Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

6/13/2011

Damnare de Lauren Kate Recenzie

Începutul cărţii este unul ambiguu, ce are loc în Anglia ( anul 1854), iar spre sfârşitul cărţii o să aflaţi rostul lui.
Lucinda Price trebuie să se împace cu gândul că, o să înveţe şi o să locuiască la o şcoala de corecţie, să se despartă de cea mai bună prietenă a ei, Callie şi chiar de părinţii ei. Sword & Cross era şcoala de corecţie unde trebuia să o ia de la capăt,  dar la ananghie le întâlneşte pe Arriane şi Penn, legând o prietenie frumoasă.  Luce e bântuită de trecut, de motivul şederii la o şcoala de corecţie. De la o vârstă fragedă a început să vadă umbre...O bântuie acea noapte în care Trevor a murit şi nu l-a putut salva, era convinsă,  umbrele erau de vină şi se pare că, istoria se repetă...
Cam îi  este alături dar Lucinda se gandeşte  la Daniel, chiar dacă a respins-o de la prima vedere. Este convinsă de faptul că l-a mai întâlnit, este atrasă de el, nu-i poate rezista, iar umbrele apar când e în preajma lui. Însă ce Lucinda nu știe sau nu își aduce aminte, este trecutul ei cel adevărat și care nu se mai termină. Ea se află de fapt pe un câmp minat, dar nu știe cine de partea cui este...a binelui sau a răului?

Dar Lucinda este pregătită să afle adevarul,
despre ce e ea şi Daniel cu adevărat şi destinul lor tragic?
Veţi afla citind cartea.
Damnare este o carte extraordinară, pe parcurs aflaţi multe despre Lucinda,Daniel, Cam şi prietenii lor. Atmosfera gotica creata de Lauren Kate se îmbină perfect cu povestea tragică de dragoste. Am fost foarte şocat, iar finalul "m-a omorat", voiam să aflu şi mai multe despre trecutul Lucindei și al lui Daniel. Nu vreau să spun mai multe despre ei pentru că o să vă las pe voi singuri să aflați. M-a atras foarte mult misterul înconjurat de aceste persoane (de aici și începutul cărții este încet, pentru că aflăm despre personaje, iar acțiunea este de la jumătatea romanului) și povestea de dragostea care mi s-a părut foarte interesantă. Am observat autoritatea scriitoarei și că nu regretă dacă omoară sau nu un personaj, iar asta e un lucru de ținut minte pentru următoarele volume din serie.

NOTA(10/10)

Titlu: Damnare
Autor: Lauren Kate
Editura: Litera
Recenzie: Claudiu

14 comentarii:

 1. Ieri am terminat de citit cartea si mi s-a parut superba! Trebuie sa citesc urmatorul volum!

  RăspundețiȘtergere
 2. daca TU i-ai dat nota 10/10....cred ca o sa risc si eu....o cumpar!

  RăspundețiȘtergere
 3. Intr-adevar, o carte extraordinara!:] Astazi a aparut al treilea volum. De-abia astept sa fie tradus si in romana!:X

  RăspundețiȘtergere
 4. Felicitari pentru recenzie!:)
  10:)

  RăspundețiȘtergere
 5. din ce am citit pana acum despre ea chiar merita citita si ma gandesc serios sa o citesc si eu, chiar daca nu prea mai am timp de la inceprea scolii

  RăspundețiȘtergere
 6. Carte mi se pare extraordinar de cand am citit primul capitol.Consider ca toate carti cu si despre ingeri sunt absolut superbe si care merita citite.

  RăspundețiȘtergere
 7. Recenzia este foarte reusita iar cartea merita pe deplin sa fie citita.

  RăspundețiȘtergere
 8. Sper sa o citesc si eu cat mai curand :) Foarte draguta recenzia:)

  RăspundețiȘtergere
 9. Imi doresc de foarte mult timp aceasta carte, aceasta serie:x, insa inca n-am pus manuta pe ea. Abia astept sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere
 10. luni o sa pun manuta pe ea si o sa pot sa o citesc ...coperta e superba sper sa fie si cartea la fel de frumoasa si sa pot sa-i ofer si eu nota 10:D

  RăspundețiȘtergere
 11. am citit cartea aceasta cu sufletul la gura.a fost minunata.

  RăspundețiȘtergere
 12. ioana alexandra25 martie 2012, 21:25

  toata lumea zice ca este o carte minunata. poate ar trebui sa o incerc si eu...

  RăspundețiȘtergere
 13. Am inceput-o, si poate e din cauza ca este in engleza si nu aveam rabdare, dar nu am putut sa o continui dupa primul vol. Vorba aia, i-ai dat nota 10, deci o sa incerc sa ii mai dau o sansa. :)

  RăspundețiȘtergere
 14. ADor seria..Abea astept sa apara si volumul 4.Pot spune ca o ador pe Luce:X

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate