Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

7/09/2013

Imagini de Fado de Vanessa Maris -Editura Rao

Despărţite de un continent, LUNA în Portugalia şi SOL în România trăiesc poveşti de dragoste similare. Amândouă se îndrăgostesc până peste cap de bărbaţi nepotriviţi, iar această iubire le răscoleşte într-atât încât familiile şi prietenii se tem pentru sănătatea lor. Scrisă cu multă sensibilitate şi rafinament, Imagini de fado aduce în atenţia cititorilor români o tânără autoare talentată şi cu potenţial care reuşeşte să cucerească de la primele rânduri prin stilul direct, poetic şi cosmopolit.Vanessa D. Mariş se pricepe să-şi contureze frumos personajele, credibilitatea acestora nu este pusă nicio clipă la îndoială, iar schimbările de situaţie menţin trează atenţia cititorului pe tot parcursul cărţii.

Vanessa D. Mariş s-a născut în 2 iulie 1984 la Deva și a urmat Facultatea Teoretică din cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj Napoca, între anii 2003–2007. Timp de doi ani (2010–2012), a lucrat în Portugalia ca profesoară de pian şi educaţie muzicală la două școli: „Colegio dos Navegantes“ și „Associaçao Filarmónica e Cultural“ din oraş. Acum locuieşte în România şi lucrează la cel de-al doilea roman al său.

“Cred că Vanessa D. Mariș deţine cel puţin câteva premise de bun augur:
o experienţă personală tumultuoasă și cosmopolită, o sensibilitate muzicală virată spre armonia frazelor literare, precum şi un înnăscut simţ al surprizei.”
Virgil Mihaiu
scriitor, jazzolog, diplomat

3 comentarii:

  1. Suna foarte draguta cartea iar faptul ca este scrisa de o autoare romanca este un plus pentru mine,iar coperta de asemenea imi place tare mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca sunt din ce in ce mai multi scriitori romani , din sustinere pentru ei ar trebui sa cumparam cartile chiar daca nu ni se par extraordinare trebuie sa ajutam la promovarea lor

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare tare interesanta cartea. Nu ma asteptam la asa ceva din partea unui autor roman :) Deci deja putem promova autori romani?

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate