Treceți la conținutul principal

Vrajitor & Vrajitoare de James Patterson Recenzie

Dacă citiți cartea o să vă dați seama că de fapt romanul lui James Patterson începe cu sfârșitul, ceea ce  mi-a stârnit și mai tare curiozitatea. 
Într-o seară Whit se gândea la Celia, care dispăruse acum un timp, nimeni nu știa ce s-a întâmplat cu ea sau cu ceilalți tineri care începeau să dispară, însă liniștea s-a spulberat de îndată ce a auzit strigătele surorii lui Whisty. Au venit după ei. Frații Allgood (Whit și Wisty) duceau o viață normală până în acea seară, până ce casa lor a fost invadată. Tinerii au fost luați și acuzați de vrăjitorie, ceea ce lor li se părea stupid -Cine mai credea în magie? -
Acestea sunt normele noului regim și al Celui Care este Unic, îi privau de libertate pe tineri, cărțile, muzica și arta erau interzise. Frații Allgood credeau că totul e doar o simplă glumă, dar pe parcurs cei doi își descoperă abilitățile, puterile pe care le dețin și sunt mult mai puternici decât cred ceilalți. 
Whit o întâlnește pe Celia în timp ce era prizonier într-o clădire cu condiții inumane, află ce i s-a întâmplat și este cutremurător. Cu ajutorul ei aceștia află că de fapt Lumea e împărțită, iar ei sunt salvarea, doar ei îi pot salva pe ceilalți. Vor reuși?
"-Sper că vă face plăcere șederea la Spiral?
-Fantastic, am replicat - n-am putut rezista -. Cinci stele."
[ :)) ]

Romanul este ușor de citit, capitolele sunt scurte și sunt narate de cei doi frați. Cu toate că mi-a adus aminte de Harry Potter, cartea este una fantastică, o altă lume frumos conturată. Mi-a plăcut mult umorul lui Whisty (aveți o monstră mai sus) și harta pe care o vedeți în poza de mai sus în care vă explică cum se împart teritoriile .  Mi-a plăcut și mica poveste de dragoste, a lui Whit și a Celiei și m-a impresionat profeția, de care veți afla dacă citiți cartea. Cu siguranță vreau să citesc și volumul 2!


Nota: 9/10


Titlul: Vrajitor si Vrajitoare
Autor: james Patterson
Editura: Leda
Recenzie:Claudiu
@Carti Alese

Comentarii

  1. Harta e din interiorul cărţii? Am câştigat şi eu cartea recent şi abia aştept să o citesc.
    Aşa că această carte e oarecum plasată în trecut când să fii vrăjitoare era ca un blestem. E super că începe cu finalul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba din contra nu e plasata in trecut! Actiunea e plasata in zilele noastre numai ca toata lumea nu credea in magie (copiii). Dar in ceea ce priveste pedeapsa pentru ca erau acuzati de vrajitorie, era cam aceeasi ca in trecut.

      Ștergere
    2. Pe bune? În prezent? Abia aştept să-mi vină cartea să o citesc! :))

      Ștergere
  2. Nu mi s-a parut vreo capodopera literara. Este o carticica interesanta, dar parca a scris-o un pusti de 14 ani. Sper ca nu supar pe cineva daca imi spun si eu opinia?!? Nu asta imi este intentia...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parerea cititorilor conteaza! Bineinteles cartea este amuzanta, dar este mai mult pentru copiii de 12-14 ani.

      Ștergere
  3. Am citit si eu cartea si o iubesc.Este una din preferatele mele.Astept cu nerabdare continuarea:]


    Am si o intrebare pentru autorul blogului:p
    S-a anuntat castigatorul pentru cartea Before I Fall de Lauren Oliver ? Daca da ,cine este?Daca nu, cand?:p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Crstinna. O sa anunt in maxim doua zile Castigatoril. Am fost cam ocupat in ultimul timp. Imi cer scuze.

      Ștergere
  4. Am fost foarte curioasa in privinta acestei carti.Nu am citit-o .Oricum pare destul de interesanta dupa recenzia care ai facut-o.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca ma voi apuca chiar azi de ea:D. pt ca sunt la tara si ma plictiisesc de numaa:((

    RăspundețiȘtergere
  6. da, interesanta ideea cu ,,locul pe care il numeam acasa"

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca este foarte interesanta. In ziua de azi ne putem cumpara cartile si de pe internet, asadar avem totul la indemana, trebuie doar sa vrem sa citim.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si acum am sansa sa o citesc :X multumesc Claudiu pt carte >:D<

    RăspundețiȘtergere
  9. banuiam ca e o carte buna,dar acum sunt sigura de asta.universul asta usor comunist este spatiu de desfasurare pentru niste tineri in formare,cu personalitati uimitoare.E una dintre cartile pe care mi-o doresc cu disperare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am mai citit o carte care incepea cu finalul.Sincer, nu prea ma atrage acest gen de scriere pentru ca nu ma tine in suspans deoarece stiu deja finalul.:d

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi