Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

1/08/2018

Aparitiile Editurii Leda Edge în 2018-2019

Majoritatea prezentărilor au fost realizate de noi, din ce am citit pe Goodreads despre titlurile în pregătire de la Leda Edge. Vă anunțăm că nu garantăm că toate titlurile din această postare vor apărea anul acesta, pentru că pot apărea anumite decalaje neprevăzute. Pentru titlurile netraduse am folosit coperțile originale. 
SUNTEM EXTREM DE ENTUZIASMAȚI PENTRU CE URMEAZĂ SĂ APARĂ LA LEDA EDGE!


În prima lună a noului an vă invităm să citiți thrillerul BĂIATUL ȘI MISTERIOASA DISPARIȚIE, de Russell Newell, traducere de Carmen Ion - în curând în librării! Ziua de Crăciun, 1977. Băiețelul unui om de afaceri de succes dispare. Astfel începe călătoria lui Gus Delaney de a încerca sa-și găsească fiul și să afle ce s-a întâmplat. A fost răpit? Mai trăiește? Este fosta soție implicată? Când polițiștii încep să-l considere pe Gus suspect, acesta pierde tot și se prăbușește de pe culmile succesului – acolo unde toată lumea îl idolatriza – în propriul iad pe pământ, abandonat și singur. Între timp, băiatul său, Jack, este luat de niște oameni ciudați și dus într-un loc năucitor. I se spune că a fost ales și trebuie să uite tot ceea ce a trăit până în acel moment. Izolat de lumea pe care o cunoștea, Jack învață să nu-și mai amintească de tatăl despre care crede că nu îl caută, până ce sentimente neobișnuite și interzise, alături de revelația unui secret întunecat, îl fac să se îndoiască de toate lucrurile în care crezuse cândva.

Un volum pentru fanii Cassandrei Clare, Povești din Academia Vânătorilor de Umbre, urmează să apară în luna februarie (după cum au anunțat cei de la Leda Edge, pe instagram/story).The City of Brass spune povestea lui Nahri.
Nahri n-a crezut vreodată în magie. Este puternică, fără dar și poate. Pe străzile orașului Cairo, în secolul al optsprezecelea, se dă drept o femeie cu un talent nemaivăzut, dar știe mai bine decât oricine că toate mijloacele puterii sale, precum citiea în palmă sau ritualurile pe care pot vindeca pe oricine, că sunt de fapt niște trucuri învățate. Totul se schimbă atunci când Nahri invocă din greșeală un spirit războinic (djinn), în timpul unui truc. Este forțată din acest moment să creadă în lumea magică, desprinsă din poveștile copilăriei sale, doar că de data aceasta entitatea războinică îi spune o altă poveste. I se povestește despre un tărâm magic, guvernat de un legendar oraș, iar Nahri își dorește să pătrundă în această lume nouă, neștiind ce o așteaptă.


  • Forever my Girl, un romance care îmi produce aduce aminte de romanele lui Nicholas Sparks. Urmează să apară și filmul primăvara aceasta, iar Leda Edge ne recomandă să citim mai întâi romanul și apoi să vedem adaptarea cinematografică. 

  • Noua colecţie pentru tineri prezentată de James Patterson este o serie întunecată şi terifiantă, primul volum bazându-se pe crimele Spintecătorului, iar al doilea pe supranaturala povestea a primului vampir din lume, Dracula. Primul volum din seria va apărea la începutul verii, iar cel de-al doilea la sfârşitul toamnei.  • În aprilie vom avea parte de o lansare simultană, adică volumul The Fates Divide, va apărea în română în acelaşi timp cu ediţia din engleză. Volumul este continuarea romanului Pecetea morţii şi în același timp finalul poveştii ştiinţifico-fantastice prezentată de Veronica Roth. 
  • Editura Corint va retipări primul volum din seria Alegerea de Kiera Cass, doar că de data aceasta vor schimba coperta cu cea originală. Eu am citit prima cartea şi mi-a plăcut, este o poveste simplă cu un fir narativ amoros. În februarie apare Moştenitoarea, o puteţi considera volumul 4 al seriei Alegerea sau o altă poveste, care continuă firul narativ, o altă Alegere, în care personajul principal este fiica regelui şi a alesei din prima trilogie.

În timpul celui de-al șaptesprezecelea solstițiu de vară, Brienna are două dorițe - una ar fi să-și mânuiască la perfecție talentul și să fie aleasă de către un protector. Trăind în partea de sud a Regatului Valenia, în cadrul cunoscutei Case Magnalia, ar fi trebuit să fie pregătită pentru acest moment al vieții sale. Cum unii sunt născuți cu darul artei, muzicii, dramei, inteligenței și înțelepciunii, Brienna îi e greu să-și descopere propriul talent, până când a ales să mânuiască darul înțelepciunii. Cu toate acestea, viața ei devine un coșmar atunci când nu este aleasă de către un protector. Într-un final ajunge să fie sub protecția unui proctector, care ridică suspiciuni încă de la început. Brienna ajunge să devină un pion în planul acestuia, punând sub amenințare viitorul regatului. La doar șaptesprezece ani, Brienna trebuie să decidă dacă ar trebui să se lase în mâinile acestui plan sângeros sau să se împotriveasă intențiilor, de a detrona actualul conducător al Regatului. 

The Gentleman's Guide to Vice and Virtue spune povestea lui Henry Montague. Monty a fost născut și crescut pentru a deveni un adevărat gentleman, dar n-a fost cu adevărat genul de persoană care poate să fie îmblânzită. Cele mai bune internate și împotrivirile tatălui său, nu-l fac pe Henry să renunțe la viciile sale, neacceptate de societatea în care trăiește. Monty se simte atras atât de femei, cât și de bărbați. Doar că în călătoria lui plină de plăceri și vicii, tânărul ajunge să stagneze atunci când este anunțat de tatăl său că va trebui să-i ia locul. Aflat între dorință și datorie, Henry pornește într-o călătorie în care peripețiile îl vor face să se redescopere pe sine, cât și pe cei din jurul său.

Here lies Daniel Tate este povestea unui tânăr problematic, care este în căutarea unui cămin, când își dă seama că noua lui familie nu e deloc una obișnuită. 
La doar zece ani, Daniel Tate dispare fără urmă. Șase ani mai târziu, reapare pe o stradă înzăpezită în Vancouver și nu e cum era odată. Părul e acum închis la culoare, pistruii i-au dispărut și copleșit de traumă, nu se mai poate exprima. Familia l-a primit cu brațele deschise, garantându-i că-și va aminti totul, iar cel mai important lucru este faptul că s-au reunit. Totul e perfecțiune, un adevărat miracol...cu excepția unui singur lucru. Nu este adevăratul Daniel Tate. Este o persoană care s-a dat drept Daniel și curând va afla că nu e singurul din familie care are ceva de ascuns.


Următoarea carte, prima dintr-o trilogie, nu mai are nevoie de rezumat, având în vedere că este aceeași scriitoare care a scris trilogia Legenda (apărută la Booklet Fiction) și romanul YA/SF, Warcross (apărut tot la Leda Edge). The Young Elites apare în vara acestui an.
Sursă foto -@Leda Edge Facebook Page

Alte câteva titluri care s-ar putea să apară în 2018 (neoficial)


Continuarile cărților ȘI MĂ ÎNTUNEC și TREI COROANE ÎNTUNECATE


Continuarea seriei SPULBERĂ-MĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate