Treceți la conținutul principal

Jurnalele Vampirilor 2 : Lupta de L.J. Smith Recenzie

Elena îl confruntă pe Damon, iar acesta îi promite un singur lucru, că va fi a lui până la urmă. Elena este disperată,  pentru că Stefan e de negăsit, dar cu ajutorul prietenei ei Bonnie , descoperă unde se află Stefan. Însă Elena este  avertizată să nu se întoarca la pod pentru că moartea o așteaptă acolo, același pod unde părinții ei au murit.
Stefan era izolat într-o fântână, era rănit și trebuia să se hrănească, iar Elena îi oferă sângele ei. După acest incident Elena era sigură, îl ura pe Damon din tot sufletul, cum putea să-l răneasca în halul ăsta pe Stefan?
La liceu noul profesor de istorie este foarte curios de împrejurările morții fostului profesor, iar Elena descoperă cine i-a furat jurnalul. Stefan incearca s-o protejeze pe Elena dezvăluindu-i abilitățile celor de rangul lui.

"-Elena, ești sigură că-ți dorești asta? Viața alături de mine nu va fi ușoară. Voi fi mereu altfel decât tine, oricât de mult aș încerca. Dacă vrei să te răzgândești vreodată...(Stefan)
-Atâta timp cât mă iubești, nu mă voi răzgândi niciodată."
(Elena)


În cel de-al doilea volum al Seriei Jurnalele Vampirilor, Elena trece prin clipe grele. Este pur și simplu sedusă, amenințată de Damon, aceasta cedează la un moment dat și îi ascunde lui Stefan acest lucru. Damon nu are limite, ar face orice ca Elena să fie a lui, chiar  să-i omoare prietenii, rudele, chiar și sora cea mică, doar ca să-i cedeze lui, s-o transforme în Regina Întunericului.
Mi-a placut enorm cum Matt încă avea grijă de Elena chiar dacă aceștia aveau un trecut împreună, dar acum Stefan făcea parte din prezentul ei. Bonnie, Meredith și Matt sunt cei care îi sunt alături Elenei la bine și la rău, sunt prieteni adevărați. Nu am citit așa o serie, în care soarta personajului principal să se schimbe radical chiar din al doilea volum, pentru că Elena de ceea ce se teme nu scapă...
Finalul acestui volum este așa de năucitor încât vă veți dori să puneți mâna și pe volumul 3.
Încă o dată L.J. Smith scrie o carte cu mult suspans, acțiune, dragoste,  o doză de horror și spre sfârșit "tragedie."




Nota: 10/10

Titlul: Jurnalele Vampirilor 2 : Lupta
Autor: L. J. Smith
Editura: LEDA
Recenzie:Claudiu

@Carti Alese

Comentarii

  1. Am cartea in editie de chiosc.
    Cree ca surprinzatoare este atitudinea lu Matt fata de Elena, dar si fata de Stefan; el ii ajuta mereu, le este aproape si niciodata nu se plange. Cred ca si asta este o forma a dragostei chiar daca putin nemarturisita.
    El este acolo pe parcursul intregii actiuni a celor 4 volume.
    Mie mereu mi-a placut Damon pentru ca e un tip cu replicile la el si e chiar funny in unele momente, cu toate ca el este tipul cel rau(sau mai bine zis, se presupune a fi tipul cel rau).
    Mi-a placut si acest volum ca si celelalte si as vrea ca intre personajele din serial si carti sa existe o conexiune mai bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. E clar ca serialul a luat-o pe alt drum, dar mie imi place asa. Cartile imi plac enorm de mult, cu toate ca sunt scurte. Atat prima cat si a doua s-au terminat cumplit de repede.
    Am ramas si eu al volumul 2, iar recenzia chiar m-a facut sa imi fie dor sa le citesc. Ar trebui sa dau timpul inapoi sa mi le cumpar de la bravo poate asa le aveam si eu pe toate :)).

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu zic ca serilul nu e...bun, dar speram ca pastreze macar modul in care au fost structurate personajele. Elena era blonda cu ochi albastri; daca nu o vopseau pe Nina...macar sa-i fi pus lentile de contact ca totusi sa simti o legatura intre carti si serial. La urma urmei daca nu erau cartile nu exista serialul si daca pastrau ceva din serie dovedeau putin respect. Aceasta este parerea mea si sper ca nimeni nu s-a suparat.
    A nu se intelege ca nu imi plac personajele alese. Imi place Damon, Stefan, Klaus si restul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca nu gresesc nici Damon nu arata in serial la fel ca in carti. Fa ceea ce fac si eu: ma gandesc la serial ca la o poveste complet diferita. Nu numai din cauza personajelor, dar si a povestii.
    Din carti nu au mai ramas decat numele personajelor, pentru ca nici caracterul lor nu pare acelasi, si baza povestii, dar da, cum ai zis si tu, nu se mai simte nici o legatura intre carti si serial.
    Stai calma ca nu se supara nimeni daca iti spui parerea. (^_^)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Michikit, mi-ai dat o idee foarte buna si da, ai dreptate: cam niciun personaj nu este ca in carte :D
    Si apropo, mai sus am vrut sa zic 'serialul' nu serilul ; scuzati greseala.

    RăspundețiȘtergere
  6. Spre rusinea mea nu am citit inca seria,desi o am in editie cartonata, dar timpul asta e scurt si lista de lecturi e luunga. Urmaresc si eu serialul si am auzit ca intr-adevar sunt multe personaje si chiar intamplari schimbate fata de carte, nu e prea corect dar asta este, oricum e un serial superb.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Sandy, rusine sa iti fie :)). Serios, ti-as recomanda sa le citesti. Sunt scurte si le citesti repede. Nu mi se par foarte siropoase, chestie care ma omoara la unele romane fantasy. Cel putin a doua carte avea si putine faze mai spooky, daca tin eu bine minte. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Am toata seria, iar acest volum chiar l-am citit. Primul volum mi-a placut mai mult, dar si acesta a fost foarte frumos.

    RăspundețiȘtergere
  9. După mine volumul acesta se clasează pe doi din serie, finalul mai ales, când Elena se ciocneşte cu Puterea. Restul nu e prea impresionant...

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu ieri am terminat de citit a patra carte si acum caut continuarile mie una mi se pare super tare carte\ cartile recomand la toata lumea sa le citeasca merita .... Din seriam am vazut doar primul episor si imi pare rau ca nu am destul timp sa ma uit la tot serialul dar cum vacanta se apropie se face si timp ptr serial :d

    RăspundețiȘtergere
  11. Imaginea pusa imi aduce aminte de serial..Care e mai diferit decat cartile.Si totusi parca serialul imi palce mai mult.PArca nu se complica asa tare.

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu am citit cartile si am vazut si serialul si intradevar sunt foarte diferite. Insa mie imi convine, caci daca ar fi la fel, as sti deja ce se intampla daca as f citit cartea si nu as fi vazut serialul sau invers... In fine, eu ador serialul si de curand am citit si cartile care mi se par deasemenea grozave.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi