Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

10/01/2012

Culorile dragostei 3 : Verde de smarald de Kirstin Gier Recenzie

Am primit această carte de la Editura Litera. Puteți comanda această carte aici.
"Nu putem opri timpul; pentru iubire însă,
timpul se oprește uneori în loc." -Pearl S. Buck

Gwendolyn  este confuză, nu știe dacă Gideon a iubit-o cu adevărat sau s-a prefăcut, doar ca să aibă încredere în el. Călătoriile în timp până acum au fost dificile, dar în ultimul volum al acestei trilogii vor fi mult mai dificile. Personajul principal trebuie să se refacă și să-și joace ultima carte, dacă este nevoie. Contele de Saint-Germain ajunge și mai aproape de ei, iar acest lucru nu poate să ducă decât la o tragedie. Cercul celor doisprezece trebuia împlinit, dar dacă lanțul s-ar rupe? 
Când Gwendolyn pune mâna pe cronograf, începe să călătorească în timp, găsind răspunsuri. Află ce pot realiza cei doisprezece, înzestrați cu această genă specială, un folos pentru întreaga lume. Ea și Gideon trebuie să participe la un bal specific secolului al XVII -lea, dar nimeni nu se aștepta ca atmosfera să devină una neagră
 Dar când ești pe moarte, poți să vezi o altă față a lumii și a persoanelor din jur?
Răsturnări de situații... Cum se va finaliza această trilogie a Culorilor Dragostei?

"Sari - și lasă în căderea ta
Să-ți crească aripi." -Ray Bradbury

"Nimic nu este mai ușor de anticipat decât reacția unei femei îndrăgostite."

O carte fantastică, a încheiat trilogia perfect. O parte din personaje de această dată au roluri mai importante decât ne-am închipuit, iar acest lucru  s-a văzut într-o răsturnare de situație în ultimile o sută de pagini. Obiectivul reunirii celor doisprezece mi s-a părut un lucru specific și bine gândit. De data aceasta personajul principal trece prin multe încercări și relația dintre ea și Gideon este la un alt nivel. Umorul nu a lipsit, nici de această dată, iar călătoriile în timp au fost și de data aceasta interesante. Menționez iar că această serie dă un alt sens al istoriei, paralela trecut-prezent este de fiecare dată acolo și poți descoperi lucruri interesante, care poate ți se păreau plictisitoare înainte. S-a citit foarte ușor, iar citatele, au fost schimbate ca și stil, iar acest lucru mi-a plăcut mult, mai ales că au predominat cele ale lui Emily Dickinson.
"Cei ce sunt iubiți nu pot muri,
căci dragostea înseamnă nemurire." -Emily Dickinson
O serie foarte interesantă, cu o altă abordare  când vine vorba de o poveste de iubire. Timpul nu poate fi un dușman atât timp cât poți călători odată cu el.
Nota: 10/10
Titlu: Verde de smarald ( Culorile dragostei volumul 3)
Autor: Kirstin Gier
Editura: Litera
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

11 comentarii:

 1. Ce tare! Chiar ar trebui sa incep si eu seria asta!

  RăspundețiȘtergere
 2. cat imi plac citatele:X...o trilogie cu adevarat frumoasa .Chiar m-a luat prin surprindere cand am citit de Paul si Lucy...si ca am aflat cine era contele de Saint Germain!!!:D

  RăspundețiȘtergere
 3. imi place seria asta.are ceva special.

  RăspundețiȘtergere
 4. Am luat-o de cateva ori in mana de prin magazine, insa adevarul e ca nu stiam ca e atat de interesanta de abia acum cand am citit cele de mai sus.

  RăspundețiȘtergere
 5. o serie pe care sper s-o citesc si eu curand..
  ca o paranteza, nu stiu daca ai primit adresa mea..multumesc

  RăspundețiȘtergere
 6. se si completeaza copertile una pe alta.

  RăspundețiȘtergere
 7. Despre aceasta serie am citit pe bloguri numai recenzii favorabile si entuziaste, ce m-au facut, sa-mi doresc, sa o pot citi "undeva, candva", pentru a ma rasfata de nota 10... :)

  RăspundețiȘtergere
 8. "Nimic nu este mai ușor de anticipat decât reacția unei femei îndrăgostite."
  Dupa mine e foarte adevarat acest citat si cartea am inteles ca e foarte buna.

  RăspundețiȘtergere
 9. O da :x Am primit ieri cele 3 carti :x De abia astept sa termin cartea pe care o citesc acum pentru a ma putea apuca de ele.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate