Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

7/26/2012

Annabel de Kathleen Winter -Editura Polirom

Annabel (2010), primul roman semnat de Kathleen Winter, abordează cu profunzime, sensibilitate și îndrăzneală una dintre temele cele mai controversate ale epocii contemporane: identitatea sexuală. Într‑un sat pitoresc și indepărtat de pe coasta Labradorului, unde rolurile bărbaților și ale femeilor sunt guvernate de tradiție, nașterea unui copil hermafrodit zguduie din temelii fericirea casnică a familiei Blake. Copilaria învăluită de mister a lui Wayne stă sub semnul ambiguității sexuale și al amenințării cu demascarea publica. Lucrurile se complică și mai mult în momentul atingerii maturității sexuale, când descoperă că organismul lui are capacitatea de a se reproduce singur. Kathleen Winter surprinde cu subtilitate și elocventă drama unui personaj singular, care se luptă să‑și găsească locul într‑o lume guvernată de tipare sexuale stricte, și in acelasi timp frumusețea inegalabilă a peisajelor scaldate în luminile nordului din acest colț al Labradorului. 
„Romanul lui Kathleen Winter anunță nașterea unui mare scriitor.” (Kirkus Reviews)

„Oricât de deosebite ar fi cele două sexe, ele se amestecă totuși. În orice făptură omenească se petrece o oscilație între un sex și celălalt și, adesea, doar hainele mai pastrează înfățișarea bărbătească sau femeiască, in timp ce, dedesubtul lor, sexul dezminte aparența.” (Virginia Woolf)

 „Un roman despre secrete și tăceri. Citiți-l, căci ascunde o poveste care-și vrăjește cititorul până la ultima vorbă, citiți-l, căci poate veți găsi în el răspunsul la întrebarea vieții voastre: Ce suntem noi?” (The Globe and Mail)
@Carti Alese

9 comentarii:

 1. Pare putin cam ...diferita cartea..de ce mai citesc eu..nu cred ca ar fi pe lacul meu daca m-as apuca sa o citesc

  RăspundețiȘtergere
 2. Nici eu nu prea citesc genul asta de carti dar poate nu strica sa incerc.

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi place foarte mult coperta , adica sincera sa fiu chiar iti atrege atentia

  RăspundețiȘtergere
 4. Desii nu este tocmai genul meu ,daca as avea ocazia as citio

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu este genul meu :-s Coperta este ok. Dar din cate am citit in descrierea ta... nu stiu daca as avea curaj sa o citesc. Nici nu ma prea pasioneaza subiectul.

  RăspundețiȘtergere
 6. Da.Cam asa este.Subiectul nu este chiar atat de interesant.

  RăspundețiȘtergere
 7. nu am mai găsit până acum o carte de genul. mie-mi place descrierea, chiar cred că este o carte bună. nu de multe ori se abordează această tema. chiar e interesantă povestea cu hermafrodiţi

  RăspundețiȘtergere
 8. mi-a placut descrierea.gandesc ca despre identitate nu se poate citi niciodata destul.

  RăspundețiȘtergere
 9. Din cele pe care le spui suna bine dar nu prea ma incanta cartea in sine. :)

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate