Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

2/04/2012

Jurnalele Vampirilor 1 : Trezirea de L. J. Smith Recenzie

Elena Gilbert este fata irezistibilă de la liceul "Robert E. Lee" din Fell's Church. Pe lângă faptul că este cea mai populară fată din liceu, Elena este marcată de tragicul accident de mașină, în care și-a pierdut părinții. Nu s-ar fi gândit niciodată că un singur băiat i-ar putea schimba viața.
Elena este atrasă de noul băiat din școală, Stefan Salvatore. Dar odată cu venirea lui, multe crime/atacuri au loc în orașul "liniștit", iar Stefan este învinuit. Elena și prietenele ei, Bonnie și Meredith, trec prin scene de groază, făcând cunoștință cu un nou personaj, Damon, fratele lui Stefan.
Stefan este surprins de faptul că Elena seamană izbitor de mult cu Katherine (prima lui iubire), dar cel mai mult admiră la Elena diferențele de caracter. El dorește s-o protejeze pe Elena, chiar dacă trebuie să se lupte cu propriul frate sau  să moară. Damon o vrea pentru el.
Dar este pregatită să afle adevărul, ce sunt cei doi cu adevărat?
"Acea gură arogantă, sensibilă, senzuală era murdară de sânge. Apărea oribil de roșie pe pielea palidă a feței, pe albeața ascuțită a dinților. În mâini ținea trupul moale al unui polumbel muribund, la fel de alb ca și acei dinți, cu aripile desfăcute. Un altul zăcea pe jos la picioarele lui, ca o batistă mototolită și aruncată."

Mi-a plăcut foarte mult această carte, în primul rând respect autoarea pentru că a reușit să creeze o poveste originală la sfârșitul secolului XX, mai precis în anul 1991 (Trilogia Jurnalele Vampirilor a apărut în 1991). L.J. Smith a creat un roman interesant în care suspansul și accentele horror sunt îmbinate cu o poveste de dragoste incitantă. Cartea se citește ușor, iar pasajele din jurnalul Elenei o face și mai specială. Scena mea preferată este când Elena află ce este cu adevărat Stefan.
Finalul este surprinzător, o să aveți nevoie de Volumul 2 :).

NOTA: 10/10

Autor: L.J. Smith
Titlu: Trezirea (Jurnalele Vampirilor 1)
Editura: Leda
Recenzie: Claudiu@Carti Alese

8 comentarii:

 1. http://apyblog.blogspot.com/2012/02/concurs-libris-2.html concurs daca vreti sa participati

  RăspundețiȘtergere
 2. :)) si dupa volumul 2 neaparat 3. Se termina brusc si nu se poate sa nu vrei sa stii continuarea.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ador primele 4 volume din serie, mi-au placut atat de mult incat le-am recitit. Insa nu pot sa spun acelasi lucru despre noul ciclu intoarcerea. Se vad diferentele cu ochiul liber, parca povestea e mai incalcita, chiar daca e acelasi stil de scriere insa trebuie sa fim atenti la detalii ca altfel ne pierdem foarte usor pe parcursul actiunii.

  RăspundețiȘtergere
 4. ioana alexandra5 martie 2012, 20:06

  de acord cu Cristina. noul ciclu nu e chiar atat de bun precum primele 4 volume, dar, totusi, merita citit

  RăspundețiȘtergere
 5. abia astept sa o citesc si eu , o am in biblioteca.nu m-am apucat inca , dar ii vine si timpul ei.

  RăspundețiȘtergere
 6. Am citit primele 5 carti din aceasta serie su trebuie sa spun ca sunt fanul nr. 1 al acestora la fel ca si al serialului tv...:D... si deja am primele 4 in biblioteca personala ....

  RăspundețiȘtergere
 7. Sincer primul volum al seriei mi-a plăcut la fel de mult ca şi al treilea. A fost ciudat să citesc despre o Elena blondă şi super mega populară şi îngânfată când în serial nu era deloc aşa, cel puţin nu dădea impresia că ar fi.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate