Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

5/20/2017

Editura Gama lansează Colecția PREMIUM la Târgul de carți Bookfest 2017


În prag de Bookfest, Editura Gama ne anunță cu bucurie lansarea unei noi colecții pentru adolescenți! Colecția PREMIUM reunește romane pentru adolescenți pline de forță și sensibilitate, distinse cu cele mai prestigioase premii literare. Iată noile lor propuneri, care ne-au stârnit un mare interes:

Challenger Deep de Neal Schusterman


       O poveste emoționantă, poetică și tulburătoare despre lupta unui licean cu schizofrenia. Caden Bosch e un adolescent ca oricare altul: merge la școală, are prieteni, are pasiuni. Până într-o zi, când, pe nesimțite, granița fină dintre realitate și imaginație începe să se tulbure. Prins între două lumi, Caden încearcă să păstreze aparențele și să găsească singur răspunsuri, dar îi va fi imposibil.
Romanul urmărește două planuri: cel real (spitalul, medicamentele, crizele, frustrarea părinților neajutorați, micile drame ale celorlalți pacienți de la secția de psihiatrie pediatrică) și cel imaginar, în care Caden călătorește pe o navă de pirați până la Groapa Marianelor, ca să atingă cel mai adânc punct – Challenger Deep. Călătoria lui este o metaforă pentru „drumul” plin de primejdii al tulburărilor mintale.
      Un roman captivant și plin de forță, care te bântuie chiar și după ce închizi cartea, Challenger Deep este o capodoperă a unuia dintre cei mai admirați scriitori de ficțiune pentru adolescenți.
      Volum distins cu National Book Award for Young People's Literature și Golden Kite Award for Fiction.
        NEAL SHUSTERMAN este pe lista New York Times a celor mai bine vânduți scriitori și autor premiat, printre altele, al thrillerului Bruiser, al romanului pentru adolescenți The Schwa Was Here și a distologiei Unwind.T
         
           7 zile de Eve Ainsworth

       
      Cartea descrie o săptămână din viața lui Jess și a lui Kez, două adolescente – una victimă, alta călău. Jess e crescută de o mamă singură, care se luptă cu sărăcia, iar colegele ei o hărțuiesc fiindcă e „grasă”. Tatăl lui Kez e alcoolic și-și terorizează familia, dar Kez trebuie să păstreze aparențele ca să rămână printre cei „cool”. Jess a fost mereu o victimă, iar Kez nu suportă oamenii care-și plâng de milă. Cele două eroine au însă în comun mai multe decât își dau seama. 
    Un roman dureros de sincer, despre problemele adolescenților de azi, ipocrizie, bullying și suferință, nominalizat la CILIP Carnegie Medal în 2016.


           Cum să trăiești veșnic de Sally Nicholls          

     Sam Oliver McQueen are 11 ani și este bolnav de leucemie. Jurnalul lui este o mărturie înduioșătoare despre dorințele și frământările unui copil care știe că nu mai are mult de trăit, dar care celebrează viața prin fiecare gest și gând.

    Romanul de debut al scriitoarei britanice Sally Nicholls a câștigat numeroase premii literare, printre care          Waterstones Children’s Book Prize, Concorde Book Award și Luchs Prize pentru „Cea mai bună carte a anului” în Germania.O insulă numai a noastră de Sally Nicholls

         Un roman extraordinar despre familie și prietenie, scris de una dintre cele mai talentate prozatoare britanice, Sally Nicholls. Jonathan, Holly și Davy sunt trei frați care au rămas orfani. Moartea mamei lor i-a lăsat nu doar cu un gol imens în suflet, ci și singuri în fața provocărilor vieții de zi cu zi. Până într-o zi, când lucrurile iau o întorsătură neașteptată. O mătușă bătrână, bogată și excentrică îi lasă lui Holly niște fotografii care ar putea să-i ajute pe copii să găsească o moștenire ce le -ar rezolva toate problemele. Doar că ei nu sunt singurii care caută comoara...
         Volum nominalizat pentru Costa Book Award și Carnegie Medal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate