Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

5/25/2011

Nou la Nemira

A fost plecată pentru doar două ore.


Soţul ei, David, urma să aibă grijă de fiica lor de numai două săptămâni. Însă în clipa în care Alice Fancourt intră în camera copilului se dezlănţuie teribilul coşmar, fiindcă Alice susţine cu toată fiinţa că bebeluşul din leagăn nu este fiica ei, Florence.
Din ce în ce mai ostil şi ameninţător, David jură că soţia lui fie a luat-o razna, fie, din cine ştie ce motiv, minte cu neruşinare. Cum va putea Alice, în această situaţie, să-i convingă pe cei de la poliţie că ea are dreptate, înainte de a fi prea târziu? Şi unde se află, de fapt, adevărata Florence?


„Un thriller spectaculos. Am rămas cu gândul la el zile în şir, iar acesta este, de regulă, un semn cât se poate de bun.“
Guardian
„Suspans de cea mai înaltă calitate.“
                                                    Literary Review


Apocalipsa în direct!

O eroare de computer de numai o nanosecundă transformă lumea în pustiu. Dar cel mai înspăimântător coşmar se întrupează într-un bărbat cu zâmbet letal şi puteri inexplicabile: Randall Flagg, omul negru. Cine va învinge în confruntarea cu răul pur?
O călătorie halucinantă jalonată de cele mai incredibile aventuri printr-o lume care aduce cu Europa Evului Mediu întunecat.
„Chiar pe Main Street, din May, Oklahoma, zăcea un mort. Nick nu era surprins. Întâlnise o mulţime de cadavre de când plecase din Shoyo şi presupunea că nu văzuse nici măcar o miime dintre toţi morţii prin apropierea cărora trecuse. Erau anumite locuri în care mirosul bogat al morţii era suficient să te aducă în pragul leşinului. Un mort în plus sau în minus nu mai însemna mare lucru.“
Stephen King, Apocalipsa
Perpetuând moştenirea lui Poe, Hawthorne, Melville, Henry James şi H.P. Lovecraft, King este urmaşul tradiţiei gotice americane, plasându-şi ororile în decoruri contemporane, descriind lupta culturii cu tenebrele sale... El este cel care a relevat coşmarul civilizaţiei noastre idealiste.
„Mi-am dorit să scriu o fantezie epică asemenea celei create de J.R.R. Tolkien în Stăpânul inelelor, dar în manieră americană. Aşa a luat naştere Apocalipsa.“
Stephen King

SUNT FOARTE FERICIT PENTRU CĂ AU RETIPĂRIT CARTEA MEA PREFERATĂ!

Romanul Carrie (1974) a fost, initial, respins de mai multe edituri. Descurajat, Stephen King il arunca la cos, insa cea care salveaza manuscrisul este sotia sa, Tabby, care-i recomanda cateva modificari ce presupun si o extindere a romanului. Carrie  se dorise mai mult un roman psihologic despre universul interior al femeii, cu cateva elemente oculte si violente, insa volumul apare in siajul romanelor The Exorcist  de William Peter Blatty si The Other  de Thomas Tyron, intregind astfel o trilogie a fetelor demonice.
In 1976 romanul s-a bucurat de o excelenta ecranizare produsa de casele Red Bank si United Artists, in regia lui Brian De Palma.
Carrie a fost primul roman al unui scriitor care avea sa transforme cele mai atroce cosmaruri ale cititorilor in visuri de aur pentru editorii sai.” Bill Thompson, primul sau editor . Carrie, Carrietta White, este o adolescenta timida si retrasa, care, din copilarie, indura persecutiile si ironiile colegilor de clasa. Umilintele la care o supun devin pentru ea o tortura mentala din care simte ca nu mai poate iesi. Mai mult, este si victima fanatismului religios al mamei sale, o fiinta violenta si brutala.
Cand disperarea interioara ajunge la apogeu, Carrie isi redescopera o putere inspaimantatoare – telekinezia – care o transforma intr-un demon razbunator. Caci poate sa miste, sa arunce, sa zdrobeasca si sa incendieze orice de la distanta.
„Ca numar de crime comise de o adolescenta de-a lungul unei carti, Carrie stabileste in mod cert un nou record.” Psychology Today
„Carrie concureaza la titlul de cea mai sangeroasa carte a anului.” Library Journal.

8 comentarii:

 1. "O papusa sau alta" mi-a atras atentia in mod special. Foarte misterioasa... :D Sunt curioasa ce s-a intamplat de fapt cu micuta Florence.

  RăspundețiȘtergere
 2. Si mie ni-a atras atentia aceasta carte.Pare foarte interesanta.

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi plac toate trei.
  Am vazut filmul "Carrie" si as vrea sa citesc si cartea.

  RăspundețiȘtergere
 4. Din cele 3 carti Carrie este singura pe care am citit-o.

  RăspundețiȘtergere
 5. mi-a placut foarte mult Carrie.mi-a parut rau pentru ce i sa intamplat , dar atunci ca si-a dezlantuit puterile mi-am zis "na , asa va trebuie tuturor!"

  RăspundețiȘtergere
 6. ioana alexandra26 martie 2012, 19:57

  am cartea in biblioteca dar inca n-am citit-o. o las pentru la vara:)

  RăspundețiȘtergere
 7. ioana alexandra26 martie 2012, 20:04

  de Stephen King n-am citit nimic desi m-ar tenta Carrie:)

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate