Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

6/27/2012

Despre cărți

Ediții speciale limitate sau cele originale?
Acum depinde de fiecare în parte. Dacă îmi place așa de mult o carte/ o serie mi le iau pe amândouă. Așa am pățit la Saga Amurg, am cele originale, dar am vrut să-mi iau și ediția specială de film. Sper să apară și la Zori de zi!
<-------------Am văzut-o, am luat-o >:)
Și mai sunt unele excepții, dar pe la noi nu au apărut (traduse), dar le puteți găsi pe la Cărturești sau în alte librarii (chiar eu am pus mâna în Iași pe un exemplar   )
DA! Saga Amurg ediție de crăciun și ce îmi face cu ochiu New Moon...
Cum este și saga amurg mai sus este și House of Night (Casa Nopții)-mai multe culori, sau seria Dispăruți de Michael Grant ( a apărut acum câteva săptămâni vol 1. la Editura  Rao).


Hardcover sau paperback?
Chiar nu știu...În bibliotecă am paperback, dar am mai multe cărți cărți cartonate. Prefer cărțile cartonate pentru că sunt rezistente, pentru că o să le citesc de mai multe ori și vreau să fie la fel. Dar asta nu înseamnă că nu puteți avea grijă și de cele paperback.

Tie-in sau simple?
Tie-in sunt interesante, îmi plac la nebunie, dar asta nu înseamnă ca nu este nevoie și de o copertă simplă, fără personaje din film/serial. Amândouă îmi plac.
Coperta? Titlul contează?
Mda...contează. Am nevoie de acel impuls, care să mă îndrume s-o citesc, cumpăr.
Asta nu este valabil pentru cărțile clasice.
Coperta-Titlu ar fi...


Dacă vor și ei să răspundă
The Search for something more, Adriyann, Amina Black, Sabinna,  Madalina's Books, Simona, Pustoaica scrie, Daniela, Bianca și cei care doresc.
@Carti Alese

8 comentarii:

 1. Am si eu editia aceea din luna noua. Am gasit-o odata la un real cu 20 lei ^_^. Cea de craciun arata chiar super bine!

  RăspundețiȘtergere
 2. Mi-ar fi placut editia de film a Twilight, dar la scoruruile practicate de Rao am renuntat. Imi plac cu coperta tare, dar in aceeasi masura imi plac si cele necartonate- sunt mai usor de transportat in geanta ( le citesc in autobuz pana ajung la munca si la intoarcere). Nu prea imi plac cartile care au supracoperta,de obicei cand le citesc pe aceea o dau jos sa nu o rup/indoi.

  RăspundețiȘtergere
 3. Prefer cartile originale si la fel ca si aby, nu imi prea plac acele carti cu supracoperta si mereu le dau jos cand citesc.

  RăspundețiȘtergere
 4. Sunt de acord cu Aby sunt mult mai bune cartile cu coperta necartonata , sunt mai usor de transportat, nu sunt asa de scumpe, dar nu sunt asa de spectaculoase ca cele cartonate ; adica daca te gandesti sa-ti aranjezi o biblioteca acasa ar arata mult mai bine cele cartonate.

  RăspundețiȘtergere
 5. Sincer imi place foarte mult editia de Craciun din seria Amurg :D dar mi le-am cumparat asa cum erau acum 2 ani... Simple, dar cu un cuprins bestial :X Si da, cateodata coperta conteaza mai mult decat titlul... Eu ma uit la coperta prima data si apoi la descrierea de pe coperta a4a. :D

  RăspundețiȘtergere
 6. da, conteaza coperta pentru a vinde mai bine, titlul la fel..dar pentu mine cel mai mult conteaza continutul...pot citi o carte care sa aiba o coperta obisnuita, chiar carton, si sa-mi placa cartea in sine..dar o coperta frumoasa da mai bine in biblioteca si-ti ia ochiul in librarie

  RăspundețiȘtergere
 7. Sicner mie nu-mi place să se fac ediţii speciale. Eu la Twilight Saga am primul volum ediţia de film şi restul aşa cum sunt ele în original.
  Apoi coperta e destul de interesantă la cărţi, dar titlul face totul. Şii evident prefer Hardcover, deşi şi paperback sunt ok, cărţi să fie.

  RăspundețiȘtergere
 8. De obicei coperta introduce povestea,te imbie sau nu,e genul tau sau nu.E ca in dragoste:la prima vedere sau nu.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate