Treceți la conținutul principal

Bestia de Alex Flinn Recenzie

Bestia este  varianta contemporană a poveştii Frumoasa şi Bestia, acţiunea petrecându-se în Oraşul care nu doarme Niciodată, New York-ul.

Kyle Kingsbury este fiul unui faimos prezentator tv.. Baiatul învăţa la o şcoala faimoasă, era perfect în opinia lui (fizic). Balul urma să aibă loc, era sigur că va fi ales ca prinţ, era chipeş, avea bani, avea toate şansele, credea el.
Dar Kendra avea ceva de spus, că toţi ar trebui să fie egali, să nu fie acea diferenţă sărac-bogat sau frumos-urât. (Avea dreaptate!). Kyle nu credea acest lucru, o ura pe Kendra îi spunea vrăjitoare din cauza hainelor şi fizicului ei, defapt el ura pe toată lumea care nu era "frumos". Avea de gând să-i întinda o cursă Kendrei aşa că a invitat-o la Bal.
La eveniment Kyle s-a dus cu iubita lui (pe care n-o iubea, şi ea la fel.) , Kendra urmând să fie umilită. Kyle avea un  trandafir alb pentru corsajul iubitei .Trebuia să-i procure o orihidee dar s-a ales cu trandafirul din cauza greşelii servitoarei, iubita refuză să-l ia deoarece parea ieftin şi nu era ceea ce vroia.
Kyle oferă trandafirul unei fete, nu din iubire ci pentru că vroia sa se descotorosească de el.
Kendra nu a fost surprinsă când l-a vazut pe Kyle cu adevarata lui parteneră, ea se aştepta la aşa ceva, spunandu-i :O să vezi!  El de atunci a fost tulburat, se gândea la cuvintele vrăjitoarei.A părăsit-o pe partera lui şi a plecat la apartamentul tatălui, din Manhattan. 
Kendra se afla acolo, era surprins de noua sa înfăţişare, părea sexy. Se adevereşte că ea era o vrajitoare şi l-a transformat pe Kyle într-o bestie. În buzunar se aflau două petale, ale trandafirului "ieftin", oferit acelei fete.
Kendra i-a pus la dispoziţie  doi ani să găsească pe cineva să-l iubească, să treacă peste fizicul lui şi să vadă cum e în interior. Iar dacă persoana îl sarută, rupe Blestemul şi o să devină înapoi Kyle cel chipeş, şi o să scape de colţi, gheare...    I-a dat această şansă din cauză că a oferit acel trandafir alb.
Şi-a dat seama că banii nu-l pot scăpa de blestem, nici chirurgii. Tatăl său îl trimite să locuiască într-o clădire cu cinci etaje din New York, alături de servitoarea Magda şi de Will, un  meditator orb.
L-a izolat de lume deoarece nu-l putea lăsa să-i afecteze imaginea, cariera.(ce tată...).

Era o bestie, care acum privea lumea cu alţi ochi, privea de la etajul cinci, unde citea carţi cum ar fi: Cocoşatul de la Notre Dame, Fantoma de la Operă sau Portretul lui Dorian Grey.. 
Cine se putea îndrăgosti de o Bestie?, se întreba până ce-a întâlnit-o pe ea.  
 Dar îl poate iubi? Ar putea să rupă blestemul?
Această carte este despre maturizare, demonstrează că banii nu-ţi oferă totul, că în viaţă nu e bine să fii nesimţit şi să judeci după înfăţişare. Demonstrează că  În dragoste nu fizicul contează.
Mi-a plăcut foarte mult sfarşitul, deoarece am aflat cine e cu adevarat Kendra. Iar deznodămantul mi-a placut enorm. A fost o lectură plăcuta, o recomand.


Nota:(9.5/10)





Titlu: Bestia
Autor:Alex Flinn

Editura: Rao
Recenzie: Claudiu

Comentarii

  1. :d..cred ca te dau la aia de la corupere:)))...la lectura.

    Este super:x...chiar as vrea sa o citesc.
    Astept o recenzie de laEvermore...dupa ce o citesti.
    Stiu ca e aproape 2 noaptea....dar inca vad destul de bine...vezicaai pus recenzia de 3 ori;)))

    am dat linkul la cateva persoane ca sa am asigur ca vad bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Recenzile astea ale tale te fac sa vrei mai mult ...si mai mult...!!!
    Sunt absolut convinsa ca e super romanul!! :X:X

    RăspundețiȘtergere
  3. super,si filmul o sa apara in curand ....mada are dreptate...ai pus postarea de 3 ori =))))
    ora tarzie e de vina =))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ador coperta si dupa recenzie pot pune pariu ca si povestea...

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca este atat de super cartea, mi-as dori mult de tot sa o citesc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu cred ca sunt singura care nu vrea sa citeasca aceasta carte :))

    RăspundețiȘtergere
  7. ma faci sa vreau sa citesc cartea :)) si desigur sa vreau sa vad filmul :))

    RăspundețiȘtergere
  8. @andreea de ce nu ai vrea sa citesti cartea?mie una imi place sa fac diferenta intre carti si filme ..:-??

    RăspundețiȘtergere
  9. Cand eram mica,am vazut de prea multe ori "Frumoasa si bestia"...stiu povestea pe de rost.Sunt sigura ca m-as plictisi sa citesc aceasta carte,chiar daca este o varianta moderna.

    RăspundețiȘtergere
  10. ....mda! te pricepi! te pricepi la recenzii, te pricepi la bloggarit...te cam pricepi!

    RăspundețiȘtergere
  11. @andreea si ce daca?=))=)))
    varianta stilizata....mai pentru adolescenti=))

    RăspundețiȘtergere
  12. geiala recenzie te face sa frei sa citesti cartea, pe mine sigur m-a convis

    RăspundețiȘtergere
  13. Ador recenzia!!
    Abia astept sa citesc si cartea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cred c-as citi cartea mai mult de curiozitate legat de cum a abordat autoarea ideea:-?

    RăspundețiȘtergere
  15. trebuie sa recunosc ca titlul cartii suna foarte interesant, mo cam roade curiozitatea....:)

    RăspundețiȘtergere
  16. "În dragoste nu fizicul contează."Logic , trebuie sa existe si o atractie fizica , insa aceasta nu trebuie sa predomine intr-o relatie.atat timp cat va completati unul pe altul , sigur va va merge bine in relatie.

    RăspundețiȘtergere
  17. imi place unde se petrece actiunea cartii- NY:X
    stiu ca a aparut si un film dupa carte, dar nu l-am urmarit
    recenzia e super!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi