Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

11/24/2010

ANNE RICE ÎN CURÂND LA EDITURA LEDA

Seria SONGS OF THE SERAPHIM

Începută în 2009 cu volumul, ANGEL TIME, si continuată în 2010 cu

OF LOVE AND EVIL, seria SONGS OF THE SERAPHIM a fascinat deja publicul autoarei bine-cunoscute, atât afară, cât şi la noi mai ales pentru CRONICILE VAMPIRILOR.

De această dată, povestea e diferită, fără a renunţa la problematica din seriile anterioare, cea a sufletelor pierdute în rău care îşi caută izbăvirea, iar scriitura are substanţă, nerv şi acelaşi rafinament. Şi, deşi cârcotaşii ar putea reproşa faptul că se înscrie în trendul actual al cărţilor cu îngeri şi alte fiinţe supranaturale, renunţând la vampiri, le amintesc că Anne Rice o face în stilul ei original, singular, de mare scriitor, aşa cum şi-a creat şi cărţile cu vampiri. Pentru a va edifica, voi reproduce mai jos un fragment tradus dintr-o recenzie de Lloyd Rose apărută în The Washington Post’s Book World.„De la început au existat semne/preziceri,” e primul rând din „Angel Time” de Anne Rice. Este o propoziţie amuzanta cu care incepe un thriller mistic: presentimente de moarte, promisiuni de întamplări supranaturale ce vor veni. Naratorul, numit melodramatic Toby O’Dare, este un ucigaş plătit înzestrat cu puteri supranaturale, ce are o gaură neagră în loc de suflet. Cu toate acestea, Toby nu este sadic sau patologic. Gaura neagră este un rezultat al disperării. „Am fost un nimeni,” ne spune el în drum spre următoarea sa victima. Toby şi-a pierdut latura morală cu mulţi ani în urmă în New Orleans (evident, e vorba de o carte scrisă de Anne Rice). Nu a fost corupt de vampiri, ci de oroarea de zi cu zi: o familie nefericită pe care el, doar un adolescent la acea vreme, nu a putut s-o salveze. Educat în spiritul catolic, şi-a abandonat credinţa şi şi-a descoperit talentul pentru crimă.La începutul cărtii, are un singur angajator, pe care îl numeşte Omul Drept care îi spune „Puştiule, lucrezi pentru CEI BUNI.” Toby bănuieşte fără prea mare implicare că asta ar putea însemna FBI sau Interpol şi că ceea ce face ar putea fi „plin de importanţă”. Dar nu crede cu adevărat în asta. Sunt dedicat crimei. Am ucis ca să-mi câştig existenţa. Am acceptat aşa ceva fără niciun alt motiv decât pentru a-mi trăi viata. Am ucis oameni. I-am ucis fără preaviz şi fără explicaţii. Omul Drept poate fi printre CEI BUNI, dar eu cu siguranţă nu sunt.” La scurt timp de la această confesiune, înarmat cu un pistol, două seringi şi o bucata subţire şi ascuţită de plastic, pătrunde într-un hotel şi elimină o ţintă, probabil un bancher elveţian de origine germană, dar Toby nu ştie exact şi nici nu-i pasă. Ei bine, în acest moment, îi apare un ÎNGER. Se pare că acea primă propoziţie are tâlcul ei, la urma urmei (…).

Copyright 2009, The Washington Post. All Rights Reserved.Din 2011 la LEDA!

12 comentarii:

 1. imi place enorm Anne Rice....chiar daca mi-a insultat Twilight-ul...

  RăspundețiȘtergere
 2. Anne Rice e o scriitoare de exceptie...ma bucur ca se va publica si la noi acesta serie.

  RăspundețiȘtergere
 3. am citit primele doua volume din Cronicile vampirilor si pot sa spun ca Anne Rice este foarte talentata.Imi place numele seriei iar subiectul,din descriere pare interesant.pun pariu ca suspansul va fi pana la ultima pagina din carte.

  RăspundețiȘtergere
 4. am citit si eu cateva carti din cronicile vampirilor si pot sa spun ca e ceva..diferit.interesanta cartea:Xsunt sigura ca anna rice va da lovitura si cu aceasta carte

  RăspundețiȘtergere
 5. abea astept sa apara la Leda

  RăspundețiȘtergere
 6. Auch ce poveste...imi da fiori si totusi ma captiveazaz in acelasi timp. A aparut sau e pe cale de aparitie?

  RăspundețiȘtergere
 7. Anne Rice este o scriitoare exceptionala.

  RăspundețiȘtergere
 8. ce bine ca vor aparea si la noi cartile.

  RăspundețiȘtergere
 9. Inca odata mii de multumiri ,celor de la Leda,care ne aduc numai serii frumoase in tara

  RăspundețiȘtergere
 10. imi plac cartile Annei Rice si orice este despre ingeri,in general.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate