5/08/2012

Despre frumusetea uitata a vietii de Andrei Plesu Recenzie


Această carte mi-a fost oferită de Libraria Online Libris, căreia îi mulțumesc mult. Puteți comanda cărți online, printre care și această carte. O noutate la Libris sunt cărțile în limba engleză , peste 100.000 de titluri.


O carte în care autorul a pus mult suflet și abordează multe probleme ale românilor din ziua de astăzi.
Cartea este formată din opt părți, fiecare parte având minicapitole, care explorează diferite teme.
Este interesant cum autorul nu plictisește pentru că fiecare temă abordată, noțiune o prezintă în câteva pagini, apoi trece la alta.Cartea lui Andrei Pleșu este una lejeră, puteți găsi răspunsuri, multe adevăruri și veți descoperi niște păreri despre poporul român, care nu le puteți contrazice.
Andrei Pleșu este  este un scriitor și eseist român, estetician și istoric al artei. A fost ministrul Culturii (28 dec. 1989 - 16 oct. 1991) și ministrul Afacerilor externe (29 dec. 1997 - 22 dec. 1999). Recomand această carte cu multă căldură, deocamdată este prima carte citită de acest autor, dar nu și ultima.Nota: 10

 Titlul: Despre frumusețea uitată a vieții
Autor: Andrei Pleșu 
Editura: Humanitas
Recenzie:Claudiu

@Carti Alese

13 comentarii:

 1. Interesant, deobicei aud doar păreri rele despre cărţile scrise de români, bine sunt şi câteva cărţi excepţionale. Ce vreau eu să întreb, din câte mi-am dat eu seama din ce ai spus tu, cartea e un fel de studiu, nu? Cm sunt şi cărţile care vorbesc despre iubire sau alte teme ca asta.

  RăspundețiȘtergere
 2. Cred ca ne-am concentrat prea mult pe autorii straini cand si romanii sunt clar talentati. In plus sunt carti scrise de romani de la romane de dragoste la fantasy, dar nu sunt foarte mediatizate. Pacat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. asa și este...Si autorii romani sunt talentați si unele cărți sunt chiar foarte bune...

   Ștergere
  2. Asa se intampla in multe domenii din Romania nu doar in carti ,din pacate...Filmul care a castigat la Cannes "Dupa dealuri" a fost foarte apreciat de criticii din strainatate dar dupa cum a spus si regizorul in Romania nu se bate nici un cinematograf sa il promoveze...

   Ștergere
 3. Claudiu, este o carte destul de grea....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mi-a placut! E foarte interesanta, mi-a recomandat profesoara de psihologie! :)

   Ștergere
 4. Nu am citit aceasta carte, dar am mai vazut-o. Imi place coperta, este draguta! :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Inca n-am citit aceasra carte si sincer acum m-ai convins sa o citesc. In clasa a 10-a o sa studiez si eu psihologia si cred ca o sa-mi prinda bine. De multe ori am vrut sa incerc ceva asemanator, dar nu-mi permit sa dau banii pe carti care, poate, pana la urma nu ma ajuta. Ma bucur ca ai scris despre ea; asa mi-am format si eu o parere.

  RăspundețiȘtergere
 6. Imi plac cartile care se apropie de realitate si din care inveti despre viata .Uneori parca vrei sa mai revi si la realitate dupa atatea carti cu varcolaci ,vampiri si alte alea :)).

  RăspundețiȘtergere
 7. de mult imi doresc sa citesc o carte de andrei plesu

  RăspundețiȘtergere
 8. Si mie imi plac aceste carti care vorbest despre realitate si despre viata de zi cu zi

  RăspundețiȘtergere
 9. Primul roman a carui recenzie de carte o citesc pe un astfeld e blog.Mi-a placut mult ce ai scris,chiar l-as citi.Impartirea pe capitole si minicapitole ma atrage si ea.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate