Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

8/27/2012

Mobilul de Stephen King Recenzie


S-a declanșat
pe 1 octombrie...
Semnalul

Clay Riddle nu se aștepta la așa ceva, (de fapt cine se putea la așa ceva?) putea fi o altă zi obișnuită în Boston, în întreaga țară, dar nu a fost nici pe departe...
Clay observă că oamenii o iau razna, haosul se împrăștie în întregul oraș, iar sursa lui este incredibilă. Oricine vorbea la mobil, se transforma în ceva ce numai în filme vezi, un zombie. Se luptă cu aceste creaturi, care nu mai pot fi salvate și avertizează pe cine poate de sursa care produce morți vii< telefonul>.
În încercarea de a se ascunde, Clay îi întâlnește pe Tom și Alice. Boston-ul e stăpânit de flăcări, iar toți trei trebuie să scape cu viață din oraș. Clay- un bărbat divorțat, care trebuie să-și găsească fiul, Alice- o puștoaică, care a trebuit să se lupte cu propria mamă și acum trebuie să-și înfrunte temerile, Tom- un bărbat care își dorește să supraviețuiască.
Toți vor să supraviețuiască acestui scenariu demn de Noaptea morților vii și  Dimineața morții.

"Un telefonar îl izbi, trecând pe șosea, Era un bărbat căruia sângele i se închegase pe o parte a feței- primul rănit naufragiat..."

Mobilul, este romanul lui Stephen King, apărut în 2006 având în prim plan apocalipsa adusă de tehnologie.  Populația haotică adusă de telefonul mobil, care în ziua de astăzi este deținut de toți. Este evident că tehnologia are avantaje și dezavantaje, fără ea în zilele de azi ar fi foarte greu, dar tehnologia ar putea declanșa și dezastrul ( cum reiese din Mobilul). Începutul romanului este brusc, este plin de acțiune suspans și o mare luptă de supraviețuire, cu o doză de pesimism. Mi-a plăcut misterul romanului, personajele doresc să afle adevărul, cine sau ce a afectat telefoanele. O să aflați multe despre efectele acestui "virus" transmis prin telefon .Mi-au plăcut personajele, pe parcurs o să întâlniți mai multe, unii ne părăsesc la un moment dat din diferite cauze... Sfârșitul este foarte neașteptat, m-a enervat foarte tare, are o doză mare de mister/ continuitate. A fost o lectură interesantă, se citește repede din cauza ritmului alert și încă o dată Stephen King m-a uimit, cu toate că eu nu citesc mult SF, cartea aceasta mi-a plăcut.
Nota: 9/10
Titlu: Mobilul
Autor: Stephen King
Editura: Nemira
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

8 comentarii:

 1. ce este ala ,,un telefonar"? Cred ca este nevoie de citarea unor note de subsol. Cat de ,,culta in cap" sunt eu....pe asta nu il stiu. Trebuie sa mai pun mana pe o carte...DEX-ul, de exemplu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Persoana care a folosit telefonul în zilele acelea grele..

   Ștergere
 2. Va invitam sa participati la o campanie ce sustine scriitorii romani debutanti.
  Detalii aici:
  http://altfel-de-carti.blogspot.ro/2012/08/sustinem-scriitorii-romani-debutanti.html

  RăspundețiȘtergere
 3. e foarte frumoasa cartea:X n-am pututt-o lasa jos pana n.am citit-o<3

  RăspundețiȘtergere
 4. Ador stilul lui S. King, dar mult timp mi-a fost usor frica sa incep cartea pentru ca fusese la inceput o faza care nu mi-a placut. Am imprumutat-o si eu de la biblioteca si urmeaza sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere
 5. interesanta ideea cu mobilul.seamana un pic cu Eseu despre orbire si Furiosii.Are si substrat psihologic sub atata lupta pentru supravietuire:aparitia telefonului mobil ne-a schimbat modul de vorbire,de raportare la timp,nici nu ne mai vizitam rudele asa des,ca de:am vorbit la telefon!

  RăspundețiȘtergere
 6. Chiar nu am mai auzit niciodata de o carte care sa se numeasca mobilul sau sa aiba legatura cu acest cuvant.:-?

  RăspundețiȘtergere
 7. Stephen King are un stil special.am si eu o carte de-a lui,o sa-mi gasesc timp sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate