Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

3/01/2013

Anna şi sărutul franţuzesc de Stephanie Perkins -Editura Epica

Cartea, despre care vorbea toată lumea în anul 2012, ajunge şi în România la Editura Epica, în această primăvară.
BESTSELLER INTERNAȚIONAL

De la primul la ultimul rând, cartea este pur şi simplu cuceritoare. E amuzantă, plină de suspans, de neprevăzut şi, bineînţeles – în Paris, cel mai romantic oraş al lumii – de dragoste.

Anna este o americancă exilată la Paris (fireşte că în pofida voinţei sale) pentru ultimul an de liceu. Totul e nou, necunoscut şi potenţial de neînţeles, inclusiv şi mai ales limba, iar ea trebuie să-şi măsoare de două ori toate gesturile, toate cuvintele, confuză şi disperată să nu facă vreo gafă. Singură n-ar reuşi, dar, vorba colegei ei din vecini: „de aceea sunt prieteni pe lume”.
Cu grupul de noi prieteni, totul se schimbă radical. Şi mai ales cu St. Claire – hei, care fată ar rămâne insensibilă la o asemenea combinaţie de însuşiri „extra”: bine-făcut, frumos, inteligent, vorbăreţ şi cu un ucigător simţ al umorului? Cu o singură problemă: „St. Claire e deja luat”, are o iubită. Anna îşi repetă „suntem doar buni prieteni, suntem doar buni prieteni”, dar sentimentele, reciproce, devin de neînlăturat.
Ezitări, îndrăzneli, îndoieli, interpretări greşite, întâmplări vesele şi triste, reacţii-surpriză şi un îndelung amânat sărut – tot arsenalul seducţiei şi tot jocul dragostei, bine dozat şi excelent temporizat. Cum mărturisea o cititoare vrăjită: „E una din acele cărţi pe care le citeşti şi îţi spui: Sper să mi se întâmple şi mie asta! Sper să întâlnesc şi eu pe cineva aşa! Sper să am şi eu prieteni ca aceştia!”@Carti Alese

6 comentarii:

 1. Sincer? Ma bucur ca apare si la noi cartea. Imi doresc de mult sa o citesc, iar in engleza foarte mult timp a fost doar in varianta hardcover.

  RăspundețiȘtergere
 2. deja am pus banii deoparte pentru ea. abia o astept

  RăspundețiȘtergere
 3. cu siguranta ca am sa mi-o iau si eu:x

  RăspundețiȘtergere
 4. Pare o carte iteresanta si imi place coperta.Fundalul acela cu turnul Eiffel:-*Si se potriveste perfect cu banca si asa mai departe...Chiar si fontul este dragut:X

  RăspundețiȘtergere
 5. Avand in vedere ca actiunea se petrece intr-unul din cele mai frumoase orase ale lumii, ti-e imposibil sa nu indragesti aceasta carte. Cele doua personaje principale au doua personalitati diferite si bineinteles secrete si chiar mi-a placut sa-i cunosc treptat pe fiecare in parte.
  M-am simtit destul de apropiata de Anna, intrucat si eu sunt pasionata de filme, iar Ettiene m-a impresionat intr-un mod placut cu toate cunostintele sale despre Paris.
  Mi-a lasat o impresie foarte buna si o recomand cu caldura oricarui doritor de citit o carte romantica!

  RăspundețiȘtergere
 6. Inca nu am reusit sa pun mana pe aceasta carte (si sa fiu sincera nici nu m-a atras la inceput) insa din recenziile pe care le-am citit, atat in romana, cat si in engleza, pare o carte chiar interesanta.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate