Treceți la conținutul principal

Elixirul Vietii de Kenneth Oppel

ELIXIRUL VIEŢII, Cartea întâi din seria UCENICIA LUI VICTOR FRANKENSTEIN

de Kenneth Oppel
Viktor şi fratele său geamăn Konrad duc o viaţă foarte plăcută la château Frankenstein, din apropierea Genevei. Crescuţi de nişte părinţi iubitori într-un spirit foarte liberal, avându-i alături pe frumoasa lor verişoară Elisabeth şi pe bunul lor prieten Henry, celor doi gemeni nu le lipseşte nimic. Fac scrimă şi călărie, navighează pe lacul Geneva, iau lecţii particulare. Dar, deşi identici ca înfăţişare, gemenii sunt total diferiţi. În vreme ce Konrad este iubit de toată lumea datorită firii sale plăcute şi a farmecului său, minţii agere şi talentului la orice activitate fizică, Viktor este mai distant şi trebuie să muncească mai mult pentru a se apropia măcar de succesele intelectuale şi atletice ale lui Konrad. În plus, în Viktor ard o pasiune şi o curiozitate înspăimântător de intense.
Când Konrad se îmbolnăveşte grav din cauza unei ciudate maladii a sângelui, o mulţime de doctori încearcă diferite tratamente, dar fără succes. Frustrat de eşecul ştiinţei, Viktor îşi îndreaptă atenţia către Biblioteca Întunecată, ascunsă în coridoarele secrete ale castelului Frankenstein şi adăpostind tomuri străvechi, scrise în limbi ciudate. Deşi tatăl lor le interzice să mai intre acolo, Viktor speră că pe rafturile ei va găsi un remediu care ar putea să-i salveze viaţa fratelui său. Cu ajutorul lui Elisabeth şi Henry, şi sub îndrumarea alchimistului Polidori, Victor încearcă imposibilul – obţinerea Elixirului Vieţii, a cărui reţetă conţine doar trei ingrediente.
Primejdii inimaginabile, o alchimie periculoasă şi un triunghi amoros nefericit le ameninţă la fiecare pas căutările. Dar Victor ştie că nu poate să dea greş, iar sorţii săi de izbândă depind de cât de departe poate împinge graniţele naturii, ale ştiinţei şi ale iubirii – şi cât de mult este dispus să sacrifice.
Iar în final elixirul este obţinut – dar cu ce preţ?
O aventură palpitantă, plină de primejdii – excursii la miezul nopţii în căutarea unei plante rare, coborâri în peşteri subterane, poţiuni alchimice, temniţe şi laboratoare secrete –, cu personaje cuceritoare, într-o atmosferă tenebroasă şi misterioasă, dominată de impunătorul ChâteauFrankenstein din apropierea Genevei. Oppel reinventează aici thrillerul gotic pentru cititorii moderni, preluând istoria eroului tragic şi ambiţios al lui Mary Shelley şi spunând povestea copilăriei lui Viktor Frankenstein – tânărul însetat de cunoaştere care porneşte într-o călătorie întunecată ce urmează să-i schimbe viaţa pentru totdeauna.
Romanul Elixirul Vieţii a fost ales de ziarul britanic The Times şi de revista canadianăQuill & Quire drept cea mai bună carte pentru tineri a anului 2011. Drepturile pentru ecranizarea cinematografică au fost achiziţionate încă înainte de publicare de Summit Entertainment, producător fiind Karen Rosenfeld (Amurg).
Mai multe informaţii despre autor şi carte puteţi afla accesând site-ul
@Carti Alese

Comentarii

  1. Frankenstein? pe bune? o fi lipsa de imaginatie....

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place descrierea si cred ca as citi-o pentru ca ma intreb cum se termina si daca va reusi sa-si salveze fratele.

    RăspundețiȘtergere
  3. ioana alexandra5 martie 2012 la 19:54

    nu cred ca e lipsa de imaginatie, eu cred ca e ceva frumos:) adica, mie una descrierea mi se pare super-interesanta
    dar parca as fi vrut alta coperta..:D

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu cred ca este ceva inventiv.mai nou apar carti care mai de care mai captivante.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cea mai tare carte pe care am citit-o!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi