Vă puteți abona să primiți postările prin e-mail

4/27/2013

Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky -Editura Trei

Vă recomand această carte cu bucurie. Urmează să apară la Editura Trei! 
Puteți citi recenzia mea aici.


" Jurnalul unui adolescent timid a făcut senzaţie la apariţie, dobândind statutul de carte-cult, vânată asiduu de adolescenţi." - The New York Times

 Să stai pe margine poate fi un avantaj. Dar vine o vreme cand trebuie să intri în ring. Primul an de liceu e cel mai greu. Îţi faci noi prieteni, te îndrăgosteşti cu adevărat, nu te mai înţelegi deloc cu părinţii. Să creşti mare e mai complicat decât ţi-ai imaginat vreodată. Aflat în pragul adolescenţei, Charlie se hotărăşte să-şi povestească viaţa unui prieten imaginar, căruia îi trimite o serie de scrisori intime. Prins între dorinţa de a-şi trăi viaţa şi tendinţa de a fugi de ea, Charlie se trezeşte obligat să exploreze un teritoriu până acum necunoscut. Acela al primelor întâlniri şi al casetelor cu compilaţii, al problemelor de familie şi al prietenilor adevăraţi. Şi caută neîncetat „melodia perfectă“ a unei "călătorii perfecte" în care "să se simtă infinit". 

"O poveste despre trecerea de la copilărie la adolescenţă în tradiţia celebrului De veghe în lanul de secară. Reflecţiile lui Charlie asupra vieţii, dragostei şi prieteniei sunt profunde şi înduioşătoare, iar vocea narativă are o muzicalitate aparte." - USA Today 

Stephen Chbosky a scris şi a regizat adaptarea pentru ecran a romanului său de debut, JURNALUL UNUI ADOLESCENT TIMID, un adevărat fenomen literar. Născut în Pittsburgh, Pennsylvania, Stephen Chbosky a urmat cursul de scenaristică de la University of Southern California. De asemenea, a scris scenariul pentru Rent (2005) şi a fost producător executiv şi unul dintre creatorii seriei Jericho pentru postul de televiziune CBS, serie lansată în 2006.

@Carti Alese

11 comentarii:

 1. Nu stiu de ce dar parca nu ma atrage deloc cartea asta

  RăspundețiȘtergere
 2. ooo am vazut filmul si mi-a placut foarte mult:D deabia astept sa citesc si cartea:D

  RăspundețiȘtergere
 3. am sa o citesc. multumim de recomandare

  RăspundețiȘtergere
 4. Filmul a fost superb si a avut un impact asupra sufletului meu.
  Povestea lui Charlie m-a impresionat si pe la mijlocul filmului aveam impresia ca sa va sinucide din cauza ca prietenii lui l-au abandonat dupa ce a sarutat-o pe cea mai frumoasa fata din camera ( care in mod evident nu a fost iubita lui, tocmai de aceea s-a iscat si cearta), dar ma bucur ca finalul a avut loc in tunel, acolo unde s-au simtit bine cei trei pentru prima data.
  Abia astept sa achizionez cartea, deoarece filmul mi-a facut o impresie foarte buna!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este si film? Chiar trebuie sa ma pun sa vad filme bune.

   Ștergere
  2. Da este si film. A aparut in 2012 si daca doresti sa il vizionezi il poti gasi pe internet.

   Ștergere
  3. Eu zic mai bine sa citesti prima data cartea si dupaia sa vezi fimlul , eu asa fac

   Ștergere
 5. Interesant, imi plac de la un tip genurile aceste de carti care nu trebuie sa aiba o dinamica puternica pentru a fi reusite.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si mie imi plac, mai ales ca din astfel de carti putem invata multe si este practic adresata adolescentilor.

   Ștergere
 6. Imi place, probabil si pentru ca nu este fantasy, de la o vreme incerc sa mai iau o pauza de la fantasy si dau mai verific si alte carti mai realiste.

  RăspundețiȘtergere
 7. This is such a niche right now and to join in on it can wind up being
  extremely profitable.

  Visit my website :: ochrona obiektów lublin

  RăspundețiȘtergere

Persoane interesate