Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

10/14/2012

Hereafter de Tara Hudson Recenzie

Această carte a fost trimisă de Books Express, un site unde puteți cumpăra cărți în engleză, . Tot pe acest site găsiți cărți și în alte limbi cum ar fi : germană, italiană, spaniolă sau franceză. "What do I look to you?
Joshua smiled. He answered me, so quietly I almost couldn't hear him.
Beautiful. Too beautiful for people not to have noticed you the other night. "

Coșmarul se repeta de o eternitate. Apa întunecată a răului învolburat o înconjura, lipsa de oxigen era dureroasă, plămânii erau inundați și greoi, iar ea nu putea să facă nimic. Trăia acest coșmar, al morții chiar dacă era acum pe lumea cealaltă. Doar că de această dată era altfel, nu era singură în râu; un băiat se înneca.
   În câteva secunde cât el era pe moarte, a văzut-o, ceea ce nu se întâmpla niciodată. Amelia era o fantomă care bântuia acel loc și n-o vedea nimeni. Ea profită de acest lucru și îl încurajează să lupte, să ajungă la țărm. Amelia reușește să-i salveze viață până la urmă. Era conștientă că este un spirit, dar nu știa de cât timp a murit, nici măcar propria-și  înfățișare nu și-o amintea. Își cunoștea prenumele și modul în care a murit, care îl trăia mereu printr-un coșmar chinuitor. Amintirile, trăirile, familia erau toate uitate ca un nisip împrăștiat în deșert. 
   Ea stătea lângă râu când  băiatul s-a întors. Trebuia s-o găsească și era sigur că o va găsi în acel loc. Joshua era atras de această fată, dar nu știa adevărul, că ea era o fantomă. Un lucru ciudat pentru Amelia era că  vedea și auzea, dar celelalte simțuri au părăsit-o; nu putea să atingă nimic, nici măcar scoarța copacilor. Dar când Joshua e lângă ea, totul se schimbă. Iubirea poate să existe între două granițe, chiar dacă acele granițe sunt Viața și moartea ?
Amelia descoperă că nu ea e cea de care se teme lumea când vine vorba de "Fantoma care bântuie râul". Eli, este un băiat care îi dă fiori și înspăimântă prin forțele răului pe care le deține. El trebuie să-i dezvăluie  multe din secretele pe care le deține, chiar dacă adevărul doare chiar și când nu mai ești în viață.

"Death may have stolen my memories of riding in a car, but it certainly couldn't take away my new ones."

Hereafter este o poveste fantomatică de care te apropii cu o mare plăcere. Îți stârnește interesul chiar din prolog, în care este prezentat destinul personajului principal (Amelia). Misterul și suspansul care învăluie personajul principal e foarte bine conturat și pe parcurs aflăm din ce în ce mai mult, despre trecutul ei. Mi-a plăcut că acțiunea nu s-a ținut doar în preajma râului, pentru că ar fi fost plictisitor. Povestea de dragoste între Amelia și Joshua se observă de la bun început și o să fiți curioși cum o să evolueze. Urmează partea întunecată a romanului, cea în care apare Eli și prezintă o altă parte a situației în care sunt prezentate lucruri întunecate în ceea ce privește moartea Ameliei și de ce bântuie râul. Mi-a plăcut foarte mult, acest personaj întunecat, deoarece provoacă o întorsătură de situație. 
Chiar dacă Hereafter este o poveste tristă până la urmă și întunecată, asta nu înseamnă că dragostea, suspansul și misterul lipsesc. Am citit romanul Tarei Hudson fără nicio ezitare și mi-a plăcut la nebunie!

Nota: 10/10
Titlu : Hereafter
Autor: Tara Hudson
Editura :Harper Teens
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

5 comentarii:

  1. Recenzia e captivanta iar de coperta sa nu mai zic ca imi place foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce coperta frumoasaaa! :X Si cum sa nu iti vina sa citesti o carte cand vezi o coperta aparte? :D De multe ori ma iau dupa coperta si nu imi pare rau ;)).

    RăspundețiȘtergere
  3. coperta e superba,iar povestea nu se lasa mai prejos.o recenzie la fel de reusita ca cele cu care ne-ai obisnuit;)

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate