Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

8/30/2012

Culoarea sentimentelor de Kathryn Stockett -Editura Univers

În orășelul Jackson din Mississippi, in anii ’60, trei femei care în mod normal nu ar fi avut nimic în comun se leagă printr-o prietenie incredibilă. Ceea ce le apropie este un proiect secret care le primejduiește viața, o carte ce pune în discuție convențiile sociale considerate tabu ale vremii lor.

Culoarea sentimentelor, romanul de debut al autoarei Kathryn Stockett, este ceea ce se cheama un fenomen literar: o carte care a fost respinsa de aproape cincizeci de editori si agenti, publicata in cele din urma de Penguin Group si primita cu un entuziasm extraordinar de librarii, cluburi de carte, bloggeri si critica literara. Drepturile de traducere au fost vandute in mai mult de 30 de tari, iar Steven Spielberg a decis sa implice studiourile DreamWorks in ecranizarea cartii.

Definită drept „magică“, „irezistibilă“, „plină de umor“, Culoarea sentimentelor s-a menținut în New York Times Best Sellers List timp de doi ani și s-a vândut în peste 7 milioane de exemplare doar în Statele Unite.


@Carti Alese

3 comentarii:

 1. o evolutie extraordinara."tabu"-i like it!

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu ma mir ca s-a vandut in atatea tari.
  Titlul atrage foarte mult, dupa parerea mea.

  RăspundețiȘtergere
 3. Daca ar fi sa dau o culoare sentimentelor, cred ca as da rosu pentru iubire, verde pentru admiratie, albastru pentru uimire, negru pentru ura. Sunt doar 4 din toata multitudinea de sentimente, dar daca ar fi sa le scriu toate, cred ca as ajunge sa scriu un roman :))

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate