Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

9/10/2019

ÎN CURÂND: Oceanul care ne desparte de Tahereh Mafi -Leda Edge
Toamna aceasta, Tahereh Mafi, autoarea seriei Atingerea lui Juliette, vine la Leda Edge cu OCEANUL CARE NE DESPARTE (traducere de Carla Georgescu), un roman contemporan de sine stătător, semifinalist la GoodReads Choice Awards 2018 și aflat pe lista lungă a National Book Awards 2018. Suntem în 2002, la un an de la atentatele din 11 septembrie, iar Shirin tocmai a început să meargă la o nouă școală. Este o perioadă agitată pentru omenire, însă și pentru Shirin, o tânără musulmană de șaisprezece ani care se confruntă încontinuu cu prejudecățile. Shirin este agresată zilnic – prin priviri nepoliticoase, comentarii umilitoare și chiar prin violență fizică. Totul se întâmplă ca reacție la rasa căreia îi aparține, la religia sa și la hijabul pe care îl poartă. De aceea, tânăra a decis că nu va mai avea încredere în oameni, nu va mai încerca să se integreze și nici nu va mai lăsa pe nimeni să se apropie de ea suficient, încât să fie rănită. Așa că își îneacă frustrările în muzică și în breakdance. Însă, deodată, Ocean James apare în viața ei. Pentru prima oară, cineva se arată cu adevărat interesat să o cunoască. Cei doi tineri provin din două lumi ireconciliabile, iar Shirin se simte incapabilă să dărâme zidul de protecție pe care l-a clădit în jurul ei.


    Tahereh Mafi, autoarea seriei ATINGEREA LUI JULIETTE, revine cu acest nou roman emoționant inspirat din propriile experiențe legate de dragoste, de pasiunea pentru breakdance și de impactul devastator pe care îl pot avea stereotipurile.

 „Oceanul care ne desparte este ca o inimă deschisă – una care strălucește, care suferă, care simte dor nestăvilit și care, mai presus de orice, iubește cu patimă împotriva oricăror șanse. Chiar și peste ani, vă veți aminti exact momentul în care ați citit această carte. O poveste despre adevăr, iubire și bucurie, care depășește granițele.” - Marie Lu, autoarea seriilor TINERELE ELITE și WARCROSS

Romanul va fi disponibil în această toamnă pe www.edituracorint.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate