Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

6/24/2013

Oceanul de la capătul aleii de Neil Gaiman (Ocean on the edge of the lane) premieră în România -Editura Paladin (Art)

Neil Gaiman este un scriitor care se bucură de un mare succes după ce Coraline a avut premieră pe marile ecrane din lume. Cartea Cimitirului apărută la Editura Nemira, urmează să fie ecranizată, iar romanul de față  urmează și el să fie ecranizat. Cu o neașteptată apariție simultană cu ediția în limba engleză (da, romanul a fost tradus în română în același timp când a apărut pe piața americană), putem să ne bucurăm ca oricare cititor din lume și să citim noua carte a lui Neil Gaiman, de data aceasta unul pentru adulți. Editura Paladin nu a păstrat coperta originală, dar chiar și așa ediția românească are o copertă frumoasă.

Oceanul de la capătul aleii începe cu o sinucidere. Apoi, printr-un şir de întâmplări mai mult sau mai puţin obişnuite, ajungem în faţa unei ființe dintr-o altă lume, o întruchipare a răului, care pune stăpânire pe familia unui puști de șapte ani. În ajutorul familiei vin locatarele de la ferma Hempstock: cea mai în vârstă declară că-și amintește de Big Bang, cea mai tânără pretinde că iazul de la capătul aleii este un ocean.
Neil Gaiman ne spune, cu harul său de povestitor, o poveste despre fantasmele copilăriei, despre cea dintâi limbă, limba creației, în care orice ai rosti devine real, despre adulții care nu sunt adulți decât în aparenţă, despre eternitatea copilăriei. Un roman pe care fanii autorului britanic l-au așteptat timp de opt ani.

Pentru că...
...este primul roman pentru adulți scris de Neil Gaiman după Băieții lui Anansi.
...Neil Gaiman este unul dintre cei mai iubiți scriitori din lume.
...lansarea ediţiei în limba română, simultan cu ediția în limba engleză, este un mare eveniment.
-Michael Haulică @Carti Alese

8 comentarii:

 1. Coperta arata atat de misto, paraca imprima o carte de filozofie :)

  RăspundețiȘtergere
 2. O carte diferita de tot ce se vehiculeaza astazi.Coperta e deosebit de frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mie-mi place mai mult cea de-a doua poza in comparatie cu coperta

   Ștergere
  2. Si mie,dar probabil ca se potriveste bine cu continutul cartii daca a fost aleasa sa-i fie coperta.

   Ștergere
 3. De cand am citit 'Semne Bune' sunt indragostita de stilul lui Neil Gaiman... Iar aceasta carte se anunta a fi mult mai buna decat celelalte romane ale scriitorului(dak asa ceva este posibil)... Pot doar sa spun:Yuuupy!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Recunosc că nu am citit vreo carte de la Neil Gaiman. Am văzut totuşi filmul Coraline, dar eu de obicei prefer cartea, nu filmul. Aş vrea totuşi să văd şi stilul în care a fost scrisă 'Coraline'. Sper că voi reuşi cândva.

  RăspundețiȘtergere
 5. Cat de tare pare , m-a bufnit rasul cand am citit de batrane

  RăspundețiȘtergere
 6. A vazut filmul Coraline dar dupa ceva timp am aflat ca este facut dupa o carte.Imi place mult ideea acestei carti,mai ales partea cu batranele,sper sa ajung sa o citesc si eu.

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate