Treceți la conținutul principal

Filme/carti pentru Halloween

 Câteva filme/cărţi recomandate de mine pentru seara de Halloween.
FILME
Se spune ca in noaptea de Halloween mortii se ridica din morminte si creaturi de neinimaginat bantuie libere. Un mic oras afla pe propria piele ca traditiile nu trebuie uitate si ca ritualurile care apara oamenii de spirite ar fi bine sa fie indeplinite in fiecare an. Costume si dulciuri, goblini si fantome, monstri si dezastre, toate capata insusiri noi in noaptea de Halloween, spre groaza locuitorilor din oras care descopera cu stupoare ca sunt mari sanse sa nu prinda zorii zilei urmatoare.
Comanda DvD-ul de pe site-ul Provideo!

Katie si Micah sunt un cuplu ca oricare altul, doar ca ea ascunde un secret mai putin obisnuit: este urmarita de o prezenta nevazuta. Acest lucru nu poate ramane un secret la nesfarsit, pentru ca de cand locuieste cu iubitul, episoadele nocturne s-au inrautatit. Sceptic la inceput, dar curios, Micah isi cumpara o camera performanta si e decis sa inregistreze orice activitate suspecta care se intampla pe timpul noptii. De la fascinatie, ajunge treptat la obsesie, iar ceea ce vor afla vazand casetele este pur si simplu socant. E noapte si dormi linistit in siguranta propriei case. Dar trosnetul mobilei si scarsaitul usii sunt oare doar zgomote firesti ale noptii? Umbrele stranii dansand pe pereti pot fi explicate rational? Daca ceva pandeste in colturile intunecate?
Comanda DvD-ul!
 
Cateva persoane primesc mesaje terifiante pe telefon despre propriile clipe ale mortii. Desi mesajele pot fi sterse, "numarul" lor e pe terminate. Beth Raymond (Shannyn Sossamon) ramane traumatizata dupa ce este martora uciderii macabre a doua prietene la doar cateva zile distanta. Chiar mai tulburator de atat, ea stie ca amandoua primisera mesaje infricosatoare, inregistrari adevarate ale propriei lor morti. In mod imposibil, apelurile au fost primite cu cateva zile inainte de moartea lor, dar fiecare moarte a survenit exact in modul descris in mesaj. Politia crede ca Beth are halucinatii, cu exceptia detectivului Jack Andrews (Edward Burns) a carui proprie sora a fost ucisa intr-un accident macabru care seamana izbitor cu moartea prietenelor lui Beth, Leann (Azura Skye) si Taylor (Ana Claudia Talacon). Impreuna, Jack si beth lucreaza neincetat pentru a deslusi misterul din spatele apelurilor. Dar chiar cand se apropie din ce in ce mai mult de adevar, telefonul lui Beth incepe sa sune, iar pe ecran scrie "Un Apel Pierdut"...
Comanda DvD-ul! 

Cosmar pe Elm Street / A Nightmare on Elm Street este un remake al clasicului horror din anul 1984 regizat de Wes Craven. Filmul descrie originile criminalului de copii Freddy Krueger (Jackie Earle Haley), felul in care acesta a murit si cum s-a intors in cosmarurile copiilor de pe strada Elm. Tinta lui este o tanara pe nume Nancy (Rooney Mara), care are cosmaruri despre un individ infricosator, cu degete in forma de cutite.
In scurt timp, Nancy afla ca prietenii ei au aceleasi vise. Cand acestia incep sa moara unul cate unul, Nancy isi da seama ca trebuie sa ramana treaza pentru a supravietui. Descoperind identitatea ucigasului din vis si conexiunea acestuia cu copiii de pe strada Elm, Nancy concepe un plan pentru a-l ucide pe Freddy. Nu rata Cosmar pe Elm Street / A Nightmare on Elm Street, un remake de exceptie dupa seria clasica omonima.
Comanda DvD-ul!




FILM BAZAT PE FAPTE REALE!!!
Inainte sa fie trimisi in Vietnam, Taylor Handley si Matt Bomer, impreuna cu prietenele lor, Diora Baird si Jordana Brewster, sunt implicati intr-un accident de masina in horrorul Masacrul din Texas/ Texas Chainsaw Massacre-The Beginning. La aparitia serifului local (R. Lee Ermey), lucrurile iau o intorsatura neasteptata, iar cei patru sunt condusi la o casa ascunsa a groazei, unde in acest loc un tanar este pregatit sa devina viitor asasin.

De aici si pana la experienta infioratoare care ii asteapta, nu mai este mult. Continuarea versiunii din 2003, Masacrul din Texas/ Texas Chainsaw Massacre-The Beginning urmareste nasterea uneia dintre figurile legendare ale horror-ului, Leatherface, caci singurul lucru mai socant decat sfirsitul este chiar modul in care a iiceput cosmarul. Comanda DvD-ul!

Rob Zombie reinvie, odata cu Halloween, unul dintre cele mai notorii filme de groaza din istoria cinematografiei prin aceasta ecranizare a operei lui John Carpenter din 1978, film ce a generat nenumarate continuari si clone.

In timpul copilariei, Michael Myers (Tyler Mane) a comis o crima ingrozitoare, fiind pe loc inchis intr-un azil sub grija doctorului Loomis (Malcolm McDowell). In acest conditii tanarul a crescut intr-un om lipsit de emotii hotarat sa scape din aceasta inchisoare si sa se intoarca in orasul sau natal, Haddonfield, pentru a-si termina misiunea inceputa cu multi ani in urma.

In prezent, demult abandonata casa Myers sta darapanata pe o straduta linistita de la marginea orasului. Chiar in ajunul sarbatorii de Halloween, Michael se intoarce in casa si in timp ce copii incep sa cutreiere strazile in cautare de dulcuri, Myers pregateste micului oras o demonstratie de rau pur. Comanda DvD-ul!

La cincisprezece ani după oribilele crime ale celui numit Ghostface, Sidney Prescott (Neve Campbell), acum scriitoare de succes a unui roman motivaţional, se întoarce în orăşelul său natal, Woodsboro, care este ultima oprire în turneul de promovare a cărţii sale.
Din nefericire, odată cu întoarcerea ei, reapare şi Ghostface, care îi pune în pericol pe toţi cei dragi lui Sidney, şeriful Dewey (David Arquette) şi Gale Weathers (Courteney Cox), care acum sînt căsătoriţi, ca şi pe verişoara ei Jill (Emma Roberts) şi pe mătuşa sa Kate (Mary McDonnell). Însă aceştia nu sînt singurii care se află în pericol, căci o nouă generaţie are acum de înfruntat o teroare nouă.
 CĂRŢI

Mandra si solitara, Casa din Mlastina Tiparului vegheaza asupra smarcurilor cu apa sarata, batute de vant si aflate de cealalta parte a Digului celor Noua Vieti. Arthur Kipps, un tanar avocat, este trimis sa participe la inmormantarea singurului locatar al casei, nestiind de secretele tragice ce zac ascunse dincolo de ferestrele oblonite. Abia dupa ce zareste o tanara femeie palida, invesmantata toata in negru, incepe sa fie coplesit de neliniste, sentiment intarit de localnicii care ezita sa vorbeasca despre strania aparitie – si intentiile ei cumplite.

Femeia in negru, o poveste cu fantome plasata in epoca victoriana, este unul dintre cele mai cunoscute romane ale scriitoarei britanice Susan Hill. A fost adaptat pentru scena in 1989 si continua sa se joace cu succes in West End-ul londonez, ca si pe scenele a numeroase teatre din intreaga lume. Pustoaica scrie a facut o recenzieclick aici!

Cum este posibil ca patru tineri -- patru prieteni -- sa moara simultan prin stop cardiac? Ziaristul Asakawa incepe o ancheta pe cont propriu. Curand, toate indiciile il conduc catre o caseta video misterioasa. O cauta. O gaseste. Vede o inregistrare stranie. De aici incolo, timpul devine palpabil si realitatea este acoperita de umbrele unui trecut mai viu decat prezentul. Asakawa are o singura certitudine: daca in sapte zile descifreaza secretul casetei, va trai; daca nu... In acest joc la limita nebuniei, viata lui pare a fi unica miza. Acesta sa fie adevarul?
Ring
a starnit o adevarata furtuna in Japonia, unde s-au vandut aproape trei milioane de exemplare. Povestea casetei video s-a incheiat dupa alte trei romane si (deocamdata) sapte ecranizari.

 Ar putea Stephen King sa scrie o poveste care sa-l sperie chiar si pe el insusi? Sa-l sperie intr-un asemenea hal incat sa-i fie frica sa o scrie pana la sfarsit? Cimitirul animalelor pare sa fie chiar aceasta poveste.

Tu, cititorule, esti atat de inspaimantat, incat nu ai dori sa continui lectura, dar cartea nu poate fi lasata din mana. Si nu poti sa renunti pentru ca este vorba despre tine, despre secretele tale bine ascunse!
"Dorinta de a insela moartea este ciudata si extrem de serioasa in acelasi timp. Multi cred ca viata incepe de abia dupa intrarea in Imparatia Domnului. Si probabil ca pentru ei asa si este. Atunci, de ce sa-ti pui problema sa aduci pe cineva inapoi? Altii se intreaba la fel de serios ce este dincolo. Si daca exista un "dupa moarte". Oricum, atunci cand esti confruntat cu moartea unei fiinte dragi, vrei, la randul tau, sa infrunti moartea, sa o pacalesti. Ai fi insa in stare sa faci tot ceea ce face Louis Creed? Sunt sigur ca da, iar acest lucru ma inspaimanta..." Stephen King
 Dincolo de labirintul buruienilor inalte, in dosul obloanelor stricate ale caselor zavorate, chipuri palide, cu cautatura dementa, pandesc creaturile intunericului. Caci in aceasta parte a lumii oroarea s-a infiltrat si s-a intins ca noaptea ce coboara ineluctabil peste Salem.

“Unul dintre cele mai inspaimantatoare romane cu vampiri scrise vreodata.” Kirkus Reviews. RECENZIA MEA AICI!

Borrego Semana ca oricare alt orasel din New Mexico: plin de praf, plictisitor, adormit. Nimic nu anunta groaznicul cosmar ce avea sa tulbure viata comunitatii. Insa exista cineva care ii uraste pe adolescentii de acolo si considera ca acesti rebeli, care provoaca numai probleme, trebuie controlati. Redusi la tacere. Pentru totdeauna. Acum acest nebun, cu puteri terifiante, a descoperit o metoda insidioasa sa ii atace. In somn. In orele de trezie. Oricand. Pentru tinerii din Borrego, ora razbunarii e tot mai aproape...

@Carti Alese

Comentarii

  1. Unele din ele le-am vazut:D Claudiu...dami add pe mess pentru ca vreau sa iti propun ceva...gasesti id-ul meu pe blog la contact

    RăspundețiȘtergere
  2. La Activitate Paranormala nu ma mai uit in viata mea ca nu am mai dormit cateva nopti dupa ce l-am vazut.:)) Salem's Lot a fost :-S Am vazut majoritatea filmelor, dar nu cred ca o sa ma uit singura la filme horror:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut doar 4 filme dintre cele prezentate.
    Chiar vreau sa vad Paranormal Activity 1,2 si 3.:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Uuu:X Am vazut Scream 4 si One missed call :) Iar de citit, nu am citit decat Salem's Lot .

    RăspundețiȘtergere
  5. Uau, Femeia in negru trebuie neaparat sa o citesc.
    Sper sa reusesc saptamana viitoare.
    Iar la filme nu o sa ma uit ca oricum am probleme cu somnul, sa nu trebuiasca sa mai tin si lumina aprinsa de frica :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Dintre carti din nefericire nu am citit niciuna :(.Filmele azi le-am descarcat pe toate si maine ma bag la vizionat:X

    RăspundețiȘtergere
  7. care este mai buna? nici nu te poti hotari...., nu e simplu deloc sa alegi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dintre carti am citit Salem's Lot si Cimitirul animalelor. Filmele nu le-am vazut. :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu prea ma omor dupa filmele horror pentru ca nu mai dorm o saptamana dupa ce vad unul bun :))
    Daaaar multumesc pentru lista, voi alege unul sa-l vad cu prietenii zilele astea

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte inspirate legendarily. Pana acum am vazut The Texas Chainsaw Massacre si ecranizarile The Ring. Eu as mai adauga si seriile The Grudge si Final Destination. :D

    RăspundețiȘtergere
  11. sincer mai bine ma abtin, cred ca n-as mai dormi o luna daca as vedea un film horror sau as citi o carte

    RăspundețiȘtergere
  12. Parerea mea despe filme:
    Trick r' treat - Nasol
    Activitate paranormala : genial
    One missed call : copilaresc
    Cosmar pe strada Elm : fantastic (intr-un mod pozitiv)
    Texas Chainsaw Massacre - foarte terifiant
    Halloween - oldies but goldies
    Scream 4 - nu l-am vazut. :))

    RăspundețiȘtergere
  13. nu prea ma uit la filme de groaza dar am vazut filmul Activitate paranormala si mi sa parut interesant ... urmariti si voi:D

    RăspundețiȘtergere
  14. ahh nu am vazut fimele din lista, desi sunt mare fana file horror! decat Cosmar pe Elm Street care mi s-a parut destul de bun:)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi