Treceți la conținutul principal

Salem's lot de Stephen King Recenzie

Salem's lot îşi merită numele de cel mai dur roman cu vampiri.


Ben Mears este un scriitor bestseller, care se întoarce în oraşul unde şi-a petrecut copilăria. Pe langă momentele frumoase din copilărie au fost şi acele momente îngrozitoare care i-au marcat viaţa, iar cel mai îngrozitor lucru era legat de o casă, şi nu orice casă- Casa lui Marsten. Era surprins că  înca se  afla acolo, iar ororile petrecute înauntrul casei încă mai erau vii...Ben o întalneşte pe Susan,o tânară pictoriţă de care se îndrăgosteşte, el  fiind acceptat de tatăl ei dar de mamă nu.

Ben şi restul locuitorilor din oraş sunt şocaţi deoarece casa lui Marsten era din nou locuită.Chiar Ben voia s-o închirieze, dar a ajuns să stea la o pensiune, unde avea să-şi înceapă noul roman.
Lucruri stranii încep sa se intample in oraşul "liniştit", casa să fie de vină? În oraş are loc un proces de vampirizare iar primele victime sunt bieţi copii...Vă las singuri să descoperiţi deznodământul romanului.

Stephen King conturează foarte bine toate personajele şi activitatea din orasul "paşnic" .King te surprinde de fiecare dată, CÂND NU TE AŞTEPŢI ATUNCI SE INTÂMPLĂ! Salem's lot te va face să tresari, te va şoca, îngrozi, iar limbajul folosit uneori, te va amuza. Eram şocat de unele faze, pe care le-am recitit de multe ori, cartea fiind imprevizibilă.


Nota: 10/10


Titlu:Salem's lot
Autor:Stephen King
Editura:Nemira
Recenzie:Claudiu

Comentarii

  1. Mai intai voi citi Misery si dupa aceea ma voi apuca si de aceasta :D

    RăspundețiȘtergere
  2. In aceasta carte,vampirii sunt exact vampirii din vremurile stravechi..rai,cruzi,insetati,nicidecum iubitori de oameni,pasnici,sexy(cum ne place noua fetelor sa ne imaginam)

    RăspundețiȘtergere
  3. Este o carte extraordinara, ultimul roman adevarat cu vampiri credeam eu, pana au aparut Let The Right One In si La sfarsit a mai ramas cosmarul,care respecta si ele reteta traditionala, mergand pe suspans si legenda mai degraba decat pe fantezie pura (Mai ales Cosmarul merita amintit, pentru ca e scrisa de un roman si e clar de nivel international; pe de alta parte, la Let The Right avem si film...)
    Dinna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer cred ca ma sperie din ce citesc , dar sunt si foarte curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ieri am comandat-o si eu:D.
    M-ai facut curioasa:X...dupa Pasti probabil o voi citi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai ce recenzie buna si plina de suspans te pricepi si mi-ai starnit curiozitatea de a o citi ^^
    totusi ai uitat sa precizezi cate pagini are :P

    RăspundețiȘtergere
  7. pare interesanta cartea.singura carte sau mia bine zis carti de S.King a fost Apocalipsa,pe care am crezut ca nu o mai termin.Prea mult punea accent pe detalii pierzandu-se uneori

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca o voi comanda si eu ..pentru ca dupa spusele tale pare ffff interesanta!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi place recenzia facuta si ai dreptate Salem's Lot chiar este cel mai dur roman cu vampiri.

    RăspundețiȘtergere
  10. Hmm...da, cred ca ma apuc si eu de citit carti de Stephen King. Chiar trecusem pe la biblioteca pe langa carte, dar am zis sa mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  11. am auzit si eu de carte si am tot cautat`o pe la biblioteca insa fara prea mare succes..
    primul paragraf ..so ..tipul era scriitor si se intoarce in locurile natale..si se pare ca acolo o intalneste pe tipa asta,si au o relatie,nu foarte acceptata de mama fetei...
    oare ce fel de lucruri stranii?:-?
    wow...proces de vampirizare?Chiar asa??
    dragut

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca imi permiti, iti recomand "Shining" si "O mana de oase" de Stephan King. "Shining sta la baza filmului cu acelasi nume din anul 1980, avadu-l in distributie pe Jack Nicholson, iar despre "O mana de oase" am auzit ca se va face un serial in curand. Mi-ar placea sa citesc "Culoarul mortii" si "Inchisoarea ingerilor" de Stephan King. Si aceste 2 carti au avut parte de ecranizari.

    RăspundețiȘtergere
  13. Va multumesc pentru recomandari.
    In 2010 a aparut un serial care are la baza romanul lui Stephen King Colorado Kid*. Numele Serialului este Haven si e exceptional!

    RăspundețiȘtergere
  14. claudiu, e acelasi serial pe care il dau sau l-au dat la Diva?

    RăspundețiȘtergere
  15. N-am citit decat o carte de la acest autor si chiar daca nu e genul meu preferat cartea asta pare destul de draguta.

    RăspundețiȘtergere
  16. nu am citit cartea si nici nu am auzit de ea , dar poate ca intr-un viitor (mai indepartat cei drept)o sa o citesc:D

    RăspundețiȘtergere
  17. sincer ,cartile lui Stephen King sunt minunate.imi place cum in fiecare carte , acesta incearca sa-ti induca acea stare de frica, de groaza.Aceasta carte nu am citit-o , dar o sa o pun imediat pe wishlist-ul meu.

    RăspundețiȘtergere
  18. asta e alta carte pe care mi-o doresc
    am vazut filmul si mi-a placut, asa ca trebuie sa o citesc!

    RăspundețiȘtergere
  19. Nici nu stiam ca s-a facut film dupa aceasta carte,dar acum asa e moda.
    si BTW , Stephen King a ajuns sa scrie despre vampiri , am ajuns sa o vad si pe asta.

    RăspundețiȘtergere
  20. @Cipryan Inainte sa spui ceva te rog sa te uiti inainte sa postezi un comentariu aiurea, cartea e aparuta inainte de Twilight sau alte romane aparute in secolul 21, mai precis cartea a aparut in 1975 si la noi a fost tradusa pentru prina oara, in 90' cred.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi