Treceți la conținutul principal

ÎN CURÂND la Editura Nemira și Nemi (Stephen King, Mathias Enard, Sébastien Japrisot și mulți alții)


2018 aduce la editurile Nemira și Nemi multe noutăți în colecțiile consacrate, de la cele mai interesante voci din literatura străină contemporană și până la cele mai îndrăgite serii pentru copii.
Cea mai așteptată cartea e toamnei la Nemira este un nou thriller de excepție de la Stephen King – Frumoasele adormite: într-o colaborare spectaculoasă, cu fiul său, Owen, King pornește de la o premiză originală și incendiară: ce s-ar întâmpla dacă toate femeile ar dispărea, cuprinse de un somn din care nu se mai trezesc niciodată? O poveste în care Mister Mercedes se întâlnește cu Shawshank Redemption și o lectură ca un carusel.


Pentru cititorii de literatură străină contemporană:

Busola, de Mathias Enard, roman câștigător al premiului Goncourt, carte nocturnă și ca unpod între Occident și Orient, de  ieri și  de mâine, clădit pe inventarul secolelor de fascinație.
O logodnă foarte lungă, de Sébastien Japrisot, despre o noapte și o zi din iarna anului 1917 când cinci soldați azvârliți în Picardia înzăpezită, în tranșeele inamicului, se zbat să supraviețuiască dar și despre dragostea care ține vie speranța.
Un domn la Moscova, de Amor Towles, în curs de ecranizare cu marele Kenneth Branagh în rolul principal, o carte irezistibilă, filigranată și luxuriantă ca un ou Fabergé, care îți trezește nostalgia după epoca de aur a lui Tolstoi și Turgheniev.



Pentru cititoarele de povești de dragoste:

Ultimul tren spre Istanbul, de Ayșe Kulin – una dintre cele mai populare scriitoare din Turcia de azi – cartea tradusă în 23 de limbi este o combinație fermecătoare de roman de dragoste, roman istoric și roman de război.

Înainte de ploaie, de Dinah Jefferies – un amestec luxuriant și îmbătător de culoare, istorie și gusturi din India, cu o protagonistă puternică și independentă.

O zi în decembrie, de Josie Silver – numit de cititorii americani „un Love actually literar”, este o poveste de dragoste plină de ezitări.


Pentru cititorii de nonficțiune:

Un autoportret excepțional de la unul dintre cei mai faimoși, îndrăgiți și misterioși actori din istoria cinematografiei: Anthony Quinn, păcatul originar.

Istoria cuplurilor regale, de Jean-François Solnon – poveștile a 11 cupluri regale care au scris istoria împreună, din antichitate până în epoca modernă.


La editura Nemi pentru copii vor apărea cărți noi în seria Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, ilustrată de Alexia Udriște, avându-le ca personaje centrale pe Litovoi, Regina Maria și Mircea cel Bătrân, un nou roman al scriitorului Michael Morpurgo: Un vultur în zăpadă, precum și o poveste fascinantă de la Cressida Cowell, autoarea seriei Cum să-ți dresezi dragonul – Wizards of Once, câștigătoare a prestigiosului Blue Peter Book Award.  Pentru micii exploratori, Adrian Șonka prezintă Ghidul micului astronom prin Univers, o carte cu mult umor și multe informații inedite pentru cei interesați de misterele Universului. De Crăciun, cărțile de pus sub brad vor fi Father Christmas, de Matt Haig și 24 de povești de Crăciun, de Brigitte Weninger și Eve Tharlet (autoarele seriei cu iepurașul Matei).




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi