Treceți la conținutul principal

Frenezia de Francesca Lia Block Recenzie

Liv (Olivia) de patru ani este tulburată, nu se înțelege cu părinții ei și când este furioasă lucruri stranii i se întâmplă.Totul a început la vârsta de treisprezece ani, când mama ei a împușcat un lup și a venit cu el acasă, iar în clipa aceea Liv era atât de furioasă încât dorea să-și atace mama, însă s-a pierdut prin pădurea deasă. Simțurile ei deveniseră mai ascuțite, ea și natura aveau o relație strânsă. Îi era interzis să se ducă în pădure, din cauza crimelor care au avut loc acolo, iar ucigașul nu a fost niciodată descoperit Liv era etichetată drept ciudată, din cauza părului, urechilor ascuțite, degetelor prea lungi; lua calmante, se ducea regulat la doctor, trebuia să-și stăpânească furia supraomenească. Alături i-a fost iubitul ei Corey, de care părinții ei nu știau, Pace prietenul ei cel mai bun și Joe. Părinții ei credeau că fiica lor se întâlnea cu Pace, dar Liv îl iubea pe Corey, părinții ei nu ar fi acceptat ca ea să se întâlnească cu un băiat de culoare.
Dar cine este femeia misterioasă din pădure, dar grupul de șapte băieți?
Este pregătită să afle adevărul, ce îi provoacă Frenezia (transformarea)? 

"Asta-i dragoste, Liv. Când accepți totul la acea persoană."


"Fără dragostea și acceptarea ta, fără Corey, aș fi putut să fiu acolo unde ești tu. Dragostea este singurul lucru care ne poate salva"
Înainte să primesc această carte am citit diverse opinii despre ea și cele mai multe erau negative, dar asta m-a facut să o citesc și mai mult. Frenezia este o carte specială, din perspectiva personajului principal, iar narațiunea la persoana I o face mai profundă, mai captivantă. Francesca Lia Block tradează mai multe teme printre care : inițierea, familia, iubirea, prietenia. Liv descoperă că nu e singura care are secrete șocante, spre sfârșitul cărții o persoană draga ei moare și se simte vinovată, află de ce este blestemată, care este un lucru greu de acceptat.Esența acestui roman este misterul și complexitatea , nu va pot spune totul pentru că ar fi mult de zis și nu vreau să vă stric surpriza.
Această carte este o dovadă a vorbei " Copii plătesc pentru păcatele părinților." Finalul este placut, nu este cu totul închis, autoarea te lasă să-ți imaginezi tu ce s-a întâmplat.

NOTA: 9.5/10

Autor: Francesca Lia Block
Titlu: Frenezia
Editura: CorinTeens
Recenzie: Claudiu


@Carti Alese

Comentarii

  1. liv...olivia? tulburata? parca ar fi cea din serialul ,,fringe"

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer mie nu-mi pasa de criticele negative, pe mine ma prins intr-un lacat de fier si simt cum ma taraste dupa ea...deci da, abia astept sa citesc cartea!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut-o in librarie, am tot citit vorbe bune despre ea si ma atrage, insa momentan n-am banuti sa o cumpar. Chiar sunt curioasa:-?

    RăspundețiȘtergere
  4. ioana alexandra5 martie 2012 la 19:24

    hmm destul de draguta cartea, dar am alte prioritati acum:P

    RăspundețiȘtergere
  5. de cand am vazut descrierea mi-am dorit-o , si inca nu am pus mana pe ea.Damn it you random.org!

    RăspundețiȘtergere
  6. momentan ma uit la serialul facut dupa aceasta carte si e superb nota 10 ..... si cartea merita sa fie citita...

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiam ca e si un serial.Cum se numeste serialul?

    RăspundețiȘtergere
  8. unii spun ca e cam varza cartea , dar vad ca tie ti-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  9. Este foarte draguta coperta si presupun ca si cartea.

    RăspundețiȘtergere
  10. nu e cine stie ce cartea:-?...am citit-o doar pentru ca era singura necitita:)))...cam ciudata iar cum s-a sfarsit totul nu prea mi-a placut sincer nu ma zbat sa am si al doilea volum:D

    RăspundețiȘtergere
  11. Am citi-o si eu si mi-a placut. Am ramas oarecum marcata de moartea lui Pace. Nu stiu de ce dar ma simteam de parca mi-ar fi murit un prieten foarte bun :)).Merita citita. Si daca nu puteti sa o cumparati, cautati-o la biblioteca.De acolo am luat-o si eu:)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi