Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

1/18/2012

DEARLY DEPARTED de Lia Habel -Editura Leda

DEARLY DEPARTED (GONE WITH THE RESPIRATION vol. 1)
un cyber-Victorian/steampunk romance cu zombi, de Lia Habel, în curând la LEDA

Dragostea învinge totul, aşa se spune. Dar poate săgeata lui Cupidon să străpungă atât inimile celor vii cât şi ale celor morţi – sau, mai degrabă, ale celor nemorţi? Poate o tânără lady victoriană să găsească adevărata dragoste în braţele unui zombi arătos?
Anul este 2195. Locul este Noua Victorie – o naţiune high-tech modelată după moravurile, obiceiurile şi moda unei epoci străvechi. Nora Dearly, o adolescentă din înalta societate, este mult mai interesată de istoria militară şi de tulburările politice ale ţării ei decât de ceaiurile dansante şi de balurile debutantelor în societate. Dar după moartea iubiţilor ei părinţi, Nora este lăsată în grija – şi la cheremul – mătuşii sale despotice, o arivistă risipitoare care a cheltuit averea familiei şi acum plănuieşte să găsească un soţ bogat pentru nepoata sa. Pentru Nora, nicio altă soartă nu poate fi mai oribilă de-atât – până când este aproape răpită de o armată de cadavre ambulante.
Dar soarta de-abia şi-a început jocul cu Nora. Catapultată din lumea ei de politeţuri de salon, ea se trezeşte împuşcând zombi lihniţi de foame alături de nişte comandouri misterioase înveşmântate în negru şi înfruntând un virus fatal – aşa-numitul Laz – care învie morţii şi, odată cu ei, şi Iadul. Cu greu se poate numi asta o situaţie fericită. Apoi Nora îl cunoaşte pe Bram Griswold, un tânăr soldat curajos, frumos, nobil… şi mort. Dar, aşa cum se întâmplă şi cu restul unităţii lui speciale de nemorţi, norocul şi ştiinţa modernă i-au oferit lui Bram posibilitatea de a-şi păstra mintea, bunele maniere şi toate părţile corpului. Iar când relaţia, bazată pe încredere, dintre el şi Nora se transformă în tandreţe, nu mai există cale de întoarcere. Ei ştiu că în cele din urmă molima va învinge, despărţindu-i pentru totdeauna pe nefericiţii îndrăgostiţi. Dar până atunci, vor avea ceea ce inimile lor – fie că bat sau nu – îşi doresc.
Dearly, Departed, romanul de debut al scriitoarei americance Lia Habel, este un amestec de romance şi thriller, un roman de o imaginaţie nebunească, plin de aventură zgomotoasă, suspans care te înfioară şi comedie macabră ce redefineşte pentru totdeauna conceputul de dragoste nemuritoare.

@Carti Alese

14 comentarii:

 1. Thriller distopic cu romance.:X Genul pe care nu le poti lasa din mana pana nu le termini, indiferent daca esti la ore( se stie ) sau acasa.:)) Pun pariu ca o sa fie geniala.

  RăspundețiȘtergere
 2. me 2 :x sigur mi-o iau. Mai ales ca momentan nu e decat un singur volum

  RăspundețiȘtergere
 3. eram siguara ca are si o continuare....

  RăspundețiȘtergere
 4. Hmmm e destul de draguta coperta si descrierea ma face curioasa, adica e cam ciudat sa te indragostesti de cineva pe jumatate viu. Cred c-as citi-o mai mult din curiozitate.

  RăspundețiȘtergere
 5. ioana alexandra6 martie 2012, 19:36

  abia astept sa apara si la noi cartea asta! mi se pare foarte interesanta combinatia de distopie cu zombi:D
  iar coperta este foarte frumoasa sper sa o pastreze Leda

  RăspundețiȘtergere
 6. zombie , asta chiar este ceva ce nu vreau sa pierd.

  RăspundețiȘtergere
 7. mi-ar placea sa citesc aceasta carte, imi place ideea de a citi o carte despre zombii...

  RăspundețiȘtergere
 8. Stie cineva va rooog cum se numeste aceasta carte.. in limba romana?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu a aparut inca, trebuie sa apara anul acesta la Editura Leda

   Ștergere
  2. Încă nu se numeşte în niciun fel, abia am început s-o traduc :)

   Ștergere
 9. Mi se pare o carte foarte interesantă! Mai ales ca e cu zombie. Nu am citit nimici de genul, e o noutate. :) Stiti cu aproximatie cand va aparea?

  RăspundețiȘtergere
 10. un fel de lume a viitorului,gen murakami La capatul lumii si in tara aspra a minunilor combinat cu Dragostea in vremea holerei.mmmm,place!

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate