Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

7/09/2013

Crimă și pedeapsă de Dostoievski -Editura Corint

Etalon al romanului dostoievskian, Crimă şi pedeapsă nu are nevoie de vreo recomandare specială din partea criticului, el se recomandă singur ca o capodoperă a litera turii ruse şi universale, receptată ca atare pretutindeni, alături de Don Quijote, Hamlet, Faust, Roşu şi negru, Război şi pace, Madame Bovary…
Prin problematica pe care o întruchipează, Raskolnikov a devenit arhetipul intelectualului înzestrat, protestatar ispitit de teoria supraomului, înstrăinat, în sensul modern al cuvântului, dar mai ales al celui care, săvârşind o crimă, îşi asumă, până la urmă, şi pedeapsa-ispăşire.
Romanul — de o expresie artistică magistrală, captivantă prin suspansul acţiunii, ca şi prin mixajul de real, fantastic şi excepţional — prezintă condiţia tragică a lumii, prin care se întrezăreşte totuşi lumina, poate chiar lumina vechiului vis de aur al omenirii. Mai putem crede, azi, măcar atât cât a crezut şi Dostoievski? – ALBERT KOVÁCS

8 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. intra pe maiiiiil!!!!!!! pune pozele de la concurs!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă vă referiți la concursul desfășurat pe facebook: Pozele au fost postate, din cele trimise de participanți până pe 8 iulie! Un sigur e-mail nu e postat pentru că ați trimis prea târziu cele necesare și ar fi frumos ca data viitoare să vă scrieți și numele!

   Ștergere
 3. eu am citit deja cartea! superba!

  RăspundețiȘtergere
 4. Am citit cartea! O recomand cu caldura

  RăspundețiȘtergere
 5. Am cartea dar nu am apucat inca sa o citesc dar primind atatea laude probabil ca o voi citi si eu vara asta.

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu am citit-o, dar stiu sigur ca nu trebuie sa-mi lipseasca din biblioteca. Multe persoane mi-au recomandat-o si au zis ca este grozava!
  Imi place ideea cum un tip omoara o batranica si are mustrari de constiinta(am vazut inceputul din film). Cu toate astea nu am reusit sa vad finalul, deoarece am vrut sa citesc cartea :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Am cartea, si totusi n-am citit-o. Nu prea ma atrage, si nu-mi place sa citesc o carte care nu ma atrage de la inceput.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate