Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

10/15/2013

Oamenii si tentatii (i)rezistibile


Trăim. Experimentăm. Iubim. În toată viața noastră ne confruntăm cu tentațiile și pasiunile. Orice pasiune poate deveni un viciu și de multe ori tentația nu este cea vinovată, ci persoana care cedează. Tentația e mereu acolo 24/24, de noi depinde dacă îi cedăm sau nu. Dar este rău să avem o pasiune? În momentul de față tu poți să cedezi unei tentații. Internetul, rețelele de socializare, gadgeturile, lucrurile care, spunem noi, nu putem trăi fără sunt de fapt tentațiile evoluate care le-am acceptat. Nimeni nu spune că nu trebuie să folosim internetul, telefonul sau oricare alt lucru de care putem deveni dependenți, dar omul nu trebuie să fie dependent de nimic. Este sănătos, recomandat chiar uneori să iei o pauză de la tehnologie, rutină și să descoperi care este cu adevărat sensul vieții tale.
Este tragic omul-robot care își are plănuit fiecare oră, zi, lună an, deoarece crede că imprevizibilul nu există. Destinul este și va fi, viața este și va fi imprevizibilă oricât de mult am dori ca timpul să nu treacă, acesta se va scurge oricum. Omul care este setat doar pe muncă, efort, evoluare fizică este ca un sfârșit nemărginit.
Nu trebuie să existe lucruri, pasiuni, tentații care să ne domine. Dar ce facem dacă cedăm, dacă suntem capturați fără să știm dacă există salvare sau nu? Tentațiile sunt oriunde, ce facem?

Tot ce-am plănuit, am visat poate fi ruinat de o simplă tentație și acest lucru este explorat în comedia romantică Tentații (i)rezistibile (Thanks for sharing, titlul original). Ne ducem de multe ori la film nu neapărat că vrem să vedem o anumită peliculă, ci vrem să vedem o nouă proiecție pe gustul nostru. Tentații (i)rezistibile tratează un subiect amar îndulcit de umor într-o realitate contemporană de care vă vorbeam înainte. Un tată model, un medic și un ecologist au în comun faptul că au cedat tentației, fiind devendenți de sex.
Acum dacă ne gândim sexul este important pentru un cuplu, dar poate fi și dăunător când ești dependent, cum sunt cele trei personaje din acest film. Cedarea îți poate distruge viața, viitorul și îi poate afecta pe cei din jurul tău. Nu este vina noastră, a greși e omenește, dar eliberarea din această bulă a tentației este grea de înfăptuit. 
Totul ține de tine și de cât poți rezista, de câte sacrificii poți să realizezi. În medie ne gândim de cincisprezece ori pe zi la sex, dar sunt unii care se gândesc de...cincisprezece ori pe oră!? Da, noul viciu al secolului XXI poate fi acesta și n-avem de ce să ne plângem. Reclamele, afișele, filmele au din ce în ce mai mult tentă sexuală și devine o fixație. Această dependență te desprinde de fericire, pentru că atunci când ești închis în această bulă nu mai realizezi ce se întâmplă sau ce se află în jurul tău. Familia,  slujba sau o relația ta poate fi compromisă. Când cedezi tentației, cedezi și dreptul tău de a fi fericit și momentul cel mai crud nu este că devii dependent...ci realizezi cum toate lucrurile acum sunt diferite și calea spre fericire nu o găsești sau nu poți ajunge repede la ea.
Ieri, poate azi sau mâine poți ceda și tu, dar cum transmite filmul, viața este o călătorie în care nu trebuie să ne aventurăm singuri. Avem nevoie de cineva alături. Avem nevoie de o rudă, un prieten, o iubită, o soție care să ne facă fericiți și la rândul nostru să-i facem și noi fericiți. Fericirea în doi e mai sublimă. Mulți nu știu să facă deosebirea între sex și dragoste.
Iar noi? Uităm de faptul că sexul nu aduce de fapt iubire. Dragostea e iubirea, care ne poate salva.

Această postare e inclusă în Super Blog 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate