Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

8/05/2013

Crossfire 1 : Atracția de Sylvia Day Recenzie


   Eva Tramell se pregătește pentru noul ei job din New York, orașul oportunităților. Nu că familia ei nu i-ar deschide uși, dar Eva e o femeie independentă, căreia nu-i place să fie protejată, cum o face mama ei prin intermediul tatălui vitreg. Știa că mama este o persoană care vrea să fie întreținută și așa s-ar explica și divorțul părinților. Tatăl ei a rămas într-un orășel singur, acest lucru n-a intimidat-o pe Eva să se distanțeze de tatăl ei. Mama Evei s-a recăsătorit iar și iar cu oameni înstăriți și se pare că acum și-a găsit un soț stabilil, milionar, dar acest lucru n-o face mai puțin protectoare.
    Eva locuiește cu problematicul Clay, prietenul ei cel mai bun, în New York, unde avea să și muncească în clădirea Crossfire. Prima zi în clădirea grandioasă este una misterioasă pentru că dă peste un bărbat de care este atrasă, chiar dacă simte că e ceva dubios legat de el. Mai târziu, după încă o întâlnire cu acesta, află că este o persoană importantă, numele îi este recunoscut în metropolă, pentru că deține multe proprietăți, printre care și clădirea Cross. Numele lui este Gideon Cross. Eva, o femeie cu speranțe, fără griji, iar Gideon un bărbat direct și straniu, ajung să aibă o relație bazată pe atracție și pasiune neobișnuită. Ce este ciudat, este că ambii nu doresc decât o relație fizică la început, din cauza trecutului lor. Vor descoperi că înafară de atracția obsesivă și bani, ambii au un trecut întunecat...

"Era în natura relației noastre să fie plină de patimă și de emoții, cât se poate de pământească, de primitivă. Încrederea care ne ținea împreună ne și deschisese unul pe celălalt în feluri care ne făceau pe amândoi vulnerabili și periculoși. Și avea să fie și mai rău, înainte să ne fie mai bine."

Mi-a plăcut primul volum din seria Crossfire, Atracția mi s-a părut o provocare,o călătorie, o exploatare a pasiunii și a relațiilor intime pentru două persoane marcate în trecut. Ambii nu pot uita ce li s-au întâmplat și se manifestă într-un fel, dar odată ce s-au găsit unul pe altul vor să se schimbe și să facă relația să meargă. Puteți spune că e genul Fifty Shades sau că este exact ca Cincizeci de umbre ale lui Grey, dar eu vă spun că e doar marketing-ul i-a dat această poreclă. În primul rând Sylvia Day pe lângă acest bestseller mai are încă unsprezece aproximativ, iar stilul în care e scrisă cartea diferă de E. L. James. Chiar și personajele mi s-au părut reale, față de Fifty shades. Eva din această carte mi s-a părut o femeie independentă și nu o amatoare ca Anastasia. Conflictul psihologic mi s-a părut mai accentuat, mai accesibil pentru că e un lucru real. Aflăm de ce Eva este protejată așa de tare de mama ei, pentră că într-un fel este și vina ei pentru abuzul sexual al fiicei ei. Spațiul a fost diferit, ceea ce-mi place la nebunie. New Yorkul, este unde se desfășoară acțiunea și cam toată cartea pot să spun că o pot compara cu Gossip Girl, pentru că mi-a adus aminte de serial, doar că de data aceasta lucrurile sunt mai vizuale... Începutul seriei promite, eu sper să nu o dea în bară. Tot ce vreau e ca fiecare să-și găsească liniștea și să fie fericiți, oricum după mine Gideon are mult de lucrat la acest capitol. Dacă vreți să citiți cartea aceasta, vă avertizez că trebuie să aveți 18 ani (: .

Nota: 9/10
Autor: Sylvia Day
Titlu: Atracția
Editura: Litera
Recenzie: Claudiu

3 comentarii:

  1. interesant punct de vedere, desi eu inca nu sunt obisnuita cu genul acesta de carti .

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa recenzie,cat despre carte,ce pot zice,nu am varsta legala pentru a o citi

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie mi se pare ca are cam multe asemanari, pana si vorbele sunt asemanatoare. Mi se pare aiurea cand se inspira unii dupa altii, dupa un succes nebun. Sper cu timpul sa se schimbe actiunea, pentru ca am senzatia ca tot Grey este personajul masculin dar cu alta infatisare.

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate