Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

2/09/2013

E ușor să te iubesc de Tammara Webber -Editura Epica

Clasată pe poziția a doua la categoria Cea mai bună carte Young Adult/New Adult a anului 2012, pe Goodreads!
SALVATĂ DE UN STRĂIN. BÂNTUITĂ DE UN SECRET.
CÂTEODATĂ, DRAGOSTEA NU-I UN LUCRU SIMPLU…

El o urmăreşte, dar nu face cunoştinţă cu ea până când, odată, într-o întâlnire neaşteptată, el devine salvatorul ei. Atracţia dintre ei e incontestabilă. Totuşi trecutul, pe care el s-a străduit atât de mult să-l depăşească, şi viitorul, în care ea-şi pune atât de mari speranţe, ameninţă să-i despartă. Numai împreună ar putea să lupte cu durerea şi vinovăţia, să înfrunte adevărul şi să găsească neașteptata putere a dragostei.
Jackie este o fată frumoasă, este la colegiu, de trei ani are un iubit admirabil şi i se pare că viaţa e uşoară şi viitorul îi zâmbeşte. Fără veste, iubitul o părăseşte pentru că vrea să încerce ceva nou, iar durerea despărţirii o face să nu mai ajungă la cursuri şi să fie la un pas să piardă examenul şi anul. Scapă ca prin urechile acului dintr-o tentativă de viol, părinţii îi spun că se duc la schi atunci când hotărăște să vină şi ea acasă în vacanţă… De unde să înceapă să se refacă?
De n-ar fi prietenii, s-ar prăbuși. Pas cu pas, ei o ajută să meargă mai departe. E ca într-un joc, îi vor spune ei şi o vor învăţa că este destul de puternică pentru a supravieţui.
Tammara Webber scrie o carte despre obsesie, punând-o sub lupă şi cântărindu-i bunele şi relele. Fiecare dintre personajele sale, atât de vii şi de colorate, are nişte demoni personali pe care trebuie să-i învingă, principalii vinovaţi pentru „greşeli” fiind: obişnuinţa care te face orb la realitate, dorinţa de a avea succes cu orice preţ, rivalitatea care calcă totul în picioare, ruşinea care te amuţeşte când ar trebui să strigi, neîncrederea că „de data asta” va fi altfel, va fi bine. Cum iei cea mai bună decizie? E foarte uşor când iubeşti!

Pentru că, pe lângă tema violului – o fărădelege care lasă traume adânci şi totuşi, de regulă, este simplist expediată, bagatelizată, considerându-se că se poate „rezolva” la mica înţelegere între părţi şi mai ales, atât de adesea, aruncându-se vina asupra… victimei! – ţi se oferă una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste, captivantă prin descrierea scenelor de interacţiune între protagonişti unde, citind, te simţi deopotrivă intrus şi curios, şi fascinantă prin multiplele meandre, prin surprizele care se ţin lanţ, prin arta cu care scriitoarea ştie să te ţină cu sufletul la gură şi cu pumnii strânşi pentru personajele pe care le îndrăgeşti necondiţionat.


@Carti Alese

15 comentarii:

 1. mi s-a parut prima oara ca scrie la titlu era sa te iubesc=))

  RăspundețiȘtergere
 2. din ceea ce am vazut din descrierea carti e superba,la fel si coperta.Deja ador editura epica si sper sa scoata cat mai multe carti:Davem nevoie de ele

  RăspundețiȘtergere
 3. Am citit cartea, este superba. Ma chinui de ceva timp sa ii fac recenzie. Am citit-o in engleza si ma bucur ca a ajuns si in Romania. O recomand cu caldura tuturor. :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Răspunsuri
  1. Mariana, din cate am inteles o sa apara in 10 martie.

   Ștergere
  2. si eu stiu ca apare tot atunci. mai e ceva dar sper sa merite

   Ștergere
  3. E inca noua editura. Acum vezi ca prinde avand si o sa scoata carti pe banda rulanta. :))

   Ștergere
  4. foarte bine le urez succes atata timp cat nu se zgarcesc si nu incep sa isi bata joc de carti si titluri

   Ștergere
  5. De fapt am vazut ca sunt chiar foarte atenti. Au cerut parerea celor care au citit cartea asta pentru titlu. Erau mai multe optiuni asa ca a intrebat care s-ar potrivi mai bine.

   Ștergere
  6. da stiu si mereu urmaresc blogurile sa vada ce urmaresc cititorii

   Ștergere
 5. Am auzit multe laude aduse la adresa cartii asteia...sper sa merite atunci cand o sa mi-o cumpar!

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate