Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

7/16/2013

Proiectul Rosie de Graeme Simsion -Editura Polirom

Romanul de debut al lui Graeme Simsion, Proiectul Rosie, publicat la Editura Polirom, în colecția Biblioteca Polirom. Actual, a fost recompensat în 2012 cu Victorian Premier’s Award pentru manuscrise inedite și s-a bucurat de un mare succes. Cartea urmează să fie tradusă și publicată în peste treizeci de limbi.

Proiectul Rosie este o sublimă și, la prima vedere, imposibilă poveste de dragoste. La treizeci și nouă de ani, Don Tillman, un profesor de genetică suferind - fără să știe - de sindromul Asperger, e încă burlac. Deși e deștept și arătos, nu prea are noroc în dragoste. Dar de data asta e hotărât să reușească. De aceea a inițiat Proiectul Soția, pe baza unui chestionar de șaisprezece pagini, care îl va ajuta să-și afle partenera perfectă prin eliminarea pas cu pas a tipurilor feminine nepotrivite: veganele, microbistele, creaționistele, fumătoarele, ignorantele, homeopatele... Numai că frumoasa Rosie, care dă buzna în viața lui, e exact pe dos: muncește într-un bar, e vegetariană, fumează și, în plus, încearcă să dea de urma tatălui ei biologic. „Cea mai incompatibilă femeie din lume“, conchide Don. Și totuși, se lasă implicat, fără să știe prea bine de ce, într-un nou proiect: s-o ajute pe Rosie să-și găsească tatăl prin intermediul unor mostre de ADN prelevate pe ascuns. Și să descopere că dragostea și viața nu urmează întotdeauna regulile științei.

2 comentarii:

  1. Destul de interesant. Ceva nou, peste care nu dai la fiecare pas si mi-a placut recenzia :x Coperta nu ma prea incanta, dar cum se zice: "Nu judeca o carte dupa coperta", asa ca nu are importanta :)

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate