Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

10/04/2012

Fifty Shades of Grey detronat de J.K.Rowling

J.K. Rowling a dovedit că poate să facă valuri chiar și după Harry Potter. Autoarea celebrei serii se află din nou în topul bestseller-urilor, cu “The Casual Vacancy”, primul roman post-Harry Potter, destinat cititorilor adulți.
În SUA, cartea a fost lansată pe 27 septembrie și în numai o săptămână a ajuns în fruntea clasamentului celor mai bine vândute cărți, punând punct astfel supremației romanului erotic Fifty Shades of Grey, care a fost numărul 1 în 21 din ultimele 23 de săptămâni.
Chiar dacă opiniile criticilor au fost împărțite, reputația lui Rowling a avut un important cuvânt de spus în numărul de cărți vândute, fanii ei fiind foarte fideli. Publicația americană USA Today i-a dat în recenzie 2 stele, din 4, iar The British Guardian a scris: Cel mai rău lucru pe care îl poți spune despre această carte este că nu merită frenezia media în care este înconjurată.
The Casual Vacancy ne-a întrecut așteptările vânzând în primele 6 zile de la lansare 375.000 de copii în toate formatele. Credem că e pe cale să devină cel mai vândut roman al anului, a declarat vice-președintele și publicistul editurii Little, Brown. Acest număr impresionant pare modest în fața celui înregistrat de ultima carte din seria Harry Potter, care a vândut de 20 de ori mai multe exemplare decât The Casual Vacancy în prima săptămână.
Conform datelor furnizate de librării, cartea a fost cumpărată în mare parte de femei cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani. Aceasta este a 9-a oară când Rowling a este pe locul 1 al listei de bestseller-uri întocmită de USA Today, ea ajungând în fruntea clasamentului cu 6 din cele 7 romane Harry Potter și cu alte două romane fantastice: Fantastic Beasts and Where to Find Them (2001 pe care l-a publicat sub pseudonimul Newt Scamader) și The Tales of Beedle the Bard (2008).
Sursa Cinemarx.ro@Carti Alese

4 comentarii:

  1. nu cred.n-as da grey pentru o banalitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. ok, daca nu merita ,,frenezia" celor din jura, de ce este atata agitatie ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu vreau sa contrazic pe nimeni. Dar J. K. Rowling a dovedit ca este o scriitoare de exceptie, asa ca sunt de partea ei...

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate