Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

3/04/2014

Cartea 12 ani de sclavie, Ediția a II-a cu o nouă copertă

Cartea eveniment: 12 ani de sclavie
Povestea lui Solomon Northup, cetăţean al statului New York, răpit în Washington City în 1841 şi salvat în 1853, de pe o plantaţie de bumbac de lângă Râul Roşu, în statul Louisiana.

    Ajuns la al doilea tiraj, volumul “12 ani de sclavie” acaparează tot mai mult publicul cititor, dornic, pe de o parte, să descopere evenimentele dramatice care s-au derulat pe parcursul celor 12 ani petrecuţi de autor pe plantaţiile din Sud în cele mai copleşitoare condiţii; iar pe de altă parte, curios să surprindă în lectură emoţiile sugerate de filmul omonim, câştigător al Premiului Oscar la secţiunea “cel mai bun film de lungmetraj” şi la secţiunea “cel mai bun scenariu”.

Solomon Northup, născut om liber în statul New York, unde a fost educat şi a devenit un violonist iscusit, a fost atras în Washington cu promisiunea angajării ca muzicant într-un spectacol. El a fost drogat şi s-a trezit într-un ţarc pentru sclavi, fiind ulterior vândut în Sud, unde a trăit 12 ani ca sclav. Evenimentele relatate de el sunt impresionante: cumpărarea sclavilor, biciuirile, vânătoarea cu câini a fugarilor, siluirea femeilor care atrăgeau ochii stăpânilor şi truda necontenită.

“12 ani de sclavie” este poate cea mai importantă relatare despre sclavie scrisă vreodată, reprezentând o frescă a experienţei umane dusă până la extremele supravieţuirii.

În perioada 03.03.2014 – 15.03.2014, puteti achizitiona cartea cu o reducere de 25%, de pe site-ul editurii, www.meteorpress.ro.

Mă bucur enorm că filmul a câștigat oscarul pentru cel mai bun film! Cum am spus și în recenzia filmului, chiar speram acest lucru să se întâmple.


Un comentariu:

  1. eu nu am vazut filmul inca special ca tot zic ca citesc cartea. trebuie neaparat sa mi-o iau :D

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate