Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

9/12/2012

Cei patru mari de Agatha Christie RecenziePoirot și Hastings se întâlnesc, dar cei doi prieteni nu se pot bucura de reuniunea lor pentru că munca detectivului belgian intervine. Când află de CEI PATRU MARI, nu și-a dat seama în ce se poate băga, până ce un om moare, iar Hercule Poirot observă că Numărul 4 și-a lăsat amprenta. Trebuie să distrugă această organizație secretă care amenință întreg Globul, dar lucrurile devin complicate când demască unul din ei și află că sub aceste măști se ascund oameni importanți în societate. Cu toate astea, Poirot și cu prietenul lui se avântă în aceast mister cu dorința de ai pune capăt, chiar dacă este un risc major.

Numărul 1, un chinez-cea mai abilă minte criminală a tuturol timpurilorl; Numărul 2, un multimilionar; Numărul 3, o frumoasă franțuzoaică, și Numărul 4 -distrugătorul-, un ucigaș nemilos, cu un mare talent de a se deghiza.
Până acum detectivul minion era pe urmele unei singure persoane, dar acum trebuie să se împartă în patru ca să rezolve acest caz.

"-Monsieur Poirot este un om important, bineînțeles.Dar oamenii mari au manii mici, nu-i așa? A dumnealui este aceea de a-și imagina comploturi.Toată lumea o știe."

Un roman diferit de ce am citit până acum de faimoasa Agatha Christie. În acest roman a schimbat tactica de a scrie cărți polițiste/de mister și e ca și cum ai citi patru cazuri într-o singură carte. De data asta detectivul Hercule Poirot trebuie să elucideze cel mai mare mister, este o nouă  provocare, dar una mare.
Eram cât pe ce să cred, că acest mister rămânea nerezolvat, pentru că mi-a administrat o tensiune cartea de nu am putut s-o las din mână. Cartea mi-a adus aminte și de Sherlock Holmes și cazurile lui, iar asta a fost chiar interesant și am uitat să menționez că această carte a apărut în 1927 și cărțile autoarei sunt apreciate de milioane de oameni, printre care și eu.
Carte apărută la Editura Rao. Puteți comanda această carte, dar și altele pe site-ul  editurii, click aici.


Nota :9/10
Titlu: Cei patru mari
Autor: Agatha Christie
Editura: Rao
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

8 comentarii:

 1. am citit cateva din cartile ei si mi-au placut, asa ca sunt curioasa si de aceasta, mai ales daca e scrisa putin diferit.

  RăspundețiȘtergere
 2. Grozava recenzie, Agatha Christie e una din autoarele mele preferate ^^

  RăspundețiȘtergere
 3. v-am mai spus ca le-am citit pe toate....sunt geniale!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ati citit cele 80 de romane agatha christie?este imposibil!!!doar daca sunteti pasionata si va ocupati cu acest lucru pentru ca agatha christie nu a scris doar cateva carti,a fost o autoare prolifica!!!

   Ștergere
  2. Da dansa se ocupa cu asa ceva.... Multumesc mult

   Ștergere
 4. Am prins gustul cartilor politiste odata ce am citit Zece negri mititei de Agatha Christie. Apoi au urmat si alte carti scrise de aceasta persoana geniala. Mi-au placut toate pana acum si pun pariu ca si cartea de fata, Cei patru mari, e la fel de geniala ca restul.

  RăspundețiȘtergere
 5. Imi place mult serialul cu Poirot protagonist,cred ca in carte e si mai bine conturat.O sa o mai iau si pe doamna Aghata de la biblioteca.printre altele;))

  RăspundețiȘtergere
 6. Imi place cum monsieur Poirot rezolva misterele.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate