Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

9/28/2011

.DIVERGENT de Veronica Roth – în curând la Editura LEDA

 O SINGURĂ ALEGERE TE POATE TRANSFORMA RADICAL. Halucinant este CUM şi în CE!?

Un thriller distopic plin de decizii surprinzătoare, trădări cumplite, consecinţe uimitoare şi poveşti de dragoste neaşteptate:


Pentru Beatrice, societatea din vechiul Chicago (acum, într-o variantă distopică, devastat de război), este împărţită în cinci facţiuni, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Devotamentul (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi). În fiecare an, într-o zi anume, toate persoanele care împlinesc şaisprezece ani îşi aleg o facţiune căreia îi vor fi devotate pentru tot restul vieţii. În ceea ce o priveşte pe Beatrice, trebuie să se hotărască dacă rămâne cu familia ei sau dacă acceptă să fie ceea ce este ea cu adevărat – întrucât nu poate avea şi una, şi alta. În cele din urmă, alegerea pe care o face va surprinde pe toată lumea, inclusiv pe ea însăşi.

În timpul iniţierii care urmează, marcată de o puternică rivalitate, Beatrice îşi ia un alt nume, Tris, şi se străduieşte să afle cine sunt cu adevărat prietenii ei şi, de asemenea, dacă o poveste de dragoste cu un băiat uneori fascinant, alteori exasperant, îşi poate găsi locul în viaţa pe care ea a ales s-o aibă. Totodată, Tris are un secret pe care l-a ascuns de toată lumea deoarece fusese prevenită că este aducător de moarte. Şi, pe măsură ce descoperă un conflict tot mai acut care ameninţă să dezintegreze societatea ei aparent perfectă, află totodată şi că secretul ei ar putea să o ajute să-i salveze pe cei pe care-i iubeşte… sau ar putea s-o distrugă pe ea.


Această primă carte din seria DIVERGENT reprezintă debutul fulminant al scriitoarei Veronica Roth pe scena literară.

Veronica Roth a absolvit Northwestern University, obţinând un master în scriere creatoare. În anii studenţiei, în loc să se ocupe de teme, prefera adeseori să lucreze la povestea care avea să devină DIVERGENT. A fost într-adevăr o hotărâre care  i-a transformat destinul. În prezent, Roth îşi dedică tot timpul scrisului şi locuieşte lângă Chicago.


@Carti Alese

12 comentarii:

 1. Interesanta partea cu categoriile.Ma gandeam ca va fi si o poveste de dragoste,un secret,mister si actiune.daca o carte nu are aceste aspecte consider ca nu este interesanta :D

  RăspundețiȘtergere
 2. mi se pare ca seamna putin si cu harry potter asa ca sigur va fi pe placul meu, abia astept sa se lanseze

  RăspundețiȘtergere
 3. se aseamana foarte mult cu seria jocurile foamei,si cand zic asta ma refer la modul in care este construita lumea veronicai nu la actiune.e ceva de genu: lumea impartita in mai multe grupuri,apoi se face o selectie si adolescenti ajung in ale grupuri,dupaia urmeaza testele sa vada daca sunt buni pentru grupurile alese,si apoi un razoi :D

  RăspundețiȘtergere
 4. Am citit deja primele 10 capitole si mi-au placut foarte mult.
  Coperta este si ea frumoasa...in plus imi place faptul ca isi schimba culoarea in functie de unghiul din care privesti.(cel putin asa se intampla cu editia pe care o am eu).

  RăspundețiȘtergere
 5. Desi mi se pare ca se aseamana un pic cu Jocurile foamei: societatea impartita in mai multe factiuni, nu cred ca acest lucru constituie un dezavantaj, ci dimpotriva. Mie mi-ar placea sa o citesc. :D

  RăspundețiȘtergere
 6. Am terminat-o acum cateva zile si mi-a placut. Nu prea se aseamana cu JF. Sunt foarte putine asemanari.

  RăspundețiȘtergere
 7. mi se pare interesanta , dar daca se incadreaza in categoria SF putin probabil sa-mi si placa...

  RăspundețiȘtergere
 8. tocmai citesc cartea si mi se pare geniala.

  RăspundețiȘtergere
 9. ioana alexandra16 martie 2012, 18:45

  mi-a placut foarte mult acest prim volum. abia astept sa apara si urmatorul!

  RăspundețiȘtergere
 10. Abia astept Insurgent!! <3 Divergent!!

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate