Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

4/28/2012

Jurnalele Vampirilor 3: Furia de L. J. Smith Recenzie

Dragostea poate să ucidă...Toată lumea o credea pe Elena moartă, după ce mașina ei a fost înghițită de apă, iar Ștefan i-a scos trupul neînsuflețit afară. Dar Elena nu a murit sau e pe jumătate moartă, adică e un vampir. În timp ce ea se trezește și își descoperă noile puteri, cei doi frați Salvatore se luptă pentru că Stefan era sigur că Damon a produs accidentul cu mașina. Când Elena îi descoperă pe cei doi, instinctul ei era să-l atace pe Stefan. 
Ca vampir, era la început bulversată, spunea că îl iubea pe Damon și trebuia să-l omoare pe Stefan, iar memoria ei era ștearsă, nici nu știa că era logodită.
După câteva zile Elena revine la realitate, realizează ce a făcut, cu cine s-a hrănit, pe cine a rănit, încearcă să reziste, să se ierte pe sine.
Elena îi spune lui Stefan că altcineva a urmărit-o în acea seară, a produs accidentul și nu era Damon. O putere malefică a venit în Fell's Church. Stefan, Elena și Damon, împreună cu prietenii Elenei încearcă să înfrunte puterea malefică, care amenință orașul.
Dar sunt pregătiți s-o înfrunte, sunt pregătiți să descopere cine este?
"Durerea. Crezuse că terminase cu durerea, că nu avea să mai simtă niciodată nimic.Când scosese din apa întunecată trupul lipsit de viață al Elenei, își spusese că nimic nu avea să-i mai aducă suferință vreodată, pentru că nimic nu putea egala acel moment al suferinței.
Se înșelase"
Mi-a plăcut foarte mult acest volum, prin întorsătura care a luat-o, schimbările majore. Elena după ce devine vampir nu s-a schimbat, nu și-a pierdut umanitatea, continuă să-și scrie gândurile, își recunoaște greșelile din trecut. Scenele mele favorite sunt: scena în care Elena este prezentă la propria  ceremonie funerară și  scena de la sfârșit, care este crucială. Ce este interesant este că Elena realizează, ce Damon și Stefan nu au putut acum 500 de ani.
O carte extraordinară în care iubirea, acțiunea și tragedia se împlesc; despre sacrificiu, prietenie...


Nota: 10/10Titlul: Jurnalele Vampirilor 3: Furia

Autor: L. J. Smith

Editura: Leda
Recenzie:Claudiu


@Carti Alese

11 comentarii:

 1. E prima data cand o citesti? Abia astept sa pun si eu mana pe volumele 3 si 4, bineinteles asta ar insemna sa recitesc primele 2 volume, dar nu cred ca m-ar deranja.
  Si wow..10/10 (^_^)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este a doua oară, a meritat! Dacă vreau să fac recenzie la o carte pe care am citit-o acum ceva vreme, trebuie să o recitesc.

   Ștergere
  2. :)) Am scris si eu o recenzie la o carte pe care o citisem cu 6 luni in urma, nu iesise prea bine, deci te inteleg.

   Ștergere
 2. Nu am apucat sa scitesc volumul acesta. :( Pana acum am ajuns la vol. 2. Imi place seria chiar daca serialul este diferit de aceasta.

  RăspundețiȘtergere
 3. Am citit si eu acest volum si ai dreptate: scena in care Elena isi vede inmormantarea este cumplita si plina de emotie. Nu stiu cum ar fi sa vezi oameni care te jelesc cand tu nu esti moarta(teoretic vorbind).
  Prima data, cand s-a purtat urat su Stefan ma speriasem si credeam ca asa va fi toata cartea, dar bine ca s-a rezolvat totul.

  RăspundețiȘtergere
 4. pentru mine jurnalele vampirilor a fost o lectura placuta dar nu total satisfacatoare, de multe ori povestea e prea lalaita si cu actiune bizara. in unele scene e atat de frumoasa si emotionanta iar in altele dejamageste.

  RăspundețiȘtergere
 5. Mie una mi-ar fi plăcut ca avceastă carte să fie sfărşitul, adică după moartea Elenei nu mi se pare că ar trebui continuat cu ce s-a continuat(nu vreau să fac un spoiler). Cred că ce-a de-a treia carte e cea mai interesantă. Adică apariţia lui Katherine, felul cum elena devine vampir, e foarte interesant şi mi se pare că ceva în gen ar trebui să se termine şi serialul:-?

  RăspundețiȘtergere
 6. @rehina, tu te referi la intreaga serie sau doar la primele 4 volume. am observat ca de la volumul 5 cartile au devenit considerabil mai groase, cel putin in comparatie cu seria veche.

  RăspundețiȘtergere
 7. Daca nu ma insal, de la cartea a 5 nu a scris numai autoarea. Cred, nu pot spune sigur.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cartea 8 este scrisă parțial de L.J. Smith. Au concediat-o cică:(.

   Ștergere
 8. Cat de urat sa concediezi autorul.Adica te obisnuiest cu stilul ei de a nara si apoi ceva nou... BEM!!

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate