acest autor, dar nu și ultima.



Nota: 10

 Titlul: Despre frumusețea uitată a vieții
Autor: Andrei Pleșu 
Editura: Humanitas
Recenzie:Claudiu

@Carti Alese

Comentarii

  1. Interesant, deobicei aud doar păreri rele despre cărţile scrise de români, bine sunt şi câteva cărţi excepţionale. Ce vreau eu să întreb, din câte mi-am dat eu seama din ce ai spus tu, cartea e un fel de studiu, nu? Cm sunt şi cărţile care vorbesc despre iubire sau alte teme ca asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca ne-am concentrat prea mult pe autorii straini cand si romanii sunt clar talentati. In plus sunt carti scrise de romani de la romane de dragoste la fantasy, dar nu sunt foarte mediatizate. Pacat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa și este...Si autorii romani sunt talentați si unele cărți sunt chiar foarte bune...

      Ștergere
    2. Asa se intampla in multe domenii din Romania nu doar in carti ,din pacate...Filmul care a castigat la Cannes "Dupa dealuri" a fost foarte apreciat de criticii din strainatate dar dupa cum a spus si regizorul in Romania nu se bate nici un cinematograf sa il promoveze...

      Ștergere
  3. Claudiu, este o carte destul de grea....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a placut! E foarte interesanta, mi-a recomandat profesoara de psihologie! :)

      Ștergere
  4. Nu am citit aceasta carte, dar am mai vazut-o. Imi place coperta, este draguta! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Inca n-am citit aceasra carte si sincer acum m-ai convins sa o citesc. In clasa a 10-a o sa studiez si eu psihologia si cred ca o sa-mi prinda bine. De multe ori am vrut sa incerc ceva asemanator, dar nu-mi permit sa dau banii pe carti care, poate, pana la urma nu ma ajuta. Ma bucur ca ai scris despre ea; asa mi-am format si eu o parere.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi plac cartile care se apropie de realitate si din care inveti despre viata .Uneori parca vrei sa mai revi si la realitate dupa atatea carti cu varcolaci ,vampiri si alte alea :)).

    RăspundețiȘtergere
  7. de mult imi doresc sa citesc o carte de andrei plesu

    RăspundețiȘtergere
  8. Si mie imi plac aceste carti care vorbest despre realitate si despre viata de zi cu zi

    RăspundețiȘtergere
  9. Primul roman a carui recenzie de carte o citesc pe un astfeld e blog.Mi-a placut mult ce ai scris,chiar l-as citi.Impartirea pe capitole si minicapitole ma atrage si ea.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi