Treceți la conținutul principal

Pasiune de Lauren Kate Recenzie

Dacă doriți această carte o puteți comanda pe site-ul Editurii Litera.
"-Nu te teme, şopti el. Lasă-mă să-ţi spun, iubirea mea, ce se întâmplă după această viaţă. Te întorci, te ridici din nou. Renaşterea ta este minunată şi reală. Te întorci la mine iar şi iar..."

Decizia ei a şocat pe toată lumea, chiar dacă a fost una curajoasă. Lucinda s-a decis să caute singură adevărul. Cu ajutorul mesajerului -acele umbre din Damnare şi Rătăcire- călătoreşte în timp, să-şi privească vieţile anterioare, care se sfârşeau de fiecare dată într-un mod tragic. Lucinda este purtată în toate colţurile lumii, de fiecare dată ea apărea sub un alt nume, o altă menire, doar că întâlnirea cu Daniel se realiza de fiecare dată. Conştientă de riscurile acestei călătorii, ea trebuie să descifreze trecutul şi să se convingă că dragostea ce i-o poartă Daniel este una adevărată. Numai că în această călătorie nu este singură, umbrele ascund o figură necunoscută. Bill o însoţeşte, o ajută să-şi cunoască mai bine trecutul şi să se adapteze drumului greu, în timp ce se adânceşte tot mai mult în trecut; doar că ea nu ştie cine e cu adevărat. În timp ce Lucinda este martoră vieţilor anterioare, Daniel şi ceilalţi sunt pe urmele ei, până nu e prea târziu. Lucinda ar putea rămâne în trecut sau să înrăutăţească blestemul dragostei lor.

"Dragostea lui Daniel pentru ea era ca un fluviu. Era cea mai pură formă de dragoste, care există, mai pură decât cea pe care i-o întorcea Luce. Dragostea lui Daniel curgea fără să se abată, fără să se încheie. În timp ce dragostea lui Luce era ştearsă la fiecare moarte, a lui Daniel creştea de-a lungul timpului, eternă."

E momentul pe care l-am aşteptam cu toţii, cititorii seriei Damnare, trecutul Lucindei cu Daniel. Nu doar că-l vizualizăm prin ochii Lucindei, dar şi ai lui Daniel, vieţile anterioare sunt mai multe decât mă aşteptam. Se începe cu Moscova, Milano, Anglia până la cădere, punctul maxim, de la care a plecat de la bun început această serie. Vieţile anterioare chiar au fost foarte interesante şi nu aşa lungi sau plictisitoare cum mă aşteptam - scurt şi la obiect - . Chiar dacă aflăm câte ceva din ce ne aşteptam sau nu, ne punem alte semne de întrebare când intervine antagonistul cu planurile lui. Avem parte de mărturisiri, este conturat motivul blestemului celor doi şi este interesant cum a tratat acest subiect autoarea. Chiar dacă voiam mai mult, voiam mai multe detalii, acum vreau să citesc ultimul volum şi mai tare. Rapture sau Agonie, depinde cum traduce Editura Litera titlul, apare anul acesta şi în ţară, seria Damnare ajungând la final. 

Nota: 9.5/10
Titlu: Pasiune
Autor: Lauren kate
Editura: Litera
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

Comentarii

  1. Am inceput prima carte, am citit vreo 3 capitole si nu m-a atras cu absolut nimic. Incep sa cred ca am facut o greseala si ca trebuia sa continui sa citesc. Pare ca povestea se contureaza mai bine pe masura ce avanseaza in volume.
    Care este cartea ta preferata pana acum?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranţă este acest volum 3.

      Ștergere
    2. mai da-i o sansa poate pe parcurs iti va placea

      Ștergere
    3. :)) Imediat ce o sa fac rost de ea, iar. Am facut-o cadou pentru ca nu mi-a placut asa mult.

      Ștergere
    4. eu niciodata nu fac cadouri sau dau spre concurs din biblioteca personala tin mult prea mult la ele chiar daca se nimereste vreuna care sa nu imi fii placut

      Ștergere
    5. :)) Si tu? Ok, daca nu imi place o carte, prefer sa o dau cuiva care poate o apreciaza mai mult ca mine. Arata bine in biblioteca, dar atunci pur si simplu nu era genul meu de lectura asa ca am dat-o cuiva care stiam sigur ca o sa ii placa.
      Gandeste-te ca asa faci loc in biblioteca pentru titluri care chiar iti plac.

      Ștergere
    6. sincer, prefer sa mai imi iau o biblioteca ceva dacat sa dau cartea=))) asta e, sunt posesiva

      Ștergere
    7. Faci cum vrei, dar am auzit ca este dureros sa fi omorata din cauza a o tona de carti. :))

      Ștergere
    8. poate asa e nu am de unde sa stiu=))))

      Ștergere
    9. :)) Mi-e doar mi-a zis o prietena ca i-a cazut in cap Urzeala Tronurilor...cartonata si mi-a zis ca a durut-o. Acum pot doar presupune ca daca iti cade un raft intreg in cap e mult mai rau. :)) nu am experimentat, am mai mult paperback-uri.

      Ștergere
    10. eu nu prea am deasupra capului. am in sufragerie in biblioteca cu usa inchis, deci daca ar fi sa cada o carte din biblioteca, inseamna ca a cazut toata biblioteca=)))

      Ștergere
    11. Nu intelegi. Asa incerca ea sa o citeasca. :)) O tinea deasupra capului. Avea impresia probabil ca e cine stie ce fulg de nea. Si da, nici eu nu am incredere in cartile mele pe langa capul meu. :))

      Ștergere
    12. aaaaaaaaaaaaa acum am inteles=)) lol

      Ștergere
  2. M-am apucat si eu de serie si sunt la jumatatea primului volum. Recunosc ca pana acum n-o pot numi decat draguta, insa eu zic ca are potential si ca pe parcursul volumului si al seriei poate deveni ceva bun. Am patit asa cu destule serii, sa n-aiba acel impact asupra mea de la inceput, dar apoi merita.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumos primul citat. te pricepi la recenzii. cartea aceasta o doresc de mult, dar trebuie sa mai astept ca sa o achizitionez

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am citit cartea, coperta imi place. Acum nu stiu daca imi voi dori sa o citesc pe viitor. Oscilez intre recenzie si pareri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic sa citesti seria :) Devine tot mai palpitanta pe masura ce inainteaza in actiune...

      Ștergere
    2. si eu sunt in aceasi situatie ca tine isa, dar cred ca ii voi da o sansa cand o voi gasi

      Ștergere
    3. Incercati si pe okazii, eu am gasit odata unul dintre volume la 12 lei si e super ieftin.

      Ștergere
    4. lol super poate am si eu noroc

      Ștergere
    5. Incearca, chiar azi am dat un search si era 19 lei. Nu e 12, dar tot e mai ieftin ca pe site. :)

      Ștergere
    6. Eu nu stiu ce sa zic despre comenzile de pe Okazii.Mi-e cam frica sa comand,sa nu am trezesc cu altceva la usa:))La ce preturi bune au parca nu-i real!

      Ștergere
    7. :)) Eu mi-am luat 2 volume Percy Jackson la 4 lei bucata si am primit cartile pe care le voiam. Important este sa ai grija la calificative cu cat sunt mai multe si pozitive cu atat mai bine. :) Am luat foarte multe carti asa.

      Ștergere
    8. da asta-i toate smecheria sa te uiti la parerile celorlalti cumparatori

      Ștergere
  5. Momentan sunt la Ratacire, dar presimt ca azi o termin si ma apuc si de Pasiune :X Pana acum mi-a placut relatia dintre Daniel si Luce. Sa vedem ce imi rezerva finalul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am citit seria.Dar multi prieteni au spus ca e super.poate o sa o citesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am citit seria,dar fragmentul ala m-a dat pe spate.E ataaaat de dragut!Si din suflet:o3Vreau si eu sa citesc cartea.Dar dupa ce se vor publica si celelalte 2 volume,poate am sa imi cumpar si eu seria,ca sa fie completa si sa nu trebuiasca sa astept.In orice caz imi place mult recenzia,si inteleg ca este o carte care merita!

      Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. multa lume spune ca nu plac acesta serie,ca pur si simplu nu inteleg rostul ei..actiunea ei:d ceea ce e pacat.e vorba de sacrificii,iubire,prietenie,tradari:D de toate ce avem parte in fiecare zi din viata noastra.E o poveste de iubire care iti unge sufletul,care te inmoaie si iti doreti si fii indragostit.Pur si simplu nu inteleg persoanele acelea care nu indragesc aceasta serie.Sigur fiecare cu gusturile lor dar data adori dragostea si ai simtit-o sau o simti ti-e imposibil sa spui ca nu merita citita,ca nu e frumoasa si ireala.ceea ce toti cauta in viata,o iubire perfecta si in multe carti avem parte de asa ceva.Dar aici e o iubire adevarata.asta e cel mai importanat.Deabia asptept ultimul vol si sper sa fie cat de curand.Nu sti pe cand apare la noi??:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai gusturile nu se discuta. stiu ca dureaza un an de la aparitia in strainatate ca sa apara si la noi

      Ștergere
    2. Sunt si edituri pe faza care le scot imediat. Deea, ti-as recomanda sa ii intrebi pe FB ca de obicei iti raspund.

      Ștergere
    3. si poti sa si recomanzi acolo ce ti-ai dori sa apara sunt unele edituri care tin cont

      Ștergere
    4. Eu am incercat sa sugerez o serie, dar trebuia campanie de publicare, cu alti bloggeri si stiu ca e mult de munca si nu multi sunt dornici sa se implice asa ca ma multumesc cu ele in engleza acum.

      Ștergere
    5. daca ai nevoie de ceva vreodata, apeleaza la mine. te ajut cu mare drag;)

      Ștergere
    6. Deocamdata nu incerc sa pornesc nici o campanie, dar iti pot sugera seria: Personal Demons de Lisa Desrochers.

      Ștergere
    7. nu am mai auzit de ea acum o caut

      Ștergere
    8. Asta pentru ca nu este foarte populara si nu inteleg de ce. Oricum, este trilogie si este incheiata de acum.

      Ștergere
  9. E am terminat de curand volumul 4, Rapture si pot sa iti spun ca e foarte bun.
    Daca o sa ai timp candva, ai aici recenzia mea la vol 4
    http://cartinemuritoare.wordpress.com/2013/02/23/rapture-lauren-kate/

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi plac mult coperta acestei carti si recenzia mi s-a parut interesanta, dar nu am citit inca cartea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cand apare volumul 4 si la noi? Sau e aparut si nu il gasesc eu?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi