Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

7/29/2012

Numere de Rachel Ward Recenzie / Numbers de Rachel Ward

Această carte mi-a fost oferită de Libraria Online Libris, căreia îi mulțumesc mult. Puteți comanda cărți online printre care și Numbers O noutate la libris sunt cărțile în limba engleză.

De mică, Jem vedea numere, dar nimeni n-o credea. După moartea mamei și-a dat seama, când se uita în ochii cuiva, putea să vadă data morții acelei persoane. În 2009, Jal trăiește în Londra, are o mamă adoptivă, iar numerele încă o bântuie. Nu poate interacționa cu nimeni, nu are o relație pentru că mereu refuză să se uite în ochii celor din jur. Îi este greu să știe cât timp mai are de trăit acea persoană chiar dacă este un străin de pe stradă sau mama ei adoptivă, dar câteodată se mai  întâmplă...
Într-o zi l-a întâlnit pe Terry (Spider), iar numărul a apărut în mintea ei 15122009 și i-a părut rău că acest băiat mai avea doar câteva luni de trăit. Cu toate că cei doi nu s-au înțeles de la început, aceștia devin prieteni și își dau seamă că situația lor nu e așa diferită, ambii au probleme. Timpul trece, cei doi petrec timpul împreună, iar data lui Spider se apropie. Într-o zi Jem pleacă de acasă și se duce la el acasă. S-au decics să meargă undeva, să viziteze Londra. În timp ce se aflau în preajma Ochiului Londrei ea observă ceva ciudat, toți oamenii aflați acolo aveau același număr/aceeași dată 8122009, data din acea zi. Jem îl apucă pe Spider și se îndepărtează de acel loc, iar în urma lor are loc dezastrul - un atac terorist a distrus Ochiul Londrei.
   Ea îi spune lui Spider despre numere, dar refuză să-i spună că în câteva zile și el avea să moară. Atacul terorist s-a lăsat cu morți și mulți răniți, iar cei doi cum au fost văzuți că au fugit exact înainte să se întâmple dezastrul sunt căutați de poliție, fiind acuzați că ei sunt teroriștii.
   După ce s-au văzut la știri s-au hotărât să fugă cât mai departe de oraș. Tensiunea crește, iar Jem se tot gândește, dacă vede aceste numere ale morțiipoate să prevină moartea, să salveze persoanele, să-l salveze pe Spider?

"Well, no-one's been loking out for me for the past fifteen years, why would they start now?...
I'll always look out for you, he said."

Numbers e prima carte din trilogia lui Rachel Ward. O ador pentru că are o idee genială (o persoană poate avea așa un dar...), toată această idee este amestecată cu umor, acțiune, suspans și spre final este emoționantă, finalul este unul foarte bun. Personajul principal, Jem este complex, duce o povară, mi-ar fi greu să fiu în pielea ei. Nu mă așteptam să-mi placă așa de mult, iar finalul este genial, suspansul crește foarte mult, iar ce nu te așteptai se întâmplă. Povestea de dragostea mi-a plăcut, chiar dacă nu mă așteptam să se întâmple, iar după un așa final, cu siguranță vreau să citesc următorul volum.

Nota: 10/10

Titlul: Numbers
Autor: Rachel Ward
Editura: Chicken House
Recenzie:Claudiu

@Carti Alese

14 comentarii:

 1. Pare o carte super faina..Imi place subiectul..Sper sa apara si in Romania cat de curand:D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din cate stiu trebuie sa apara la Editura Rao.

   Ștergere
 2. super. daca apare si in Romania sigur o citesc. mai era un film asemanator cu o fata care batea in lemn si ieseau numere. :-?

  RăspundețiȘtergere
 3. Waw, pare super cartea. Cred că o s-o citesc şi eu, că acum mi-a rămas gândul la ea, după ce am citit aici recenzia :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Foarte frumoasa recenzia. chiar vreau si eu sa citesc cartea.

  RăspundețiȘtergere
 5. CONCURS!VREI SA FACI PARTE DINTR-O LUME DISTOPICA? INTRA AICI http://anotherbooksworld.wordpress.com/2012/07/28/vrei-sa-faci-parte-din-divergent/

  RăspundețiȘtergere
 6. Sa speram ca pana la urma sa apara si la noi.Daca nu oricum o citesc in engleza.:D

  RăspundețiȘtergere
 7. mi s-a făcut pielea de găină pe mine. Mi se pare normală reacţia ei, că nu vrea să interacţioneze cu oamenii. Cine ar vrea să-şi facă prieteni, să-şi facă un iubit, şi în tot timpul ăsta să le vadă data morţii

  RăspundețiȘtergere
 8. Foarte frumoasa cartea. Merita achizitionata si citita. Este indicat sa citim mai mult, pentru ca astfel ne dezvoltam atat vocabularul cat si cultura generala.

  RăspundețiȘtergere
 9. Nici eu nu o citesc in engleza... nu are rost

  RăspundețiȘtergere
 10. subiectul e genial..trebuie sa pun mana pe carte!!!:))...intr-un timp se spunea ca va aparea si la noi sper ca asa va fi cat de curand:|...oricum as citi-o si in engleza daca as da de ea:D

  RăspundețiȘtergere
 11. in primul rand,imi place coperta.
  in al doilea,sa stii data mortii unui bun prieten e o sarcina grea pe care eu nu as vrea sa o duc.subiectul e trist si imi aminteste de Marianne Engel,din Gargui,care mai avea 27 de sculpturi de realizat si avea sa moara.imi doream cu ardoare sa opreasca cineva acest lucru.
  Actiunea aduce spre film politist,ritmul e alert,dar imi place la nebunie.

  RăspundețiȘtergere
 12. WOOW:O Permite-mi sa-ti spun ca este una din cele mai bune recenzii pe care le-ai facut-nu ca celelalte nu ar fi:X -doar ca aceasta m-a pus intr-o...ceata totala.Cartea asta si pe urmatoarele trebuie sa le citesc pentru ca sunt super:X

  RăspundețiȘtergere
 13. e chiar super recenzia ta! imi place cum suna cartea! o vad si ecranizata :D

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate