Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

9/19/2012

The DUFF de Kody Koplinger Recenzie

Această carte a fost trimisă de Books Express, un site unde puteți cumpăra cărți în engleză, . Tot pe acest site găsiți cărți și în alte limbi cum ar fi : germană, italiană, spaniolă sau franceză.

"No matter where you go or what you do to distract yourself, reality catches up with you eventually."
Bianca dorește ca drama familiei ei să se termine, chiar dacă asta înseamnă să se întoarcă mama ei acasă la tatăl ei și să o ia de la capăt sau să divorțeze. Casey și Jessica, prietenele ei cele mai bune o scot pe Bianca în oraș la un local, cu scopul de a se distra. Fie că vrea sau nu, Bianca este târâtă la distracție. Doar că prietenele ei ajung să se distreze fără ea și se mulțumește să stea la bar, să bea ceva. Totul e normal până când Wesley, cel mai popular băiat din școală și ușuratic, o abordează. Nu a vrut s-o cucerească pentru că ar fi imposibil, credea ea, știa ce reputație avea aceast băiat. Doar că Wesley nu a intenționat să o cucerească pe ea pentru că el o consideră pe Bianca the duff (prietena desemnată grasă și urâtă) ; era considerată fata cea mai de jos a grupului ei, iar Wesley era interesat de prietenele ei Casey și Jessica. 
Dar un sărut și o palmă pot schimba o impresie? 
Bianca n-a crezut niciodată că inima cuiva ar putea fi frântă, chiar de ea.

"I just wanted to let you know that if you plan on dropping by tonight, I might be a little busy. With it being the day of love, I have a pretty full schedule. >
Now he sounded like a professional man-whore."
[ :)) ]
O carte excepțională care transmite atât de multe mesaje pentru adolescentul din zilele de azi. Cartea aceasta subliniază multe probleme ale tinerilor cum ar fi impresiile, cuvintele care pot să doară, bârfa și judecarea persoanelor după aparențe, impresii. După cum vedeți din titlu știți ce înseamnă THE DUFF. Sunt de părere că puțini în zilele de azi știu să se impună, iar cartea aceasta accentuează acest lucru. Câte fete, băieți au fost înșelați, mințiți, au crezut că sunt îndrăgostiți și totul s-a dovedit o minciună? Romanul demonstrează că orice om are un punct slab, cum e călcâiul lui Ahile. Nu contează dacă ești bogat (ă), frumos(ă), toți avem slăbiciunile noastre. Personajele principale sunt pe un drum plin de încercări și amândoi trebuie să plătească un preț. Cu toate că Bianca era considerată neatractivă, mie mi s-a părut o fată normală și m-am bucurat de concluzia cărții până la urmă.
Limbajul folosit în carte este unul simplu, adolescentin cu multe expresii des folosite de tinerii americani. Pe cât de serioasă este această carte, atât umor o să găsiți. Este genul de carte care îți place pentru că e fresh, se dezbat multe teme și te face să te gândești. Cât de mult judecăm oamenii? Iubirea se naște din orice dintr-o privire, din cenușă sau poate chiar dintr-o palmă?
 Nota: 10/10
Titlu: The DUFF (The designated ugl fat friend)
Autor: Kody Keplinger
Editura: Hodder
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

4 comentarii:

 1. Chiar pare o carte foarte interesanta. Este un must read

  RăspundețiȘtergere
 2. subiectul e interesant,dezvolta povestea Ratusca cea urata cu oameni in loc de animale.oricum,oameni suntem,am avansat cu tehnologia,informatia,mass media,dar ne mancam intre noi.nu exista loc de pe planeta unde sa poti locui fara sa fi barfit,subestimat,invidiat,discriminat.Suntem rai unii cu altii,ne place sa-i facem pe altii sa sufere doar pentru "a arunca piatra primul",pentru ca se spune ca "atacul e cea mai buna aparare".
  Am eevoluat?La baza mi se pare ca sta tot instinctul de supravietuire prin omorarea semenilor.

  RăspundețiȘtergere
 3. pff..acum vreau si mai mult sa o citesc:( subiectul m-a atras din prima si coperta arat bine... la cate noutati apar acuma nu cred ca o voi lua curand:|...

  RăspundețiȘtergere
 4. Iubirea se poate naste din orice,chiar si o palma.Nu exista reguli in iubire si razboi.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate