Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

1/28/2015

Nouă motive de ce ar trebui să feceţi cunoştinţă cu Christian Grey, personajul romanului Cele cincizeci de umbre ale lui Grey

Unul din personajele mult discutate ale anului 2015 va fi cu siguranţă Christian Grey. Cu toată controversa, să ştiţi că nu vă muşcă dacă faceţi cunoştinţă cu el. Cu umor sau nu fac o mică introducere cu ajutorul unor motive.

 Cincizeci de vicii pe înțelesul toturor.
O discuţie cu partenerul

Nu sunt de acord cu persoanele care afirmă că acest roman este citit doar de femeile disperate sau descurajate. Am văzut multe femei tinere care citeau cartea şi nu cred că au nevoie disperată de această carte.  Pentru cei care citesc sau au nevoie de o reactualizare a vieţii private, poate îşi vor face curaj şi vor vorbi cu partenerul, după ce vor citi despre domnul şi viciile lui, dar până atunci n-ar trebui să judecați, ci să lăsați fiecare să citească ce dorește pe propria răspundere.

Detaşare de cotidian

Nu se întâmplă așa des ca o carte erotică să aibă așa un mare succes la mai multe categorii de public. Dacă romanele din această serie au fost foarte cumpărate, discuțiile și speculațiile despre ecranizare au depășit barierele. Sunt romane erotice cu duzina, dar poate tendințele personajului principal au ieșit în evidență.

Christian Grey nu este bărbatul perfect

Femeile citesc această carte din mai multe motive, iar unul des întâlnit este chiar farmecul personajului masculin. Întregul roman este scenariul fanteziei oricărei femei, dar cu toate că bărbatul este foarte bogat şi deschis spre multe alte experienţe asta nu-l face perfect. Faptul că este marcat şi într-un fel limitat în ceea ce priveşte o relaţie, îl aduce pe Grey cel bogat şi cu elicopter, cu picioarele pe pământ. Christian Grey este încă un exemplu că dacă eşti înstărit, asta nu înseamnă că le poţi avea pe toate.


Are grijă de o femeie

Chiar dacă are gusturi diferite în ceea ce priveşte o femeie, Christian are grijă de Anastasia şi nu o lasă să se neglijeze pe sine. Pe lângă cadourile extravagante, acesta are grija de alimentaţia ei şi de îmbrăcămintea ei (iar de educaţie sexuală nici nu mai pomenesc).

Conflictul

Personajul ar trebui luat mai mult în serios pentru problemele lui comportamentale, pentru că dincolo de toate scenele erotice există o traumă, un conflict psihologic. Grey își găsise identitatea sau doar credea că poate conviețui așa cu cineva, dar acest lucru dispare după ce se apropie de Anastasia.

Christian Grey se regăsește pe sine

Acest lucru se realizează în timp cu ajutorul altui personaj, dar acest drum al găsirii identității nu este așa de scurt sau ușor. Unele obiceiuri nu mor așa de repede sau chiar niciodată. Acum rămâne la fiecare cititor în parte să aleagă dacă el se schimbă cu adevărat sau nu pe parcursul celor trei cărți.


Aduce entertainmentul în conversaţie

Scenele erotice sunt îmbinate cu un amor destul de dur. Ce-i drept nu poate fi savurat de oricine, dar acest umor şi adaosul naivităţii Anastasiei, te invită la o porţie bună de râs. Christian are nişte replici în e-mailuri destul de criminale şi se trece ca pe verde chiar dacă e roșu semaforul! Autoritatea lui poate fi considerată umoristică, eu unul am avut parte de multe momente LOL, că altfel nu le pot spune. 


Subiect de discuţie cu prietenii?

Nu aveţi idee ce discuţii pot avea loc şi cât de neserioase pot fi în legătură cu subiectul Fifty Shades of Grey. Sunt multe scene de discutat, iar unii vor fi de acord, iar alţii nu. Ar fi indicat să mergeți la film cu o gașcă de prieteni, mai ales dacă sunteți complexați de acest Valentine's Day.

Nu trebuie tratat cu seriozitate

Trebuia să subliniez de la început că personajul nu există în lumea reală și ar trebui să ne limităm la universul ficțiunii, cel al literaturii. Romanul nu este vreo capodoperă pentru că se încadrează în literatura de consum, chiar în subliteratură. Impactul trebuie să fie doar la nivelul lecturii, dar nu și în viața noastră pentru că Christian nu e real, nu trebuie să îl așteptați la ușă.

3 comentarii:

  1. Ador Cele cincizeci de umbre ale lui Grey si abia astept sa apara si filmul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci, sunt de acord cu tine :))) foarte mare dreptate in ceea ce ai spus, acum sa vedem daca filmul ne va dezamagi sau nu. Sper ca nu

    RăspundețiȘtergere
  3. mie mi-a placut filmul chiar daca nu a resepetat toata cartea!

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate