Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

12/13/2012

Povești cu bărbați însurați de Marcelo Birmajer - Editura Rao

Se spune că, după însurătoare, viaţa nu mai are nimic spectaculos de oferit, în afară de chipul aceleiaşi femei, scutece de schimbat, o slujbă din obligaţie şi, din când în când, o bere cu prietenii, din ce în ce mai puţini, acum că "ai făcut pasul cel mare". Un bărbat însurat ar fi, astfel, un bărbat plictisitor şi neinteresant pentru literatură. Este ca şi Don Juan, James Bond sau Superman s-ar hotărî deodată să se aşeze la casa lor şi să-şi ia o slujbă cu normă întreagă. Cu toate acestea, scriitorul argentinian Marcelo Birmajer pariază tocmai pe acest personaj şters şi plictisit, dovedind în povestirile sale cu temă dată că viaţa unui bărbat însurat nu este lipsită de pasiune şi întâmplări palpitante, că acesta nu îşi duce zilele de la serviciu până acasă, ci uneori pe plaje, la petreceri, în camere de hotel, în baruri, unde nu vine neapărat să bea, ci să scrie. Evident, din panoplia bărbaţilor însuraţi cu tot atâtea destine diferite câte povestiri există, nu putea lipsi scriitorul însurat ce aşteaptă cu sufletul la gură apariţia unui articol scris de el în ziarul de dimineaţă sau cel care, pentru că acasă nu este destul de linişte, evadează într-o cafenea să-şi termine textul.


@Carti Alese

5 comentarii:

 1. Foarte interesanta acesta carte si sunt abia la inceput.

  RăspundețiȘtergere
 2. Haha =)) Trebuie sa spun ca titlul m-a facut sa rad putin... :"> Nu prea am experienta in viata de dupa casatorie, doar din ceea ce vad la mama si la tata :-? Dar oarecum inceputul recenziei tale e adevarat :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Intr-adevar, cum ai zis tu asa vad multi casatoria, oricum eu nu am de unde sa stiu ;))

  RăspundețiȘtergere
 4. Cartea asta imi aduce aminte de Leaganul pisicii.

  RăspundețiȘtergere
 5. Asa se zice,ca viata dupa casatorie este plictisitoare, oricum nici eu nu am de unde sa stiu, insa ideea cartii pare interesanta, poate este mai potrivita pentru cei casatoriti. Imi place mult coperta, te duce cu gandul la mister.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate