Treceți la conținutul principal

Gazda de Stephenie Meyer Recenzie

Această carte mi-a fost oferită de Libraria Online Libris, căreia îi mulțumesc mult. Puteți comanda cărți online printre care și Gazda O noutate la libris sunt cărțile în limba engleză.

Oamenii sunt pe cale de dispariție, omenirea este amenințată, Pământul este invadat de suflete...


Pot să spun că primele capitole (și prologul) m-a cam bulversat, dar am înaintat cu lectura și acest roman mi s-a părut fascinant. Oamenii de pe Terra ajung să fie gazde, un suflet ( extraterestru) este implantat în corpul omului, iar acest suflet nevăzut deține controlul. 
Dar apar și complicații. În unele cazuri, gazda se revoltă, nu suportă gândul că un parazit îi posedă trupul și ajung să se sinucidă. Melanie Stryder era o astfel de persoană, nu era de acord cu soarta pământenilor de a fi gazde și prefera să moară. Însă Melanie e salvată și sufletul a pătruns în corpul ei. Rătăcitoarea -cum i se spunea sufletului- încerca să fie o profesoară de istorie în San Diego, dar Melanie încă era prezentă prin gândurile transmise, amintiri, vise. Melanie era îngrijorată pentru Jared și Jamie (fratele ei). Melanie l-a întâlnit pe Jared când era încă o persoană normală, care se ascundea și nu se supunea  regulilor. Cu toate că el era mai mare cu zece ani, ea s-a îndrăgostit de el - de aici și insistențele Melaniei când este gazdă. Rătăcitoarea cedează presiunilor și este purtată de Melanie în găsirea lor.
Cât pe ce să moară din cauza condițiilor din deșert; aceasta este salvată de unchiul Melaniei care se afla într-un grup de supraviețuitori umani. 
Dar când va afla că Melanie nu este in totalitate prezentă, ce decizie va lua? Melanie poate fi respinsă și omorâtă.
Îi va mai întâlni pe Jamie și Jared, cât este în viață?
"Nici raiul, nici iadul nu mă pot ține departe de tine, Melanie."
" "
                 Stephenie Meyer de data aceasta s-a gândit să renunțe la vampiri și să scrie un roman SF. Mi-a plăcut foarte mult, chiar dacă la început nu știi ce citești și e foarte mult mister și descriere. pe parcurs o să descoperi foarte multe. Rătăcitoarea, este un suflet care a trăit mii de ani și a trăit pe opt planete (Terra fiind a noua planetă). Nu înțelege ce înseamnă o relație sau să iubească pe cineva, dar pe parcurs aceasta are o evoluție foarte impresionantă. Cu această invazie se dorea ca poporul de pe Pământ să trăiască în pace, dar situația era cu totul diferită. Melanie cu toate că nu este în totalitate ea însăși, este dezgustată de această situație.Îl iubește pe Jared, dar acum este într-o situație imposibilă, iar conflictul cu Rătăcitoarea, sufletul parazit este destul de evident -veți afla singuri citind romanul.Printre ultimile pagini, romanul capătă niște răsturnări de situație pline de sacrificii și multă emoție. Un roman despre dragoste, umanizare și viață într-o lume SF creată de autoarea Sagăi Amurg.

Cum puteau fi diferențiați gazdele de oamenii normali?
În primul rănd ochii erau diferiți (aveți drept exemplu coperta și imaginea de mai sus cu Melanie interpretată de Saoirse Ronan) și în al doilea rând tăietura/cicatricea de la operația prin care a fost introdus sufletul parazit în corp.
TEASER TRAILER-ul FILMULUI ( filmul apare în 2013)



Nota: 10/10

Titlul: Gazda

Autor: Stephenie Meyer

Editura: Rao

Recenzie:Claudiu

@Carti Alese


Comentarii

  1. 9 din 10? Presupun ca e bine, eu ii acordam nota maxima. In primul rand ma bucur ca (in final) ai citit cartea. *happy dancing*. In al doilea rand, draguta recenzia. In al treilea rand, se pare ca eu si Oana am plagiat-o pe Stephanie Meyer.:)) Sa nu ne bage cumva la "rece". Si in ultimul rand, sunt din nou prima care citeste postarea. ^^ I love the feeling. :] Night!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai avut dreptate, merita nota maxima. Ora intarziata era de vina. *.*

      Ștergere
  2. Am citit-o imediat cum a aparut! Am facut-o pe mama sa mi-o cumpere de Craciun! Eram prinsa in febra Twilight si cand am vazut ca autoarea Stephenie Meyer a scos alta carte :O am vrut-o neaparat. Mie mi-a placut mult. :X

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, cartea asta merita nota zece.Eu cand am citit cartea am citit-o in engleza(am facut rost de carte de la o prietena)iar acum ma gandesc sa imi cumpar cartea pentru a o avea in biblioteca mea.O recomand tuturor e o carte impresionanta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Se pare ca e foarte faina cartea.Sper sa o citesc in curand.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumoasa recenzia ta. Si eu vreau sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai de cand am vrut sa ma apuc de carte.Adevarul este ca e foate luunga.Si ma apuc de ea cand nu mi am chiar deloc de cicit:)).Am auzit ca are un subiect foarte interesant.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit cartea chiar când a apărut la noi în România şi am fost foarte încântată de ea. Jared nu mi-a plăcut deloc, dar chiar deloc la început şi nici la final nu pot să spun că l-am îndrăgit pentru tot ce i-a făcut Rătăcitoarei, dar era Ian, Ian cel drăguuuţ, nu dau detalii, citiţi catea :)), oricum Melanie e egoistă, dar o înţeleg, nici mie nu mi-a place să-mi intre ceva în cor şi să pună stăpânire pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mereu am vrut sa ma apuc de carte.DAr nu stiu ce m-a impiedicat.Cred ca faptul ca e cam groasa.:))>.desi nu cred:))

    RăspundețiȘtergere
  9. ORicum parca anu viitor,sau nu stiu exact cand va aparea si filmul.Cler ma duc la cinemaa:X

    RăspundețiȘtergere
  10. am reusit si eu sa citesc cartea in vara asta in ciuda numarului mare de pagini:)) am terminat-o destul de repede fata de cat ma asteptam si a fost o lectura placuta poate o s-o mai recitesc pana apare filmul:)):D iar la nota sunt de acord cu tine:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ador cartile scrise de Stephanie Meyer.Are un fel de a scrie...pe mine ma impresioneaza.Da tot ce are ea mai bun si asta ma atrage.Si cum multi au fost "asaltati" de TWILIGHT pot sa spun mandra ca si eu sunt una dintre ei.

    RăspundețiȘtergere
  12. "Nici raiul, nici iadul nu mă pot ține departe de tine
    Cat de frumos:x

    RăspundețiȘtergere
  13. interesanta cartea....ceva nou, de neasteptat...intradevar nota 10

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi