Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

9/24/2013

Despre The bone season de la Curtea Veche si marea premiera in Romania

Sezonul oaselor (The Bone Season) poate da startul unui nou fenomen. Din primele pagini povestea te prinde și devii din ce în ce mai interesat. Cartea e dedicată celor care visează, toți ar trebui să visăm până la urmă, iar această carte poate fi debutul vostru într-o altă lume, cea imaginată de Samantha Shannon. Începutul romanului este interesant, brusc, introduce cititorul în atmosfera Londrei din viitor. Din primele pagini personajul narator ne avertizează și parcă ne este familiar. Tânăra de doar nouăsprezece ani ne povestește despre experiența ei și ce a ajuns să facă. Veți descoperi o altă lume în care unii credeau sau nu, iar ce practică ea este cu totul ilegal și poate primi pedeapsa cu moartea. Din doar câteva pagini cartea mi-a plăcut și vreau să știu ce se întâmplă în continuare, mai ales că sunt și elemente horror și fantasy, menționându-l chiar pe Jack spintecătorul.

"Îmi place să-mi închipui că la început eram mai mulţi. Nu prea mulţi, bănuiesc, dar oricum mai mulţi decât acum. Noi suntem minoritatea, cei respinşi din lume. Nu din cauza fanteziei, deşi chiar şi aceasta e pe lista neagră. Arătăm ca oamenii obişnuiţi şi, câteodată, ne şi purtăm ca ei. Din multe puncte de vedere, chiar suntem ca ei. Suntem peste tot, pe oricare stradă. Trăim o viaţă pe care ai putea-o considera normală, dacă nu ai cerceta prea adânc. Nu toţi ştim ce suntem. Unii dintre noi mor fără să afle vreodată. Unii dintre noi ştiu, şi nu sunt prinşi niciodată. Dar existăm.
Crede-mă." 


Vineri, 27 septembrie, la invitația Curtea Veche Publishing, cititorii din România o vor putea întalni în București pe Samantha Shannon, autoarea volumului "The Bone Season", romanul fantasy care a uimit întreaga lume, fiind considerat fenomenul anului 2013. Evenimentul va avea loc la ora 18.30, în Cafeneaua Carturești (Str. Arthur Verona nr. 13-15).
În aceeași zi va avea loc și conferința de presă - vineri, 27 septembrie, la ora 12.00, în Ceainăria Cărturești. Vă așteptăm cu interes, pentru a afla mai multe detalii despre fenomenul "The Bone Season" și pentru interviuri cu Samantha Shannon.
Samantha Shannon, numită de Forbes "noua J. K. Rowling", a reușit la doar 21 ani să aibă unul dintre cele mai spectaculoase debuturi editoriale. În mai puțin de o lună de la apariție, volumul "The Bone Season" a fost tradus în peste 21 de țări, iar studiuorile The Imaginarium (Andy Serkis, „Lord of The Rings” și Jonathan Cavendish, „Jurnalul lui Bridget Jones”) pregătesc deja ecranizarea cărții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate