Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

1/10/2012

Eve de Anna Carey Recenzie

"O aventură captivantă, de neuitat, şi o nouă imagine, plină de prospeţime, a ceea ce înseamnă adevarata dragoste."Lauren Kate- autoarea seriei Damnare

98% Din populaţie a pierit din cauza molimei, iar acum în anul 2032 Noua Americă era condusă de un Rege.
 Eve şi-a pierdut mama din cauza virusului mortal, rămâne orfană, singura ei casă era acum şcoala de fete. Ea era în ultimul an şi după ce absolvea trebuia să înceapă o nouă viaţă alături de cele mai bune prietene. Dar Arden, o colegă, evadează de faţă cu ea şi îi dezvăluie şi motivul. Eve trebuia doar să traverseze lacul şi să vadă cu ochii ei ce se întâmpla cu elevele dupa absolvire. Cu greu, Eve traversează lacul şi descoperă adevărul. În cladirea "fără ferestre" fetele erau ţintuite la pat, procreau nou născuţi pentru a popula Noua Americă. Nu aveau niciun viitor, profesorii le minţeau, iar Eve nu avea să devină o artistă.
Este ajutată de o profesoară să evadeze şi porneşte într-o "călătorie" de neuitat plină de peripeţii.

"S-a întors spre mine.O să ajungem noi acolo.Era ceva în cuvântul -noi- ceva ce mă calma.Nu mai era el.Nu mai eram eu. Eram noi."

Eve este o carte incredibilă, o experienţă indedită. Mi-a placut enorm povestea de dragoste care se împleteşte într-un haos total, chiar dacă se temeau pentru ziua de mâine cei doi aveau speranţe. Eve, care era învăţată să se teamă de bărbaţi îşi dă seama că persoana de sex opus, pe care o întâlneşte şi îi salvează viaţa, este atipică. Mi-a plăcut foarte mult faptul că romanul a fost dur, evoluţia personajului principal, întorsătura pe care o ia romanul.
La începutul cărţii avem  scrisoarea lui Eve de la mama sa, care mi-a stârnit interesul.
Un lucru interesant este că autoarea foloseşte la începutul romanului, la mijloc şi la sfârşit cuvintele "te iubesc, te iubesc, te iubesc".
Finalul romanului mi-a tăiat respiraţia, este neaşteptat şi emoţionant.


NOTA: 10/10
Autor: Anna Carey
Titlu: Eve
Editura: Leda
Recenzie: Claudiu
@Carti Alese

18 comentarii:

 1. Am citit această carte acum puțin timp și mi-a plăcut mult. Toată aventura personajelor e una de neuitat și te face să dai pagina mai repede,cu noi emoții.

  RăspundețiȘtergere
 2. Si mie mi-a placut mult de tot :x Eve e putin cam enervanta la un moment dat dar Caleb ramane personajul meu preferat..:))

  RăspundețiȘtergere
 3. asa mult mi-a placut cartea:X:D abia astept vol 2 si sunt foarte curioasa ce coperta va avea:)

  RăspundețiȘtergere
 4. Din prima clipa in care am pus mana pe ea, am fost sigura ca imi va placea. Scrisoarea mamei sale..de la inceput. Genial!

  RăspundețiȘtergere
 5. Abia am citit si eu aceasta carte si mi s-a parut fermecatoare. Relatia dintre Eve si Caleb este pe atat de dulce, pe cat este dureroasa la final.

  RăspundețiȘtergere
 6. Am tot auzit de carte, insa n-am citit-o si stiu c-am avut ocazia sa o cumpar, insa inca nu-s atat de sigura.

  RăspundețiȘtergere
 7. am citit-o si nu mi-a placut.a fost putin plictisitoare , fara actiune.

  RăspundețiȘtergere
 8. cred ca e un pic plictisitoare ....nu am apucat sa o termin, dar nu cred ca o voi termina vreodaTA

  RăspundețiȘtergere
 9. ioana alexandra9 martie 2012, 14:44

  mi-a placut cartea, ceea ce nu ma asteptam. abia aastept sa apara si volumul doi, chiar sunt curioasa ce se va mai intampla cu Caleb si Eve

  RăspundețiȘtergere
 10. fiecare cu gusturile lui , mie si lui dreamy girl nu ne-a placut , la restul le-a placut.asta e.

  RăspundețiȘtergere
 11. Am auzit şi păreri bune şi păreri rele, acum nu ştiu ce să cred, dar pare într-adevăr bună. Plus că e o poveste din 2032, mi se pare foarte tare! N-am mai citit o carte în care acţiunea să fie în viitor.-? Cel puţin nu-mi amintesc să fi citit una.

  RăspundețiȘtergere
 12. Iubesc cartea astaaa!!Mai ales dupa finalul ala..Eram gen "Nu plecaaaaaaa!!!""??.Tot ce imi doresc acum e sa citesc volumul 2

  RăspundețiȘtergere
 13. Astazi o prietena a primit precomanda de la carte.Si am citit prima pagina nu m-am putut abtiinee:((

  RăspundețiȘtergere
 14. si daaaa o alta carte draga mie:))..si ma bucur si mai mult acum pentru ca am citit si vol.2..iar acum vreau vol.3:D ....tot ce am de spus este ca sfarsitul de la a doua carte nu se compara deloc cu sfarsitul carti intai pur si simplu m-am holbat la ultima pagina a carti:| si nu imi venea sa cred!!!!..sper doar sa reusesc sa fac fata pana apare continuarea:-s

  RăspundețiȘtergere
 15. vreau de mult timp sa o citesc.poate reusesc.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate