Treceți la conținutul principal

Jurnalele Vampirilor 3: Furia de L. J. Smith Recenzie

Dragostea poate să ucidă...



Toată lumea o credea pe Elena moartă, după ce mașina ei a fost înghițită de apă, iar Ștefan i-a scos trupul neînsuflețit afară. Dar Elena nu a murit sau e pe jumătate moartă, adică e un vampir. În timp ce ea se trezește și își descoperă noile puteri, cei doi frați Salvatore se luptă pentru că Stefan era sigur că Damon a produs accidentul cu mașina. Când Elena îi descoperă pe cei doi, instinctul ei era să-l atace pe Stefan. 
Ca vampir, era la început bulversată, spunea că îl iubea pe Damon și trebuia să-l omoare pe Stefan, iar memoria ei era ștearsă, nici nu știa că era logodită.
După câteva zile Elena revine la realitate, realizează ce a făcut, cu cine s-a hrănit, pe cine a rănit, încearcă să reziste, să se ierte pe sine.
Elena îi spune lui Stefan că altcineva a urmărit-o în acea seară, a produs accidentul și nu era Damon. O putere malefică a venit în Fell's Church. Stefan, Elena și Damon, împreună cu prietenii Elenei încearcă să înfrunte puterea malefică, care amenință orașul.
Dar sunt pregătiți s-o înfrunte, sunt pregătiți să descopere cine este?
"Durerea. Crezuse că terminase cu durerea, că nu avea să mai simtă niciodată nimic.Când scosese din apa întunecată trupul lipsit de viață al Elenei, își spusese că nimic nu avea să-i mai aducă suferință vreodată, pentru că nimic nu putea egala acel moment al suferinței.
Se înșelase"
Mi-a plăcut foarte mult acest volum, prin întorsătura care a luat-o, schimbările majore. Elena după ce devine vampir nu s-a schimbat, nu și-a pierdut umanitatea, continuă să-și scrie gândurile, își recunoaște greșelile din trecut. Scenele mele favorite sunt: scena în care Elena este prezentă la propria  ceremonie funerară și  scena de la sfârșit, care este crucială. Ce este interesant este că Elena realizează, ce Damon și Stefan nu au putut acum 500 de ani.
O carte extraordinară în care iubirea, acțiunea și tragedia se împlesc; despre sacrificiu, prietenie...


Nota: 10/10



Titlul: Jurnalele Vampirilor 3: Furia

Autor: L. J. Smith

Editura: Leda
Recenzie:Claudiu


@Carti Alese

Comentarii

  1. E prima data cand o citesti? Abia astept sa pun si eu mana pe volumele 3 si 4, bineinteles asta ar insemna sa recitesc primele 2 volume, dar nu cred ca m-ar deranja.
    Si wow..10/10 (^_^)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este a doua oară, a meritat! Dacă vreau să fac recenzie la o carte pe care am citit-o acum ceva vreme, trebuie să o recitesc.

      Ștergere
    2. :)) Am scris si eu o recenzie la o carte pe care o citisem cu 6 luni in urma, nu iesise prea bine, deci te inteleg.

      Ștergere
  2. Nu am apucat sa scitesc volumul acesta. :( Pana acum am ajuns la vol. 2. Imi place seria chiar daca serialul este diferit de aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit si eu acest volum si ai dreptate: scena in care Elena isi vede inmormantarea este cumplita si plina de emotie. Nu stiu cum ar fi sa vezi oameni care te jelesc cand tu nu esti moarta(teoretic vorbind).
    Prima data, cand s-a purtat urat su Stefan ma speriasem si credeam ca asa va fi toata cartea, dar bine ca s-a rezolvat totul.

    RăspundețiȘtergere
  4. pentru mine jurnalele vampirilor a fost o lectura placuta dar nu total satisfacatoare, de multe ori povestea e prea lalaita si cu actiune bizara. in unele scene e atat de frumoasa si emotionanta iar in altele dejamageste.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie una mi-ar fi plăcut ca avceastă carte să fie sfărşitul, adică după moartea Elenei nu mi se pare că ar trebui continuat cu ce s-a continuat(nu vreau să fac un spoiler). Cred că ce-a de-a treia carte e cea mai interesantă. Adică apariţia lui Katherine, felul cum elena devine vampir, e foarte interesant şi mi se pare că ceva în gen ar trebui să se termine şi serialul:-?

    RăspundețiȘtergere
  6. @rehina, tu te referi la intreaga serie sau doar la primele 4 volume. am observat ca de la volumul 5 cartile au devenit considerabil mai groase, cel putin in comparatie cu seria veche.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca nu ma insal, de la cartea a 5 nu a scris numai autoarea. Cred, nu pot spune sigur.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cartea 8 este scrisă parțial de L.J. Smith. Au concediat-o cică:(.

      Ștergere
  8. Cat de urat sa concediezi autorul.Adica te obisnuiest cu stilul ei de a nara si apoi ceva nou... BEM!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi