Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

2/19/2012

Frenezia de Francesca Lia Block Recenzie

Liv (Olivia) de patru ani este tulburată, nu se înțelege cu părinții ei și când este furioasă lucruri stranii i se întâmplă.Totul a început la vârsta de treisprezece ani, când mama ei a împușcat un lup și a venit cu el acasă, iar în clipa aceea Liv era atât de furioasă încât dorea să-și atace mama, însă s-a pierdut prin pădurea deasă. Simțurile ei deveniseră mai ascuțite, ea și natura aveau o relație strânsă. Îi era interzis să se ducă în pădure, din cauza crimelor care au avut loc acolo, iar ucigașul nu a fost niciodată descoperit Liv era etichetată drept ciudată, din cauza părului, urechilor ascuțite, degetelor prea lungi; lua calmante, se ducea regulat la doctor, trebuia să-și stăpânească furia supraomenească. Alături i-a fost iubitul ei Corey, de care părinții ei nu știau, Pace prietenul ei cel mai bun și Joe. Părinții ei credeau că fiica lor se întâlnea cu Pace, dar Liv îl iubea pe Corey, părinții ei nu ar fi acceptat ca ea să se întâlnească cu un băiat de culoare.
Dar cine este femeia misterioasă din pădure, dar grupul de șapte băieți?
Este pregătită să afle adevărul, ce îi provoacă Frenezia (transformarea)? 

"Asta-i dragoste, Liv. Când accepți totul la acea persoană."


"Fără dragostea și acceptarea ta, fără Corey, aș fi putut să fiu acolo unde ești tu. Dragostea este singurul lucru care ne poate salva"
Înainte să primesc această carte am citit diverse opinii despre ea și cele mai multe erau negative, dar asta m-a facut să o citesc și mai mult. Frenezia este o carte specială, din perspectiva personajului principal, iar narațiunea la persoana I o face mai profundă, mai captivantă. Francesca Lia Block tradează mai multe teme printre care : inițierea, familia, iubirea, prietenia. Liv descoperă că nu e singura care are secrete șocante, spre sfârșitul cărții o persoană draga ei moare și se simte vinovată, află de ce este blestemată, care este un lucru greu de acceptat.Esența acestui roman este misterul și complexitatea , nu va pot spune totul pentru că ar fi mult de zis și nu vreau să vă stric surpriza.
Această carte este o dovadă a vorbei " Copii plătesc pentru păcatele părinților." Finalul este placut, nu este cu totul închis, autoarea te lasă să-ți imaginezi tu ce s-a întâmplat.

NOTA: 9.5/10

Autor: Francesca Lia Block
Titlu: Frenezia
Editura: CorinTeens
Recenzie: Claudiu


@Carti Alese

11 comentarii:

 1. liv...olivia? tulburata? parca ar fi cea din serialul ,,fringe"

  RăspundețiȘtergere
 2. Sincer mie nu-mi pasa de criticele negative, pe mine ma prins intr-un lacat de fier si simt cum ma taraste dupa ea...deci da, abia astept sa citesc cartea!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Am vazut-o in librarie, am tot citit vorbe bune despre ea si ma atrage, insa momentan n-am banuti sa o cumpar. Chiar sunt curioasa:-?

  RăspundețiȘtergere
 4. ioana alexandra5 martie 2012, 19:24

  hmm destul de draguta cartea, dar am alte prioritati acum:P

  RăspundețiȘtergere
 5. de cand am vazut descrierea mi-am dorit-o , si inca nu am pus mana pe ea.Damn it you random.org!

  RăspundețiȘtergere
 6. momentan ma uit la serialul facut dupa aceasta carte si e superb nota 10 ..... si cartea merita sa fie citita...

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu stiam ca e si un serial.Cum se numeste serialul?

  RăspundețiȘtergere
 8. unii spun ca e cam varza cartea , dar vad ca tie ti-a placut.

  RăspundețiȘtergere
 9. Este foarte draguta coperta si presupun ca si cartea.

  RăspundețiȘtergere
 10. nu e cine stie ce cartea:-?...am citit-o doar pentru ca era singura necitita:)))...cam ciudata iar cum s-a sfarsit totul nu prea mi-a placut sincer nu ma zbat sa am si al doilea volum:D

  RăspundețiȘtergere
 11. Am citi-o si eu si mi-a placut. Am ramas oarecum marcata de moartea lui Pace. Nu stiu de ce dar ma simteam de parca mi-ar fi murit un prieten foarte bun :)).Merita citita. Si daca nu puteti sa o cumparati, cautati-o la biblioteca.De acolo am luat-o si eu:)

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate